Projectoverzicht

21011 - Collector Heks
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 oktober 2021

De werken zullen 16 maanden duren

Met deze werken zal Aquafin een nieuwe riolering aanleggen in de Dumontlaan, Henestraat, Hekslaan, Lod. Lavkistraat en Molenstraat. Op dit moment komt het afvalwater van die straten nog ongezuiverd terecht in de Herkebeek. We leggen een nieuwe buis aan langs de Herkebeek om die lozingen op te pikken en te verbinden met het grotere rioleringsstelsel. Op die manier zal het in de rioolwaterzuivering worden gesaneerd alvorens op het oppervlaktewater te worden geloosd. Op die manier maken we de Herkebeek terug proper.

Nieuws en updates

 • 31 mei 2022

  Tweede week van juni asfalt op verschillende plaatsen

   

  In de tweede helft van volgende week worden op verschillende plaatsen de toplaag asfalt gelegd, als het weer het toelaat:

   

  • In het gedeelte vanaf het pompstation naar de Hekslaan wordt op woensdag 8 juni de toplaag asfalt gelegd
  • Op donderdag 9 juni wordt in de Beemdstraat de bestaande toplaag afgefreesd en een nieuwe toplaag gelegd, samen met de Henestraat
  • Op 10 juni worden de inrit van de voetbal en de zijstraat van de Dumontlaan hersteld

   

  Daarnaast wordt aan de Herkebeek vanaf morgen 1 juni tot dinsdag 7 juni de afvalwaterriolering aangelegd. Tegen dinsdag 14 juni zou het terrein hersteld moeten zijn.

   

  Op woensdag 8 juni starten tenslotte de rioleringswerken in de Hekslaan. Eerst wordt de nieuwe pompput gegraven, daarna start op donderdag 9 juni de opbraak van de betonverharding. De bedoeling is om tegen eind juni de hoofdriolering te hebben geplaatst.

 • 02 mrt 2022

  Heraanleg Dumontlaan & Henestraat, binnenkort ook asfalt in Beemdstraat

   

  Voor het gedeelte waar de halve rijweg is ingenomen in de Dumontlaan en de Henestraat is de aannemer de rioleringsaanleg aan het afronden met de plaatsing van de straatkolken. Binnenkort wordt deze rijhelft aangelegd in beton, daarna wordt een drukleiding aangelegd in de berm en wordt de berm afgewerkt. Dan is deze fase klaar.

   

  In het gedeelte Henestraat & Beemdstraat worden de goten en boordstenen in ter plekke gestort beton aangelegd en daarna de fundering van de rijweg afgemaakt. De bedoeling is om op 14 maart de onderlaag asfalt te plaatsen. Vanaf dat moment is de toegankelijkheid al een stuk beter en gaat de aannemer verder met de voetpaden en de afwerking van de bermen. De toplaag asfalt verwachten we te kunnen leggen op 28 maart, als het weer het toelaat.

   

  Half maart starten we een nieuwe fase op: er zal dan gewerkt worden in de Henestraat vanaf café Rita, waar het pompstation komt, naar de Hekslaan, te beginnen met de opbraak van de weg en daarna de droogzuiging.

 • 01 dec 2021

  Heraanleg Dumontlaan

   

  Als het weer het toelaat start de aannemer morgen met de heraanleg van de rijweg in de Dumontlaan. De bewoners kregen een brief met meer informatie die je hieronder kan terugvinden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Quincy Bollen

Werfleider Willemen Infra

Locatie werfkeet: Hekslaan, t.h.v. het kerkhof

Mario Robijns

Gemeente Heers