Projectoverzicht

22328 - RWA verbinding Kontichsesteenweg - Struisbeek
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 mei 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met dit project leggen we een aparte afvoerleiding voor regenwater (RWA-leiding) aan in de N177 (Boomsesteenweg). Deze RWA-leiding vangt het regenwater op en transporteert het naar de Struisbeek waar het wordt geloosd. De bestaande leiding voor het transport van afvalwater (DWA-leiding) naar de zuiveringsinstallatie wordt hierbij ook vernieuwd.

 

Nieuws en updates

 • 16 jan 2020

  Tijdelijk minder activiteit in afwachting asfalteringswerken

   

  Tussen de Struisbeek en het kruispunt met de Kontichsesteenweg gaat de aannemer verder met het leggen van de klinkers van het voetpad. Tegelijk worden de aansluitputjes geplaatst en afgewerkt. Volgende week worden proeven uitgevoerd op de nieuwe riolen en wordt de werf stilaan opgekuist.

   

  Tussen Guido Gezellestraat en Leugstraat legt de aannemer klinkers tussen Sierschouwen Van Bulck en het kruispunt met de Leugstraat. Verder worden op het kruispunt de boordstenen geplaatst. Ook in dit stuk staan volgende week de proeven op de riolen op het programma en begint de aannemer de werf stilaan op te kuisen.

   

  In afwachting van de asfalteringswerken zal er op de werf dus minder activiteit zijn. Zoals eerder gezegd, zijn de asfaltcentrales tot midden februari gesloten.

   

  Tegen midden februari wordt tussen Guido Gezellestraat en Leugstraat de linkse rijstrook uitgebroken en opnieuw aangelegd. Als het weer het toelaat, dan zal in de tweede helft van februari hier eerst de onderlaag asfalt worden aangebracht.

   

  Zowel tussen de Struisbeek en het kruispunt met de Kontichsesteenweg als tussen Guido Gezellestraat en Leugstraat zal dan ook de afwerkingslaag asfalt worden gelegd. Bij bv. vrieskou wordt de planning aangepast.

   

 • 09 jan 2020

  Werken aan voet- en fietspad tussen De Craenelei en Leugstraat

   

  De aannemer legt de boordstenen van het fietspad aan, vanaf het kruispunt met de De Craenelei in de richting van het kruispunt met de Leugstraat. Momenteel wordt in het laatste deel van dit traject, meer bepaald vanaf Sierschouwen Van Bulck tot de Leugstraat, de stoep opgebroken. Als dit is gebeurd, dan kan de fundering worden geplaatst en de klinkers gelegd.

   

  Tussen het kruispunt Guido Gezellestraat en het kruispunt met de Leugstraat moet de linkse rijstrook nog worden opgebroken en opnieuw aangelegd. Voor de aanleg van het asfalt is het ook hier wachten op de heropening van de asfaltcentrales.

   

 • 09 jan 2020

  Klinkerwerken op voetpad tussen Struisbeek en Kontichsesteenweg

   

  Op dinsdag 7 januari heeft de aannemer de werken op Antwerpsesteenweg en Boomsesteenweg in Aartselaar hervat. Vanaf het kruispunt met de Kontichsesteenweg tot aan de Struisbeek worden de riooldeksels opgehoogd tot het niveau van de afwerkingslaag asfalt. Ondertussen worden de boordstenen geplaatst op het kruispunt met de Oudestraat en zijn de klinkerwerken aan de voetpaden bezig.

   

  De aanleg van de afwerkingslaag asfalt is afhankelijk van de heropening van de asfaltcentrales in de tweede helft van de maand februari en van de weersomstandigheden.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Hier vind je een schat van praktische informatie. Van veiligheidstips over de regeling voor het huisvuil tot de inrichting van de werf op de N177 en de omleidingsplannen.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider aannemers DCA en BESIX Infra

Locatie werfkeet: parking Woonzorgcentrum Zonnewende, Boomse Steenweg 15