Projectoverzicht

21021 - Collector Molendries
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 juli 2019

De werken zullen 15 maanden duren

Dit project omvat de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in een deel van de Malendriesstraat, een deel van de Kerkstraat en een deel van de Kerkomsesteenweg.

Verder worden 2 bufferbekkens, 1 bergbezinkingsbekken en 1 pompstation gebouwd. Vanuit dit pompstation vertrekt het vuile water met een persleiding naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Roosbeek. Daar wordt water het na zuivering in de nabijgelegen waterloop geloosd.

Nieuws en updates

 • 14 nov 2019

  Nutsbedrijven werken in Malendriesstraat

   

  Voor de voorbereidende werken van de nutsbedrijven worden de voetpaden in de Malendriesstraat opgebroken van huisnummer 52 tot 82 en van huisnummer 82 tot aan de Smitsveldstraat. Onmiddellijk nadat de opritten zijn opgebroken, worden ze aangevuld met steenslag zodat ze toegankelijk blijven.

 • 14 nov 2019

  Kerkomsesteenweg afgesloten voor doorgaand verkeer

   

  In de Kerkomsesteenweg zijn de nutmaatschappijen bijna klaar. Vanaf 18 november wordt de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. De aannemer start dan met de voorbereidende werken voor de aanleg van de riolering. Zo zal de betonnen rijweg trillingvrij worden gespleten en de bemaling worden geplaatst om het grondwater te verlagen.

   

  Tegen het einde van de week of begin week 25 november wordt gestart met de aanleg van de riolering. Tijdens de aanleg van de riolering kan het zijn dat je oprit tijdelijk niet toegankelijk is.

   

  We starten met het vernieuwen van de ingebuisde waterloop aan huisnummer 272. Dit zal ongeveer een week duren. Daarna worden de rioolbuizen gelegd richting de kerk. Als dit is gebeurd, dan keren we terug en vertrekken we opnieuw met de riolering aan de ingebuisde waterloop maar dan richting Lubbeekstraat.

   

  Een rioleringsploeg schuift dagelijks ongeveer 20 tot 30 meter op. Zo kun je inschatten wanneer de rioleringswerken ongeveer voor je deur zullen zijn. Verplaats je wagen a.u.b. op tijd.

   

  Tegelijk met de rioleringswerken wordt begonnen met de bouw van het bezinkingsbekken en het pompstation op het terrein rechts van huisnummer 253. Hier zal je weinig of geen hinder ondervinden.

 • 07 nov 2019

  Omleidingsplan werken Kerkomsesteenweg

   

  Op maandag 18 november beginnen de werken aan de Kerkomsesteenweg. Er is een omleiding voorzien. Zie het omleidingsplan.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Ben Goemare

Werfleider aannemer DCA

Locatie werfkeet: pleintje kruispunt Kerkstraat-Kerkomsesteenweg

Marc Van Esch

Diensthoofd gemeentelijke technische dienst