Projectoverzicht

22123 - Afkoppeling grachtinlaat Spoorwegstr - Oude Baan - Kolemveld
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 februari 2021

De werken zullen 11 maanden duren

In Roosbeek stroomt het regenwater afkomstig van de akkers ten zuiden van de spoorweg (Leuven-Tienen) momenteel nog onvertraagd door de drie bestaande doorsteken onder de spoorweg.
Aan deze doorsteken zal Aquafin telkens een bufferbekken aanleggen.
Op deze manier wordt de snelheid van dit water eruit gehaald.

 

Aan de andere zijde van de spoorweg legt Aquafin samen met Fluvius een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Spoorweg- en Kolemveldstraat.
Het regenwater van de nieuwe bufferbekkens kan zo onvervuild afgevoerd worden naar de riolering in de Tiensesteenweg (N3).

Nieuws en updates

 • 14 okt 2021

  Werken bijna afgerond, nog beperkte hinder verwacht

   

  De werken zijn zo goed als afgerond. Enkel in de Kolemveldstraat plannen we nog een renovatie van de bestaande riolering, die in de berm ligt. De riolering wordt voorzien van een binnenbekleding in kunststof, er zullen dus geen nieuwe graafwerken voor nodig zijn. De hinder voor de bewoners blijft beperkt tot plaatselijke verkeershinder.

 • 06 aug 2021

  Volgende week nieuwe fase in Kolemveldstraat, werken in voetpad Spoorwegstraat

   

  In de Kolemveldstraat tussen Leuvensesteenweg en de spoorwegovergang wordt volgende week gestart met de werken. Maandag 9 augustus breekt de aannemer de betonverharding op om dinsdag 10 augustus te starten met de rioleringswerken. Tijdens de rioleringswerken is de straat voorzien van een tijdelijke steenslagverharding en zijn de woningen bereikbaar. Enkel wanneer er voor je deur gewerkt wordt zal je enkele dagen geen gebruik kunnen maken van de oprit of de garage. Te voet en met de fiets is er altijd doorgang.

   

  In de Spoorwegstraat wordt het verouderd voetpad opgebroken aan de zijde van de oneven huisnummers. De bedoeling is om op 23 augustus asfalt te leggen in deze straat.

   

  Let op: deze planning is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en kan dus nog wijzigen.

 • 20 apr 2021

  Werken in de Spoorwegstraat vanaf 22 april

   

  Donderdag 22 april start de aannemer het asfalt te frezen in de Spoorwegstraat. Vanaf dat moment geldt er een parkeerverbod in deze straat, plaats je wagen tegen dan zeker buiten de werkzone. De aannemer probeert om buiten de werkuren de opritten bereikbaar te houden. Nadat het asfalt is gefreesd zal er een steenslagverharding liggen, die overrijdbaar is tegen lage snelheid.

   

  Zodra het asfalt gefreesd is starten de eigenlijke rioleringswerken. De aannemer legt een sleuf open van 30 à 50 meter en legt daarin de riolering. Daarna legt hij die sleuf terug dicht en volgt het volgende deel van 30 à 50 meter. Op die manier blijven de woningen maximaal bereikbaar. We verwachten dat de rioleringswerken zullen duren tot eind mei, zodat we in juni de weg opnieuw kunnen aanleggen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Steven Schrijvers - Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

Marc Van Esch

Diensthoofd gemeentelijke technische dienst