Projectoverzicht

22249 - Aansluiting afvalwater stationsbuurt Sint-Maria-Aalter
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 oktober 2021

De werken zullen 16 maanden duren

Op maandag 20 september starten de riolerings- en wegeniswerken in de Vaartlaan, Knesselarestraat, Vaanders, Planterijstraat, Bokhoutlaan en Blekkervijverstraat. 

Binnen het projectgebied loopt het afvalwater van de bewoners vandaag nog in het bestaande grachtenstelsel. Deze grachten zijn grotendeels dichtgelegd met buizen, maar stromen nog altijd af naar een open waterloop: in dit geval de Lakebuis en het Kanaal van Gent naar Oostende.

De gemeente Aalter en Aquafin leggen in de Vaartlaan, Knesselarestraat, Vaanders, Planterijstraat, Bokhoutlaan en Blekkervijverstraat een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dit is een apart stelsel voor regenwater en afvalwater. Het afvalwater wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Sint-Maria-Aalter, het propere regenwater wordt vertraagd afgevoerd in de grachten.

Gelijktijdig met de aanleg van het nieuwe rioleringsstelsel voorzien het gemeentebestuur van Aalter in de heraanleg van de straten.

Meer info op de website van de gemeente Aalter.

Nieuws en updates

 • 14 jan 2022

  Eerste werken na kerstvakantie in uitvoering

   

  Na de kerstvakantie heeft de aannemer de werken hervat. In de Planterijstraat werkt hij de pompput af. Verder start hij met de bestrating van de opritten.

   

  In de Vaartlaan leggen we de riolering van huisnummer 27 tot aan de Knesselarestraat. Hiervoor wordt de rijweg natuurlijk opgebroken.

 • 17 dec 2021

  Planning na Nieuwjaar

   

  Als het mogelijk is met de weersomstandigheden, dan hervatten we de werken in de Planterijstraat en in de Vaartstraat vanaf maandag 10 januari 2022. De aannemer start dan ook met de opbraak van de wegenis in de Vaartstraat vanaf huisnummer 27 tot aan de Knesselaarsestraat.

   

 • 17 dec 2021

  Bouwverlof tot en met 9 januari 2022

   

  Vanaf donderdagavond 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 is het bouwverlof. Tot dan legt de aannemer de opritten en de bermen in de Planterijstraat verder aan. Daar vult hij ook de bouwput van het pompstation aan. Het terrein wordt afgezet met heras-hekken.

   

  Verder wordt in de Vaartlaan riolering gelegd tussen de huisnummers 45 en 27. We dekken de rijweg af met minder-hinder-steenslag zodat je tijdens de kerstvakantie met de auto tot bij je woning geraakt. Rijd je over de steenslag? Pas dan je snelheid aan.

   

  We wensen je een fijn eindejaar.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Lieven Mannens

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

Kruispunt Vaanders - Planterijstraat

Inge Goemaere

Gemeente Aalter

Ludo Van de Pitte

Goegebeur Studieburo

Brecht Deblock

Werftoezichter