Projectoverzicht

21645 - Aanleg persleiding Landenstraat naar Sint-Truidersteenweg (N3)
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 25 november 2019

De werken zullen 27 maanden duren

Met deze werken zal Aquafin het afvalwater van ongeveer 200 inwoners van Gussenhoven aansluiten op het rioleringsnet van de N3, en zo op de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie die we bouwen op de grens met Zoutleeuw. Dat afvalwater komt momenteel nog rechtstreeks en ongezuiverd in de Kleine Gete terecht en zorgt daar voor watervervuiling. In de toekomst zal de Kleine Gete dus heel wat schoner worden. Het regenwater wordt zoveel mogelijk ter plekke afgevoerd.

Nieuws en updates

 • 16 aug 2021

  Eind augustus onderlaag asfalt in Oude Kerkstraat

   

  De aannemer is in de Oude Kerkstraat enkele boordstenen aan het herstellen en straatkolken aan het bijplaatsen. Tegen eind augustus is het de bedoeling de onderlaag asfalt te hebben aangelegd en de deksels van de riolering op het niveau van het nieuwe wegdek te hebben gebracht. Ook het bufferbekken wordt tegen eind deze maand afgewerkt.

   

  Ook werkt de aannemer de nieuwe voetpaden af in klinkers, eerst in de Korte Weg, daarna in de Nieuwstraat en Oude Kerkstraat.

 • 30 jun 2021

  Binnenkort bouwverlof, laatste afwerkingen Oude Kerkstraat

   

  Vanaf 12 tot en met 30 juli is de aannemer in bouwverlof. Er zal dan geen activiteit zijn op de werf. De bedoeling is om tegen dan te zorgen dat de riolering in de Oude Kerkstraat klaarligt, de boordstenen geplaatst zijn en de straat een eerste asfaltlaag gekregen heeft. Zo kunnen de bewoners tijdens het bouwverlof hun woning met de wagen bereiken. Fluvius dient nog wel de nieuwe verlichtingspalen te plaatsen.

   

  Na het bouwverlof wordt werf afgewerkt, te beginnen met de voetpaden en bermen, vervolgens de toplaag in asfalt en de afwerking van het nieuwe bufferbekken.

 • 22 dec 2020

  Na kerstvakantie werken in Korte Weg

   

  In de Landenstraat zijn de werken op het openbaar domein voltooid, de straat werd terug opengesteld voor alle verkeer. In het voorjaar van 2021 start de aannemer met de bouw van een pompstation.

   

  In de Korte weg wordt na het kerstverlof gestart met de aanleg van de riolering. De aannemer zal het bestaande asfalt stuk per stuk opbreken en dan telkens op dat stuk de riolering aanleggen. Nadat de riolering is aangelegd komt er een tijdelijke steenslagbedding.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Unal Demir

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Oude Kerkstraat 17

Andy Vandevelde

Schepen openbare werken