Projectoverzicht

20724 - Collector Voer fase 1
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 januari 2018

De werken zullen 24 maanden duren

Met de aanleg van Collector Voer wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 800 inwoners uit ’s Gravenvoeren aansluiten op de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie langs Grijzegraaf. Als nadien ook Sint-Martens-Voeren en Sint-Pieters-Voeren aangesloten worden, dan zal de nieuwe installatie het afvalwater van meer dan 2.570 inwoners zuiveren. Dat afvalwater komt nu nog ongezuiverd in de Voer terecht.

Nieuws en updates

 • 20 jun 2019

  Werken Bovendorp starten na bouwverlof

   

  Om de hinder voor de handelaars en het toerisme te beperken, werd de startdatum voor de werken in Bovendorp verschoven tot na het bouwverlof. (5 augustus)   

   

  Momenteel zijn de nutsbedrijven al aan de slag. Zo verplaatst Proximus enkele leidingen. De Watergroep legt een tijdelijke noodwaterleiding aan om dan uiteindelijk de oude te vervangen. Fluvius treft voorbereidingen om het volledige stroomnet ondergronds brengen. De werken van de nutsbedrijven zouden tegen het bouwverlof klaar moeten zijn.

   

  Vanaf augustus begint aannemer Colas met de rioleringswerken in Bovendorp. Dit betekent dat de toplaag asfalt wordt opgebroken tot voorbij het kruispunt Molen, Dokter J. Goffinstraat en Schietekamer.

 • 20 jun 2019

  Ophogen riooldeksels in Pley

   

  In Pley werden de rioleringswerken eind mei afgerond. De kantstroken werden hersteld en de onderlaag asfalt geplaatst. In de resterende tijd voor het bouwverlof worden de deksels van de putten op hoogte gebracht en wordt de waterdichtheid van de putten gecontroleerd.

 • 20 jun 2019

  Aanleg brugjes over de Voer

   

  In Onderdorp (tot kruispunt 1 Septemberstraat) en Kloosterstraat werd de stoepverharding langs de oneven zijde afgewerkt. Eind juni start de aannemer met de aanleg van de nieuwe brugjes over de Voer. Daarna voltooit hij de stoepverhardingen aan beide kanten van de Voer. In totaal moet een veertigtal brugjes worden geplaatst, dit zal enige tijd in beslag nemen. We verwachten dat het laatste deel van de Kloosterstraat kan afgewerkt worden tegen midden september. Bewoners aan de overzijde van de Voer zullen tijdig geïnformeerd worden door de aannemer.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Luc Bogaerts - Werfleider aannemer Colas

Locatie werfkeet: parking Boomstraat in 's Gravenvoeren

Koen Van Baelen - Werftoezichter Aquafin

Locatie werfkeet: Boomstraat, 's Gravenvoeren