Projectoverzicht

22328 - RWA verbinding Kontichsesteenweg - Struisbeek
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 mei 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met dit project leggen we een aparte afvoerleiding voor regenwater (RWA-leiding) aan in de N177 (Boomsesteenweg). Deze RWA-leiding vangt het regenwater op en transporteert het naar de Struisbeek waar het wordt geloosd. De bestaande leiding voor het transport van afvalwater (DWA-leiding) naar de zuiveringsinstallatie wordt hierbij ook vernieuwd.

Volgens de huidige planning starten de werken rond 1 juni. Er wordt dan tegelijk gewerkt ter hoogte van de Struisbeek in de richting van Kontichsesteenweg en van aan de Kontichsesteenweg in de richting van de Guido Gezellestraat. Tijdens de zomermaanden wordt het kruispunt van de N177 met de Kontichsesteenweg aangepakt. Het kruispunt zal hiervoor worden afgesloten.

Nieuws en updates

 • 12 sep 2019

  De werken zitten op schema en dus blijft de geplande timing van toepassing. 

   

  Zone Struisbeek en kruispunt Kontichsesteenweg

   

  De nieuw gebouwde betonnen constructie, waarlangs het verzamelde regenwater zal stromen, werd aangesloten op de Struisbeek. De aannemer is nu bezig met het plaatsen van de grote kokers. Ook volgende week zal hier nog aan verder gewerkt worden. De aanleg van riolering schuift intussen ook verder op richting kruispunt Kontichsesteenweg. dat intussen volledig afgewerkt is op de afwerking van het fietspad na. Dat werd intussen al wel opgeruimd, net als de directe omgeving van het bedrijf Midas.

   

  Zone Kontichsesteenweg – Guido Gezellestraat

   

  De onderlaag van de asfaltverharding van de rijweg werd aangebracht. Nu is de aannemer bezig met de funderingswerken aan het voet- en fietspad en de realisatie van huisaansluitingen op de nieuwe riolering.  Dat zal de volgende week ook nog het geval zijn. Dan zal de aannemer ook werken aan het beklinkeren van het voetpad van de Kontichsesteenweg tot aan de Hoevelei.

   

  Zone kruispunt Guido Gezellestraat

   

  In deze zone werd de droogzuiging geplaatst van aan het kruispunt Guido Gezellestraat tot aan tegelbedrijf Torfs.

 • 06 sep 2019

  Nog stukje riolering net voor Guido Gezellestraat

   

  De werken tussen Kontichsesteenweg en Guido Gezellestraat schieten aardig op. De huisaansluitingen op de nieuwe riolen werden uitgevoerd en de straatkolken gestoken. Momenteel wordt de fundering van de rijweg gelegd en de boordstenen gegoten. Ook wordt de koffer van voet- en fietspad aangebracht.

   

  Volgende week wordt net voor het kruispunt met de Guido Gezellestraat verder riolering geplaatst. Ook op het kruispunt zelf wordt begonnen met het aanbrengen van de riolen.

   

  Volgens de huidige planning kan vanaf midden volgende week tussen Kontichsesteenweg en Guido Gezellestraat de onderlaag asfalt worden gelegd. Dit zoals steeds onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Aansluitend wordt begonnen met de aanleg van fiets- en voetpad.

 • 06 sep 2019

  Afwerking fietspad kant Midas

   

  Het kruispunt van de Kontichsesteenweg is sinds vorig weekend weer open. Aan de kant van Midas ruimt de aannemer nog wat op. Ook wordt het stukje fietspad er tegen het einde van volgende week verder gefatsoeneerd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Hier vind je een schat van praktische informatie. Van veiligheidstips over de regeling voor het huisvuil tot de inrichting van de werf op de N177 en de omleidingsplannen.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider aannemers DCA en BESIX Infra

Locatie werfkeet: parking Woonzorgcentrum Zonnewende, Boomse Steenweg 15