Projectoverzicht

21896V - Aanleg riolering in de Zwarteindestraat, Eendepoelstraat ...
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 14 februari 2022

De werken zullen 17 maanden duren

Aquafin ontwerpt momenteel een rioleringsproject in de Zwarteindestraat, Eendepoelstraat en de Doorstraat.
Het doel van de werken is om bovengenoemde straten te voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel waarbij we het afvalwater afvoeren naar een zuiveringsstation en het regenwater gebufferd (d.w.z. vertraagd) afvoeren naar een waterloop.

De projectzone loopt vanaf de Weyerstraat en Breestraat tot aan de grens met Stevoort.

Nieuws en updates

 • 09 dec 2022

  Werken in Doorstraat tot kerst, tijdens verlof zijn straten bereikbaar

   

  De komende twee weken leggen we de riolering verder aan in de Doorstraat. Vanaf kerst is de aannemer in bouwverlof. Tijdens het kerstverlof zijn er dan geen activiteiten op de werf. We zorgen ervoor dat de Doorstraat en de Eendepoelstraat bereikbaar zijn voor lokaal verkeer. De bewoners zullen hun woningen met de wagen kunnen bereiken.

   

  Na het kerstverlof leggen we de riolering verder aan in de Doorstraat. We verwachten die werken te hebben uitgevoerd in februari 2023. Dat is vooral afhankelijk van het weer. Na de aanleg van de hoofdriolering sluiten we de woningen aan op de nieuwe leidingen.

   

  Daarna leggen we de straat opnieuw aan, te beginnen met de fundering voor de nieuwe rijweg. Daarover communiceren we later meer specifiek.

 • 14 jun 2022

  Deze week onderlaag asfalt in fase 1, rioleringswerken gestart in fase 2

   

  In de eerste fase wordt deze week de onderlaag asfalt geplaatst. De straat is dan tijdens de werkdag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Nadien kan de straat terug worden opengesteld.

   

  In de tweede fase, in de Zwarteindestraat tussen Doorstraat en de Breestraat, werd deze week gestart met de rioleringswerken. De aannemer plaatst de riolering in een vooruitschrijdende sleuf. Er wordt een sleuf van +/- 50 meter opengegraven waarin de riolering wordt aangelegd gedurende een dag of twee. Daarna wordt deze sleuf dichtgelegd, overdekt met steenslag zodat de woningen bereikbaar zijn en wordt de volgende +/- 50 meter opengegraven. Zou houden we de woningen maximaal toegankelijk.

 • 18 mrt 2022

  Woningen aangesloten na paasvakantie

   

  De werken in de Zwarteindestraat tot de Doorstraat vorderen goed. We verwachten om in de tweede helft van april de riolering in deze fase te hebben aangelegd. Dan worden de woningen aangesloten op de nieuwe buizen.

   

  Als alles goed gaat kunnen in mei de boordstenen en goten worden geplaatst, waarna de onderlaag asfalt wordt aangelegd. Vanaf dat moment is de grootste hinder voor de bewoners in deze fase voorbij. De toplaag wordt aangelegd wanneer de andere fases klaar zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Peter Hermans

Werfleider aannemer Hermans & Co

Locatie werfkeet:

-