Nieuws

22243 - Collector Sint-Brixius-Rode fase 2
14 feb 2022

Eind deze week asfaltering fietspad Hoekstraat

 

De aannemer werkt deze week de bermen en opritten nog af in de Hoekstraat en Schriekkouterbaan. Als het weer het toelaat zal er eind deze week de onderlaag asfalt gelegd worden op het fietspad in de Hoekstraat. Dat asfalt moet dan enkele uren afkoelen voordat het betreden kan worden.

 

Vanaf volgende week wordt er terug gewerkt in de Voorveldstraat, de aannemer zal er dan de grachten aanleggen.

24 nov 2021

Huisaansluitingen in de Hoekstraat, daarna boordstenen

 

Tot eind november worden de woningen in de Hoekstraat aangesloten op de nieuwe riolering. Daarna worden de boordstenen aangelegd, samen met de resterende boordstenen in de Schriekkouterbaan.

 

In de eerste twee weken van december wordt de verbindingsgracht in de Voorveldstraat aangelegd, die het regenwater van de straat en de verharde oppervlakken naar het bufferbekken zal voeren. In de Schriekkouterbaan wordt dan midden december het pompstation geplaatst.

18 okt 2021

Binnenkort boordstenen in Schriekkouterbaan

 

Over twee weken start de aannemer met de aanleg van de boordstenen in de Schriekkouterbaan. De boordstenen worden aangelegd in ter plaatse gestort beton, meteen op de juiste locatie en hoogte. Tijdens de werken en tot enkele weken nadien zijn de opritten en garages langs dit traject niet bereikbaar met de wagen, het beton moet immers enkele weken uitharden.

10 aug 2021

Vanaf volgende week werken in Schriekkouterbaan

 

De aannemer werkt momenteel de bovenbouw af in de Jan De Meuterstraat. De bewoners kunnen hun woning volledig bereiken.

 

Volgende week starten we met de werken in de Schriekkouterbaan. Het wegdek wordt opgebroken en vervangen door een tijdelijke steenslagverharding. De riolering wordt aangelegd in een sleuf die telkens 30 à 50 meter opschuift. Op die manier houden we tijdens de werken de woningen maximaal bereikbaar.

03 jun 2021

Start werken Jan De Meuterstraat, binnenkort heraanleg

 

De aannemer is gestart met de rioleringswerken in de Jan De Meuterstraat. We verwachten dat deze werken een drietal weken gaan duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Nadien start de heraanleg van de reeds uitgevoerde fases: de delen van de Broekstraat en Hoekstraat waar al riolering is gelegd en de Jan De Meuterstraat krijgen dan een nieuwe wegbedekking, te starten met de fundering van het wegdek, de nieuwe boordstenen en tenslotte de asfaltverharding. We verwachten dat deze werken ongeveer een maand gaan duren.

 

Eind juni, begin juli start de aannemer ook met de rioleringswerken in de Schriekkouterbaan.

18 feb 2021

Volgende week start Fase 3

 

Op 22 februari start de aannemer met de werken in de Broekstraat tot aan de Jan De Meuterstraat, en in de Jan De Meuterstraat zelf. Het wegdek wordt opgebroken en er wordt een tijdelijke steenslagbedding gelegd zodat de bewoners hun woningen zoveel mogelijk kunnen bereiken. Daarna starten de rioleringswerken: er wordt gewerkt met een vooruitschrijdende sleuf, waarin telkens de riolering wordt gelegd en dan herstel van de tijdelijke steenslagbedding. Zo schuift de werkzone telkens op totdat alle riolering is aangelegd.

 

Je woning zal kort niet bereikbaar zijn met de wagen:

  • Tijdens de opbraak van de straat
  • Wanneer voor je deur de riolering wordt aangelegd
  • Wanneer na de rioleringswerken de straat opnieuw wordt aangelegd

Daarnaast kan de aannemer de werf tijdelijk afsluiten indien nodig. Je wordt daarvan zo goed mogelijk geïnformeerd op voorhand.

 

In de tussentijd worden de vorige fases verder afgewerkt.