Projectoverzicht

22206 - Sanering overstorten naar Scheppelijke Nete en Kroploop
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2023

Startdatum: 01 maart 2022

De werken zullen 21 maanden duren

Met deze werken wordt een nieuw bergbezinkingsbekken (BBB) aangelegd. Met een BBB wordt tijdens zware regenbuien het overtollige water dat in de riolering terechtkomt opgevangen en gebufferd, om te voorkomen dat het naar een waterloop moet en vervuiling veroorzaakt. Moet het dan toch worden overgestort, dan heeft de grootste vuiligheid in het water de kans gekregen om naar de bodem te zakken en blijft die achter. Na de regenbui kan het opgevangen water gestadig terug worden afgevoerd via de riolering. Met dit bekken saneren we het overstort op de Scheppelijke Nete, waarin momenteel nog regelmatig ongezuiverd afvalwater terecht komt bij zware regenval.

 

Tegelijk leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Wilgenstraat en een deel van Ginderbuiten. Daarmee worden regen- en afvalwater apart afgevoerd en verminderen we de kans dat het overstort in werking treedt. Het regenwater wordt lokaal afgevoerd, het afvalwater gaat naar de zuivering.

Nieuws en updates

 • 14 jun 2022

  Rioleringswerken gestart

   

  De rioleringswerken op Ginderbuiten zijn aangevat. De aannemer plaatste eerst de grote betonnen overstortconstructie op de hoek met de Kastanjestraat. Via deze constructie zal tijdens zware regenval het overtollig water uit de riolering kunnen overlopen in een andere afvoer.

   

  De riolering wordt aangelegd op de gewestweg, richting de bakkerij. Dat gebeurt in een vooruitschrijdende sleuf van telkens +/- 50 meter. De riolering wordt in de open sleuf aangelegd gedurende een dag of twee, waarna de sleuf terug dichtgaat en bedekt wordt met steenslag. Zo houden we de woningen maximaal bereikbaar. Daarna wordt de volgende 50 meter opengelegd.

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Dienst Openbare Werken

Gemeente Mol

Tom Broux

Werfleider aannemer Besix