Projectoverzicht

21058 - Collector Velpe Kersbeek-Miskom
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 april 2021

De werken zullen 20 maanden duren

Aquafin legt langs het volledige traject een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dergelijk stelsel zorgt er voor dat er geen proper regenwater meer kan terechtkomen in de afvalwaterleidingen die aangesloten zijn op het waterzuiveringsnetwerk. Op die manier kan het afvalwater beter en goedkoper worden gezuiverd. Concreet gaat het om het afvalwater van zo’n 570 inwoners dat via de nieuwe riolering naar de nieuw te bouwen rioolwaterzuiveringsinstallatie in Kersbeek-Miskom gaat. Daar gaat het na zuivering de Velpe in. Tegelijk voeren we voorbereidende werken uit om in de toekomst nog meer gezinnen aan te sluiten op de riolering. 

Verder worden de betrokken straten en kruispunten veiliger ingericht en komen er nieuwe fietspaden langs de Heerbaan.

Bekijk de video

Nieuws en updates

 • 15 apr 2021

  Maandag 19 april start rioleringswerken

   

  19 april starten de rioleringswerken in de Bauwelstraat en Heerbaan. Eerst wordt de rijweg opgebroken en een tijdelijke steenslag aangelegd. Na de opbraak zijn de woningen bereikbaar. Dan wordt effectief de riolering aangelegd in een voortschrijdende sleuf: er wordt 30 à 50 meter opengegraven waar dan de buizen worden aangelegd. Dat stuk wordt dan terug dichtgelegd en opnieuw bedekt met steenslag, waarna de aannemer het volgende stuk opengraaft. Pas na de aanleg van de nieuwe buizen worden de woningen op de nieuwe riolering aangesloten.

   

  Meer informatie over de planning en bereikbaarheid kan je terugvinden in de infobrief voor de start der werken, die je hieronder kan lezen.

 • 08 feb 2021

  Start archeologisch onderzoek uitgesteld door winterweer

  Normaal zou er deze week gestart worden met het archeologisch onderzoek. De huidige weeromstandigheden laten helaas geen graafwerken toe. De timing van het archeologisch onderzoek zal vermoedelijk een 2-tal weken opschuiven.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier