Projectoverzicht

21856 - PS+PL Wijtschatestraat-Vierstraat naar gemeentelijke riool
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 augustus 2017

De werken zullen 37 maanden duren

Met deze werken sluit Aquafin het afvalwater van Wijtschate dat nu nog in de Diependaalbeek belandt, aan op het rioleringsnet. Via dit netwerk komt het uiteindelijk terecht in de rioolwaterzuiveringsinstallatie die in de Ieperstraat wordt gebouwd. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 1.200 inwoners dat bijkomend wordt opgevangen en gezuiverd. Om dit te realiseren voeren Aquafin, de Gemeente Heuvelland en het Agentschap Wegen en Verkeer rioleringswerken uit in de volgende straten: Wijtschatestraat, Ieperstraat, Hospicestraat, Vierstraat, Staanijzerstraat, Houthemstraat en Sint-Medardusplein

De wegenis wordt na aanleg van de leidingen en realisatie van de huisaansluitingen in oorspronkelijke toestand hersteld. In de Ieperstraat zijn bijkomend veiligheids- en verfraaiingswerken gepland.

Nieuws en updates

 • 05 apr 2019

  Uitvoeren huisaansluitingen in derde deel Ieperstraat

  Ook in het derde deel van de Ieperstraat, tussen Houthemstraat en Langebunderstraat (fase 5A), ligt de riool. Het pompstation is ondertussen ook geplaatst. In de week van 8 april begint de aannemer met de aansluitingen van de huizen op de nieuwe riool. Zodra hij hiermee klaar is, starten de nutsbedrijven met hun deel van de werken. Vermoedelijk beginnen de nutsbedrijven op 6 mei.

 • 05 apr 2019

  Riool ligt in Vierstraat

  Nu de riool in de Vierstraat (fase 4) ligt, kan de aannemer de persleiding aanleggen. In de week van 12 april wordt gestart met de huisaansluitingen op en nieuwe riolen. Dit zal naar verwachten een maand duren. Daarna worden de straatkolken, de borduren en de greppels aangelegd.

 • 05 apr 2019

  Plaatselijk verkeer mogelijk in deel Ieperstraat

  In het tweede deel van de Ieperstraat, tussen Hospicestraat en Houthemstraat (fase 2C), ligt de onderlaag asfalt. Hierdoor is bestemmingsverkeer mogelijk voor de bewoners. De toplaag asfalt wordt later aangelegd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jeroen Beyls - Thv Stadsbader - Cnockaert

Locatie werfkeet: parking zakenkantoor Lahouse, kruispunt Ieperstraat met Houthemstraat