Projectoverzicht

22227 - Aansluiting Keiberg
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 januari 2019

De werken zullen 16 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en de gemeente Haaltert een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Ekentstraat, Pontweg, Keiberg, Hoefstraat en Posthoutweg, samen met enkele zijstraten. Er wordt een nieuwe gracht aangelegd achter de Bakkerstraat, samen met bufferbekkens ter hoogte van de Kattestraat en op het kruispunt van de Keiberg en de Hoefstraat. Twee pompstations zullen het afvalwater verpompen naar een hogergelegen punt. Op die manier wordt het regenwater gebufferd en apart afgevoerd naar het oppervlaktewater, het afvalwater wordt verder afgevoerd naar een zuiveringsinstallatie.

Nieuws en updates

 • 17 jun 2019

  Eind deze maand heraanleg wegenis Ekentstraat

   

  Om de toegang tijdens het bouwverlof te verbeteren wordt nog voor het bouwverlof de Ekenstraat verder afgewerkt. Eind deze maand start de aannemer met het aanleggen van de goten en boordstenen in ter plaatse gestort beton. Daartussen kan dan de fundering van de wegenis worden aangebracht. Op 5 juli is voorzien om de onderlaag asfalt te plaatsen.

 • 29 mei 2019

  Voetpaden in Ekentstraat, in juni werken aan pompstation

   

  In de Ekentstraat is de aannemer gestart met de aanleg van de boordstenen, ter hoogte van de Kattestraat/ Achterstraat. In de Bakkerstraat wordt binnenkort de onderlaag asfalt aangelegd. Vanaf juni worden ook in de Bakkerstraat de grachten aangelegd, aan de achterzijde. Dan worden ook de voetpaden in de Ekentstraat aangelegd, vanaf de Achterstraat.

   

  In Fase 2, Ekentstraat tot Pontweg, zijn de rioleringswerken aangevat. Er wordt een gescheiden stelsel aangelegd met twee aparte leidingen. Vanaf juni kan er gestart worden met het overkoppelen van de woningen op het nieuwe stelsel.

   

  Volgende maand starten ook de werken aan het nieuwe pompstation in de Rosthoutweg.

 • 18 dec 2018

  Onlangs vond een infoavond plaats waarop de omwonenden waren uitgenodigd. De presentatie van die infoavond kan je nalezen via de link hieronder.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Peter Troch

Werfleider aannemer

Gemeente Haaltert

Dienst openbare werken

Erik De Wilde

Afkoppelingsdeskundige, bureau Talboom

Arno Coeck

Afkoppelingsdeskundige, bureau Talboom