Projectoverzicht

22249 - Aansluiting afvalwater stationsbuurt Sint-Maria-Aalter
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 oktober 2021

De werken zullen 19 maanden duren

Op maandag 20 september starten de riolerings- en wegeniswerken in de Vaartlaan, Knesselarestraat, Vaanders, Planterijstraat, Bokhoutlaan en Blekkervijverstraat. 

Binnen het projectgebied loopt het afvalwater van de bewoners vandaag nog in het bestaande grachtenstelsel. Deze grachten zijn grotendeels dichtgelegd met buizen, maar stromen nog altijd af naar een open waterloop: in dit geval de Lakebuis en het Kanaal van Gent naar Oostende.

De gemeente Aalter en Aquafin leggen in de Vaartlaan, Knesselarestraat, Vaanders, Planterijstraat, Bokhoutlaan en Blekkervijverstraat een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dit is een apart stelsel voor regenwater en afvalwater. Het afvalwater wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Sint-Maria-Aalter, het propere regenwater wordt vertraagd afgevoerd in de grachten.

Gelijktijdig met de aanleg van het nieuwe rioleringsstelsel voorzien het gemeentebestuur van Aalter in de heraanleg van de straten.

Meer info op de website van de gemeente Aalter.

Nieuws en updates

 • 17 aug 2022

  Aanleg wegenis in Knesselaarsestraat en Blekkervijverstraat

   

  Nu de rioleringswerken in fase 8 bijna klaar zijn, beginnen we in dit deel van de Knesselaarsestraat met de opbouw van de wegenis.

   

  Ondertussen legt de aannemer de voetpaden en de bermen in de Blekkervijverstraat. Tegelijk worden de opritten en de toegangen naar de woningen aangepast.

   

 • 17 aug 2022

  Rioleringswerken in Knesselaarsestraat

   

  Deze week is de aannemer in de Knesselaarsestraat (fase 8) gestart met het opbreken van het stuk oude riolering aan de kant met de oneven huisnummers. Daarna beginnen de rioleringswerken in fase 9 van de Knesselaarsestraat. Het kruispunt aan de voet van de spoorwegbrug worden prioritair aangelegd.

   

 • 23 jun 2022

  Vooral werken in Blekkervijverstraat

   

  Het zwaartepunt van de riolerings- en wegenwerken ligt momenteel in de Blekkervijverstraat. Deze en volgende week gaat de aannemer verder met de aanleg van de gracht. Verder sluit hij alle huizen aan op de nieuwe riolen.

   

  Van dinsdag 28 juni tot en met maandag 4 juli zetten we de straatkolken. Vanaf woensdag 6 juli worden de boordstenen geplaatst. Deze worden ter plaatse gegoten in beton en moeten nadien uitharden. Dit is een periode met grotere hinder. Ook al omdat de fundering van de rijweg wordt aangelegd.

   

  We voorzien de aanleg van de onderlaag op dinsdag 12 juli. Bij bv. slecht weer kan deze planning wijzigen.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Lieven Mannens

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

Kruispunt Vaanders - Planterijstraat

Inge Goemaere

Gemeente Aalter

Ludo Van de Pitte

Goegebeur Studieburo

Brecht Deblock

Werftoezichter