Projectoverzicht

21058 - Collector Velpe Kersbeek-Miskom
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 april 2021

De werken zullen 20 maanden duren

Aquafin legt langs het volledige traject een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dergelijk stelsel zorgt er voor dat er geen proper regenwater meer kan terechtkomen in de afvalwaterleidingen die aangesloten zijn op het waterzuiveringsnetwerk. Op die manier kan het afvalwater beter en goedkoper worden gezuiverd. Concreet gaat het om het afvalwater van zo’n 570 inwoners dat via de nieuwe riolering naar de nieuw te bouwen rioolwaterzuiveringsinstallatie in Kersbeek-Miskom gaat. Daar gaat het na zuivering de Velpe in. Tegelijk voeren we voorbereidende werken uit om in de toekomst nog meer gezinnen aan te sluiten op de riolering. 

Verder worden de betrokken straten en kruispunten veiliger ingericht en komen er nieuwe fietspaden langs de Heerbaan.

Bekijk de video

Nieuws en updates

 • 14 apr 2022

  Asfaltering Heerbaan, opstart nieuwe fase

   

  De bewoners kregen een infobrief met de planning voor de komende maanden. Die brief kan je hieronder terugvinden. Enkele belangrijke datums:

   

  • In de Heerbaan tussen Hollestraat en Miskom-Dorp worden eind april de fietspaden aangelegd. De onderlaag asfalt plannen we op 13 mei. Vanaf dan is plaatselijk verkeer terug mogelijk.
  • Tussen Miskom-Dorp en Kersbeek-Dorp worden de fietspaden aangelegd nog voor het bouwverlof (start op 11 juli), de onderlaag asfalt volgt daarna.
  • Op 25 april starten we de werken tussen Kersbeek-Dorp en de Beekstraat. De resterende verharding wordt opgebroken en de aannemer start met de plaatsing van de riolering.
 • 21 feb 2022

  Planning aangepast

   

  Door het slechte weer van de voorbije dagen lopen de werken vertraging op. De planning werd aangepast en de aannemer heeft een uitgebreide infobrief met de nieuwe planning aan de bewoners bezorgd. Die brief kan je hieronder terugvinden.

 • 21 jan 2022

  Volgende week huisaansluitingen in Miskom-Dorp, Hanenstraat en Heerbaan 54E-64

   

  Woensdag 26 januari zit de hoofdriolering in Miskom-Dorp er in. Dan voert de aannemer de huisaansluitingen uit. Daarna start hij met de afwerking van de fietspaden en de rijweg. Je krijgt een brief net voor de werken aan de fietspaden starten. Dit staat momenteel gepland op 14 februari.

   

  Tot dan sluiten we het regenwater en het afvalwater van de huizen aan op de nieuwe riolen, breken we de voetpaden uit, graven we de bermen af en plaatsen we de straatkolken.

   

  ***

   

  Rioleringswerken beginnen in Heerbaan

   

  In de Heerbaan werd de betonverharding gebroken van de kapel tot de Hanenstraat en van het OCMW tot Kersbeek-Dorp. Hier gaan twee rioleringsploegen aan de slag.

   

  De eerste ploeg start op het einde van de week van 24 januari aan de kant van het OCMW. Ze werkt richting Kersbeek. Belangrijk om weten: riolering wordt steeds stroomopwaarts aangelegd zodat het reeds toekomende water kan wegvloeien. Dit betekent dat de legrichting regelmatig kan wijzigen. Er werden t.h.v. Terbeck en de Schotsebosweg 2 pompstations geplaatst. Zodra de rioleringsploeg op een hoog punt is aangekomen verplaatsen ze zich naar deze pompstations om de riolering vanaf hier aan te leggen.

   

  De tweede rioleringsploeg zal in de loop van de week van 31 januari starten aan het kapelletje en de riolering aanleggen richting Hanenstraat.

   

  De rioleringsploegen schuiven elke dag ongeveer 30 tot 40 meter op. Hou zelf in het oog wanneer de rioleringsploeg voor je deur gaat zijn en parkeer dan je auto buiten de werkzone.

   

  ***

   

  Bereikbaarheid Miskom-Dorp

   

  Woon je in Miskom-Dorp? Neem dan vanaf 27 januari de kortste weg om de werkzone buiten te rijden. Rijd dus weg langs de zijde van het OCMW of langs de zijde van Waanrode.

   

  We zetten extra ploegen in om de straat zo snel mogelijk af te werken. Je zal door de vele machines en vrachtwagens heel moeilijk kunnen passeren. Tenslotte zal de straat op veel plaatsen tijdelijk terug onderbroken worden omdat we de regenwater- en kolkaansluitingen nog door de straat moeten brengen.

   

  Het kan zijn dat onze arbeiders vragen om terug te draaien en de andere uitweg te nemen. Het is namelijk onmogelijk om op voorhand te zeggen waar, wanneer we bezig gaan zijn. Alvast bedankt.

   

  ***

   

  In de bewonersbrief staat nog veel meer informatie. Lees de volledige bewonersbrief.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier