Projectoverzicht

22243 - Collector Sint-Brixius-Rode fase 2
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 13 juli 2020

De werken zullen 17 maanden duren

Het doel van het project is een gescheiden stelsel aanleggen in de wijk Sint-Brixius. Er worden zowel regenwater- als vuilwaterrioleringen aangelegd met bijkomend ter hoogte van de ’s Heerenweg en de Voorveldstraat een bufferbekken en buffergracht. Tussen de Birrebeekstraat en de Birrebeek wordt een gracht aangelegd die het hemelwater afkomstig van de opwaarts liggende weilanden zal afvoeren naar de Birrebeek.

Nieuws en updates

 • 24 nov 2021

  Huisaansluitingen in de Hoekstraat, daarna boordstenen

   

  Tot eind november worden de woningen in de Hoekstraat aangesloten op de nieuwe riolering. Daarna worden de boordstenen aangelegd, samen met de resterende boordstenen in de Schriekkouterbaan.

   

  In de eerste twee weken van december wordt de verbindingsgracht in de Voorveldstraat aangelegd, die het regenwater van de straat en de verharde oppervlakken naar het bufferbekken zal voeren. In de Schriekkouterbaan wordt dan midden december het pompstation geplaatst.

 • 18 okt 2021

  Binnenkort boordstenen in Schriekkouterbaan

   

  Over twee weken start de aannemer met de aanleg van de boordstenen in de Schriekkouterbaan. De boordstenen worden aangelegd in ter plaatse gestort beton, meteen op de juiste locatie en hoogte. Tijdens de werken en tot enkele weken nadien zijn de opritten en garages langs dit traject niet bereikbaar met de wagen, het beton moet immers enkele weken uitharden.

 • 10 aug 2021

  Vanaf volgende week werken in Schriekkouterbaan

   

  De aannemer werkt momenteel de bovenbouw af in de Jan De Meuterstraat. De bewoners kunnen hun woning volledig bereiken.

   

  Volgende week starten we met de werken in de Schriekkouterbaan. Het wegdek wordt opgebroken en vervangen door een tijdelijke steenslagverharding. De riolering wordt aangelegd in een sleuf die telkens 30 à 50 meter opschuift. Op die manier houden we tijdens de werken de woningen maximaal bereikbaar.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Tim Heymans

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: kruispunt Potaardestraat en Broekstraat

Wim Van Campenhout

Gemeente Meise