Projectoverzicht

20724 - Collector Voer fase 1
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 januari 2018

De werken zullen 24 maanden duren

Met de aanleg van Collector Voer wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 800 inwoners uit ’s Gravenvoeren aansluiten op de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie langs Grijzegraaf. Als nadien ook Sint-Martens-Voeren en Sint-Pieters-Voeren aangesloten worden, dan zal de nieuwe installatie het afvalwater van meer dan 2.570 inwoners zuiveren. Dat afvalwater komt nu nog ongezuiverd in de Voer terecht.

Nieuws en updates

 • 08 apr 2019

  Werken Pley starten na Paasvakantie

  Na de Paasvakantie start de aannemer met de werken in Pley. De weg wordt  eerst opgebroken vanaf de Boomstraat tot aan Mennekesput. Hierdoor zal ook het kruispunt met de Boomstraat afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid langs Mennekesput. Het voetpad blijft behouden waardoor de handelaars steeds te voet bereikbaar blijven.

  We verwachten dat de rioleringswerken midden mei ongeveer klaar zullen zijn. Tot eind mei wordt de fundering voor de weg aangelegd zodat het mogelijk moet zijn om begin juni de onderlaag asfalt te leggen. In deze fase van de werken moeten geen huisaansluitingen voor bv. elektriciteit worden overgekoppeld.

 • 08 apr 2019

  Aanleg onderlaag asfalt in deel Kloosterstraat

  Als het weer het toelaat, legt de aannemer op dinsdag 9 april de onderlaag asfalt in de Kloosterstraat van het kruispunt met de 1-Septemberstraat tot aan de Boomstraat. Daarna koppelt Fluvius de huisaansluitingen over en wordt het bovengrondse net weggenomen. Vervolgens worden de stoepen afgewerkt. Het overkoppelen van de nutsvoorzieningen kan nog een hele tijd duren.

 • 01 mrt 2019

  Werken Bovendorp starten op 13 mei

  Volgens de huidige planning starten de werken in Bovendorp op 13 mei. Dit uiteraard onder voorbehoud van het weer en/of onvoorzienbare omstandigheden. Op donderdag 7 maart verplaatst Proximus een bestaande glasvezelkabel die in de weg ligt van het traject van de riolen. De Watergroep begint met de aanleg van een noodwaterleiding met het oog op de vervanging van de oude waterleidingsbuizen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Luc Bogaerts - Werfleider aannemer Colas

Locatie werfkeet: parking Boomstraat in 's Gravenvoeren

Koen Van Baelen - Werftoezichter Aquafin

Locatie werfkeet: Boomstraat, 's Gravenvoeren