Projectoverzicht

21140 - Verbindingsriolering Mattebeek
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2022

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 30 mei 2023

De werken zullen 22 maanden duren

De stad Tienen, Aquafin en Fluvius plannen wegen- en rioleringswerken in Oplinter langs de Oplintersesteenweg, de Neerlintersesteenweg, het Sint-Genovevaplein, de Lindebaan, de Sint-Hubertusstraat, de Kummenbaan en de Herestraat. De werken gaan vermoedelijk van start in april/mei 2023.

Waarom deze werken

De dorpskern van Oplinter wordt fraaier, veiliger en aangenamer aangelegd.

Het afvalwater van het centrum van Oplinter wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in het Kummenveld.

Het regenwater wordt gescheiden afgevoerd naar de Genovevabeek en de Mattebeek. Hiervoor wordt een nieuwe regenwaterriolering aangelegd.

Het Sint-Genovevaplein, de omgeving van de kerk en de omgeving van zaal Sinterviven worden heraangelegd.

Ook de Herestraat, de Oplintersesteenweg (vanaf het centrum tot aan de autogarages en het tankstation), de Lindebaan, de Sint-Hubertusstraat (vanaf het Dorpsplein tot de Dalweg), de Kummenbaan (tussen de woningen met huisnummers 6 en 48) en de Neerlintersesteenweg (tussen het dorpsplein en de Kosbeekweg) worden vernieuwd.

Op de kaart hiernaast zijn enkel de straten ingekleurd waar Aquafin instaat voor de rioleringswerken. De straten waar de rioleringswerken in opdracht van Fluvius worden voorzien, staan er momenteel niet mee op.

Een eerste infomoment is ondertussen achter de rug. Voor de werken beginnen, nodigen we iedereen uit voor een tweede infosessie waarop o.a. de concrete fasering, de timing, de manier van werken, ... wordt voorgesteld.

Bekijk de presentaties

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier