Projectoverzicht

20723 - RWZI Voeren fase 1
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2020

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 27 augustus 2018

De werken zullen 18 maanden duren

De rivieren in Vlaanderen zijn jarenlang sterk vervuild geweest. Mede door de inspanningen van Aquafin zien we hier geleidelijk aan verbetering in komen. Zo zorgt Aquafin in opdracht van het Vlaamse Gewest voor infrastructuur om het huishoudelijk afvalwater te verzamelen en te zuiveren.

Ook in Voeren zullen in 2020 de resultaten van deze inspanningen duidelijk zichtbaar worden. Op dat moment zal de waterkwaliteit van de Voer er zienderogen op vooruit gaan. Om dit mogelijk te maken wordt een rioolwaterzuiveringsinstallatie gebouwd. Via deze installatie kan het vuile water van 2.500 inwoners worden gezuiverd. Als u weet dat een Belg gemiddeld 125 liter water per dag verbruikt, dan betekent dit dat bovenvermelde beek in de toekomst gespaard zal blijven van bijna 312.500 liter rioolwater per dag.

De installatie wordt gebouwd in Grijzegraaf ter hoogte van de grens met Nederland. Tussen de installatie en de weg komt een brede groene zone. De hinder die de bouw van deze installatie met zich mee zal brengen, beperkt zich tot het aan- en afrijden van vrachtwagens voor levering van materiaal of afvoer van gronden. 

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier