Projectoverzicht

21896V - Aanleg riolering in de Zwarteindestraat, Eendepoelstraat ...
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 14 februari 2022

De werken zullen 14 maanden duren

Aquafin ontwerpt momenteel een rioleringsproject in de Zwarteindestraat, Eendepoelstraat en de Doorstraat.
Het doel van de werken is om bovengenoemde straten te voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel waarbij we het afvalwater afvoeren naar een zuiveringsstation en het regenwater gebufferd (d.w.z. vertraagd) afvoeren naar een waterloop.

De projectzone loopt vanaf de Weyerstraat en Breestraat tot aan de grens met Stevoort.

Nieuws en updates

 • 14 jun 2022

  Deze week onderlaag asfalt in fase 1, rioleringswerken gestart in fase 2

   

  In de eerste fase wordt deze week de onderlaag asfalt geplaatst. De straat is dan tijdens de werkdag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Nadien kan de straat terug worden opengesteld.

   

  In de tweede fase, in de Zwarteindestraat tussen Doorstraat en de Breestraat, werd deze week gestart met de rioleringswerken. De aannemer plaatst de riolering in een vooruitschrijdende sleuf. Er wordt een sleuf van +/- 50 meter opengegraven waarin de riolering wordt aangelegd gedurende een dag of twee. Daarna wordt deze sleuf dichtgelegd, overdekt met steenslag zodat de woningen bereikbaar zijn en wordt de volgende +/- 50 meter opengegraven. Zou houden we de woningen maximaal toegankelijk.

 • 18 mrt 2022

  Woningen aangesloten na paasvakantie

   

  De werken in de Zwarteindestraat tot de Doorstraat vorderen goed. We verwachten om in de tweede helft van april de riolering in deze fase te hebben aangelegd. Dan worden de woningen aangesloten op de nieuwe buizen.

   

  Als alles goed gaat kunnen in mei de boordstenen en goten worden geplaatst, waarna de onderlaag asfalt wordt aangelegd. Vanaf dat moment is de grootste hinder voor de bewoners in deze fase voorbij. De toplaag wordt aangelegd wanneer de andere fases klaar zijn.

 • 14 feb 2022

  Werken zijn gestart, vanaf volgende week rioleringsaanleg

   

  De aannemer heeft de werken opgestart met het opbreken van de verharding in de Zwarteindestraat, tot aan het kruispunt met de Doorstraat. Dinsdag 15 tot vrijdag 18 februari wordt de teelaarde in de bermen afgegraven en veilig gestockeerd. De eigenlijke rioleringsaanleg begint vanaf 21 februari of vanaf 28 februari, afhankelijk van de voortgang van de werken en de weersomstandigheden.

   

  Vanaf woensdag 16 februari is de Zwarteindestraat afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Egelstraat tot aan de Doorstraat. De bewoners kunnen hun woning bereiken met de fiets en te voet, tijdens de werkuren (maandag tot vrijdag, 07:00 tot 17:00) parkeer je je wagen buiten de werkzone als je hem die dag nodig hebt.

   

  De bewoners kregen van de aannemer een brief met meer informatie. Die brief kan je hieronder terugvinden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Peter Hermans

Werfleider aannemer Hermans & Co

Locatie werfkeet:

-