Projectoverzicht

22328 - RWA verbinding Kontichsesteenweg - Struisbeek
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 mei 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met dit project leggen we een aparte afvoerleiding voor regenwater (RWA-leiding) aan in de N177 (Boomsesteenweg). Deze RWA-leiding vangt het regenwater op en transporteert het naar de Struisbeek waar het wordt geloosd. De bestaande leiding voor het transport van afvalwater (DWA-leiding) naar de zuiveringsinstallatie wordt hierbij ook vernieuwd.

Volgens de huidige planning starten de werken rond 1 juni. Er wordt dan tegelijk gewerkt ter hoogte van de Struisbeek in de richting van Kontichsesteenweg en van aan de Kontichsesteenweg in de richting van de Guido Gezellestraat. Tijdens de zomermaanden wordt het kruispunt van de N177 met de Kontichsesteenweg aangepakt. Het kruispunt zal hiervoor worden afgesloten.

Nieuws en updates

 • 11 jul 2019

  Werken kruispunt Kontichsesteenweg lopen door tijdens bouwverlof

   

  Afgelopen week heeft de aannemer in de zone van de Struisbeek verder gewerkt aan de bouw van een overstortconstructie: de vloerplaat werd volledig geplaatst, momenteel wordt de bekisting gemaakt. Tijdens het bouwverlof zal er niet verder gewerkt worden in deze zone.

   

  Ook in de N177 zijn de werken weer een stuk opgeschoten: de rioleringen, zowel vuilwaterafvoer als regenwaterafvoer, werden geplaatst tot aan de Hoevelei. Momenteel worden de huisaansluitingen voorbereid op het stuk reeds aangelegde riolering. Om te vermijden dat twee grote kruispunten tegelijk worden afgesloten, zal de verdere aanleg van riolering in deze zone pas hervat worden na het bouwverlof. 

   

  Tijdens het bouwverlof wordt er wél verder gewerkt aan het kruispunt met de Kontichsesteenweg. Daar is de nieuwe riolering bijna volledig geplaatst. Volgende week volgt de verdere afwerking, aansluitend worden de huis- en kolkaansluitingen op deze nieuwe infrastructuur voorbereid. Ook zal tijdens het bouwverlof de onderfundering van de rijweg voorbereid worden.   

 • 04 jul 2019

  Kruispunt Hoevelei - N177 tijdelijk afgesloten
   


  N177

   

  De aanleg van de regenwaterleiding en de afvalwaterleiding tussen de Kontichsesteenweg en de Guido Gezellestraat schuift intussen verder op. Momenteel zijn de leidingen aangelegd tot aan huisnummer 40 en situeren de werken zich dus ter hoogte van de Hoevelei.  Dit kruispunt zal dan ook opgebroken worden om de sleuf te kunnen graven waar de leidingen in komen te liggen. Na plaatsing van de leidingen zal deze sleuf gedicht worden en bedekt met een Minder-Hindersteenslag, zodat er terug verkeer over kan. Normaliter zal rond de start van het bouwverlof het kruispunt terug opengesteld kunnen worden. 
  Intussen wordt ook verder gewerkt aan de uitstroomconstructie ter hoogte van de Struisbeek. 
  In de tweede week van juli zal er verder gewerkt worden aan de aanleg van de regenwaterleiding tussen de Hoevelei en de Guido Gezellestraat. Ook wordt de verbinding gerealiseerd tussen de reeds aangelegde rioleringsbuizen in de N 177 en de nieuw aangelegde infrastructuur op het kruispunt met de Kontichsesteenweg.

   
  Kruispunt Kontichsesteenweg

   

  Aan het kruispunt van de N177met de Kontichsesteenweg worden momenteel de rioleringsbuizen geplaatst. De doorsteek voor de fietsers is tijdelijk aangepast, net als de hierbij horende signalisatie. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de parkings van Switch en Midas om de werf te passeren, of kunnen de A12 oversteken aan het kruispunt. 
  Volgende week zal de verbinding tussen de aangelegde rioleringsbuizen in de N177 en de nieuwe rioleringsinfrastructuur aan het kruispunt gerealiseerd worden.

 • 27 jun 2019

  Eind volgende week kruispunt Hoevelei - N177 tijdelijk afgesloten

   

  N177

  De rioleringswerken gaan gestaag verder. Momenteel is de riolering in het zuidelijke deel aangelegd tot halverwege tussen de Guido Gezellestraat en de Hoevelei. Eind volgende week passeren de werken het kruispunt met de Hoevelei, dat dan kort afgesloten wordt. We moeten immers een sleuf graven van enkele meters diep langs het kruispunt, waardoor er geen verkeer mogelijk is. Wanneer de riolering is geplaatst wordt de sleuf gedicht en bedekt met een Minder-Hindersteenslag, zodat het verkeer er terug over kan. Wij verwachten rond de start van het bouwverlof (einde tweede week, begin derde week van juli) het kruispunt terug te kunnen openstellen. Het verzamelpunt voor de vuilniszakken blijft hetzelfde.

   

  Kruispunt Kontichsesteenweg

  Ook aan het kruispunt met de Kontichsesteenweg wordt druk gewerkt. De doorsteek voor de fietsers is tijdelijk aangepast. Door werken van Proximus in het voetpad kunnen de fietsers tijdelijk moeilijker passeren. Zij kunnen gebruik maken van de parkings van Switch en Midas om de werf te passeren, of zij kunnen de A12 oversteken aan het kruispunt. De lichtenregeling zal worden aangepast zodat fietsers en voetgangers een "groen vierkant" krijgen en dus gemakkelijker kunnen oversteken.

   

  Op langere termijn

  Tijdens het bouwverlof blijven de aannemers doorwerken. In de tweede helft van juli wordt in het gedeelte waar de riolering reeds ligt gestart met de huisaansluitingen. De woningen worden dan overgekoppeld op de nieuwe riolering. Eind augustus, begin september starten we in deze fase met het aanleggen van de goten en boordstenen. Op het kruispunt met de Kontichsesteenweg gebeurt dat al begin augustus.

   

  De RWA-collector

  Hieronder zie je op de foto enkele betonnen segmenten klaarliggen van de RWA-collector aan de Kontichsesteenweg. Die worden diep onder de grond samengevoegd tot een koker die uiteindelijk het regenwater van de omgeving zal afvoeren. Op die manier bestrijden we wateroverlast en koppelen we het regenwater af van het afvalwater, zodat het terug de natuur in kan.

   

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Hier vind je een schat van praktische informatie. Van veiligheidstips over de regeling voor het huisvuil tot de inrichting van de werf op de N177 en de omleidingsplannen.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider aannemers DCA en BESIX Infra

Locatie werfkeet: parking Woonzorgcentrum Zonnewende, Boomse Steenweg 15