Projectoverzicht

21140A - Verbindingsriolering Mattebeek
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2024

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 08 april 2024

De werken zullen 38 maanden duren

Ja, houd me op de hoogte via WhatsApp

 

De stad Tienen, Aquafin en Fluvius gaan wegen- en rioleringswerken uitvoeren in Oplinter langs de Oplintersesteenweg, de Neerlintersesteenweg, het Sint-Genovevaplein, de Lindebaan, de Sint-Hubertusstraat, de Kummenbaan en de Herestraat. De werken gaan van start op 8 april 2024 2023.

Waarom deze werken

De dorpskern van Oplinter wordt fraaier, veiliger en aangenamer aangelegd.

Het afvalwater van het centrum van Oplinter wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in het Kummenveld.

Het regenwater wordt gescheiden afgevoerd naar de Genovevabeek en de Mattebeek. Hiervoor wordt een nieuwe regenwaterriolering aangelegd.

Het Sint-Genovevaplein, de omgeving van de kerk en de omgeving van zaal Sinterviven worden heraangelegd.

Ook de Herestraat, de Oplintersesteenweg (vanaf het centrum tot aan de autogarages en het tankstation), de Lindebaan, de Sint-Hubertusstraat (vanaf het Dorpsplein tot de Dalweg), de Kummenbaan (tussen de woningen met huisnummers 6 en 48) en de Neerlintersesteenweg (tussen het dorpsplein en de Kosbeekweg) worden vernieuwd.

Lees de infofolder

Overloop de infopanelen

Nieuws en updates

  • 29 mrt 2024

    Start werken

    *In een eerder verstuurde nieuwsbrief stond een fout. De werken starten op 8 april in de Neerlintersesteenweg ipv de Oplintersesteenweg. Alvast onze excuses voor de verwarring.*


    Maandag 8 april starten de werken op de Neerlintersesteenweg. De zone is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. 

    Planning werken april:

     

    Neerlintersesteenweg 

    • Week 8 april: De voorbereidende werken starten aan de kant van de even huisnummers. 
    • Week 15 april: De nutsmaatschappijen voeren aanpassingen uit in aan het net in de zone waar de voorbereidende werken zijn uitgevoerd. 

    Velden achter Kummenbaan

    • Week 8 & 15 april: Er wordt een nieuw rioleringsstelsel aangelegd in de velden, maar hierdoor zal er frequent verkeer zijn van werftransport. 

    Aan de kerk

    • Week 8 april: De voorbereidende werken starten binnen de bestaande kerkomwalling. 
    • Week 15 april (tot einde van het jaar): Archeologen starten met opgravingen rondom de kerk. 

    Lees nu de volledige infobrief

  • 21 feb 2024

    7 maart infomoment in zaal Sinterviven

     

    Op 8 april 2024 beginnen de wegen- en rioleringswerken in Oplinter. We investeren in de ondergrond en een beter rioleringsstelsel, maar vooral maken we de Oplinterse dorpskern voor iedereen fraaier, veiliger en aangenamer. 

     

    Infomoment

     

    We nodigen je graag uit op een infomoment. 

    • Wanneer? Donderdag 7 maart 2024, doorlopend van 17.00 tot 20.00 uur 
    • Waar? Zaal Sinterviven, Neerlintersesteenweg 22, Oplinter

     

    Vertegenwoordigers van de stad Tienen, Aquafin, Fluvius, studiebureau Hosbur en aannemer Deckx vertellen je alles over de timing en de fasering, de bereikbaarheid, de hinder die je mag verwachten, de omleidingen, … En natuurlijk beantwoorden ze al je vragen. 

     

    Met vragen specifiek over de afkoppelingswerken op privé-domein, kan je die avond ook terecht bij de afkoppelingsdeskundige. 

     

    Ontdek nu al alles over deze werken in de infofolder.

     

     

  • 16 nov 2023

    Wegenis- en rioleringswerken Oplinter starten 8 april 2024

     

    Op 8 april 2024 beginnen de wegenis- en rioleringswerken in Oplinter. Om de hinder in de Neerlintersesteenweg in de tijd te beperken, werd beslist om ook de werken door de nutsbedrijven in april 2024 te laten starten.

     

    Alle werken samen duren tot het einde van de zomer 2026. Er wordt in verschillende fasen gewerkt zodat de hinder in de tijd wordt gespreid.

     

    Ruwe planning voor 2024

     

    Vanaf 8 april 2024 (de tweede week van de Paasvakantie)

    • De aannemer begint met de rioleringswerken in de velden tussen de Neerlintersesteenweg en de rioolwaterzuiveringsinstallatie in het Kummenveld (fase 1A op het plannetje). Deze fase duurt tot eind juni 2024.
    • In de Neerlintersesteenweg, tussen het begin van de werken en zaal Sinterviven (fase 1B), voert de aannemer voorbereidende werken uit voor de nutsbedrijven. Vanaf 8 april 2024 is de Neerlintersesteenweg onderbroken voor doorgaand verkeer.

     

    Week van 15 april 2024

    • De nutsbedrijven werken tot begin mei 2024 in de Neerlintersesteenweg, tussen het begin van de werken en zaal Sinterviven (fase 1B). Zo vernieuwt Fluvius in de Neerlintersesteenweg een elektriciteitskabel langs de pare zijde. De Watergroep voert aanpassingen uit aan het drinkwaternet ter hoogte van de koker van de beek, aan de onpare zijde. Wyre zorgt voor de aanleg van glasvezelkabel.

     

    Begin mei 2024

    • De aannemer voert de wegenis- en rioleringswerken uit in de Neerlintersesteenweg, tussen het begin van de werken en zaal Sinterviven (fase 1B). Deze fase is ingepland tot eind oktober.

     

    Na het bouwverlof (zomer 2024)

    • De wegenis- en rioleringswerken starten in de Kummenbaan (fase 1C). Die duren tot eind oktober 2024.

     

    Eind oktober 2024

    • We verwachten dat de werken in de Neerlintersesteenweg, tussen het begin van de werken en zaal Sinterviven (fase 1B), en in de Kummenbaan (fase 1C) klaar zijn.
    • Daarna wordt de Neerlintersesteenweg aangepakt tussen Sinterviven tot net voorbij het kruispunt met de Ganzendries (fase 2). Eind 2024 zou ook dit deel afgewerkt moeten zijn.

     

    OpgeletDit is een voorlopige en ruwe planning. Deze wordt de komende weken verfijnd en aangevuld met de volgende fases. Bovendien kunnen onvoorziene omstandigheden en slecht weer deze planning in de war sturen.

     

    Omleidingen

     

    De signalisatie- en omleidingsplannen worden momenteel opgemaakt. Het is nu nog te vroeg om hierover meer informatie te geven.

     

    Afkoppelingsadvies

     

    Bewoners die op hun perceel het regenwater moeten scheiden van het afvalwater, kunnen hierbij beroep doen op een afkoppelingsadviseur van Fluvius. De komende weken stuurt Fluvius hiervoor nog brieven rond.

     

    Met vragen, klachten en meldingen over de afkoppelingsadviezen kan je terecht bij afkoppelingen.centrum@fluvius.be.

     

    Infomoment begin maart

     

    Begin maart nodigen we alle inwoners van Oplinter uit voor een infomoment. We kunnen dan meer en concrete informatie geven over de fasering en de timing van de volledige werken, de omleidingen, de bereikbaarheid, … Verder beantwoorden we alle bijkomende vragen over bv. de afkoppelingswerken op privé.

     

    teaser

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Niels Vandevijvere

Projectleider aannemer Deckx

Werfkantoor

Ganzendries 29, Oplinter

Robin Bams

Werfleider aannemer Deckx