Projectoverzicht

22328 - RWA verbinding Kontichsesteenweg - Struisbeek
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 mei 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met dit project leggen we een aparte afvoerleiding voor regenwater (RWA-leiding) aan in de N177 (Boomsesteenweg). Deze RWA-leiding vangt het regenwater op en transporteert het naar de Struisbeek waar het wordt geloosd. De bestaande leiding voor het transport van afvalwater (DWA-leiding) naar de zuiveringsinstallatie wordt hierbij ook vernieuwd.

 

Nieuws en updates

 • 15 nov 2019

  Riolering ligt tot kruispunt Kontichsesteenweg

   

  Tussen de Struisbeek en de Kontichsesteenweg werd de riolering geplaatst. De onderfundering van de rijweg werd gelegd tot aan Midas. Volgende week wordt de riolering over heel het traject gereinigd en getest. Ondertussen legt de aannemer de boordstenen en de fundering van het fietspad en het voetpad verder aan. Ook wordt nog volop gewerkt aan de aansluiting van de riolering van de Oudestraat op de nieuwe riolering in de N177.

   

  Op het stuk van de N177 tussen Guido Gezellestraat en Leugstraat gaat de aanleg van de riolering verder volgens schema.

 • 15 nov 2019

  Impact voor reizigers van De Lijn

   

  Door de werken past De Lijn regelmatig haar rijschema's aan. Ook worden bepaalde haltes tijdelijk niet bediend of worden tijdelijke haltes bijgeplaatst. Meer info vind je op de website van De Lijn (zoek op je lijnnummer).

 • 15 nov 2019

  Verkeerssituatie aan kruispunt Leugstraat wordt verduidelijkt

   

  Om de verkeersituatie aan het kruispunt van N177 en Leugstraat te verduidelijken, worden bijkomende maatregelen genomen.

   

  Aan het kruispunt met de Langlaarsteenweg komt een lichtkrant die het doorgaand verkeer richting Antwerpen moet afleiden naar de A12. De lichtkrant wordt zo snel mogelijk geplaatst.

   

  Ongeveer ter hoogte van Bristol, tussen het kruispunt met de Langlaarsteenweg en dat met de Leugstraat, wordt de vrije busstrook op vrijdagavond (rond 23 uur) afgesloten zodat bestemmingsverkeer eerder op 2 rijstroken wordt gebracht. Zo wordt het voor de automobilisten sneller duidelijk dat ze aan het kruispunt met de Leugstraat enkel rechtdoor kunnen of links de A12 op.

   

  Verder wordt tussen Bristol en het kruispunt met de Leugstraat het voet- en fietspad afgeschermd met betonnen jerseys. Deze moeten verhinderen dat automobilisten die uit de richting van Boom komen nog over het fietspad richting Leugstraat rijden. De opritten van de winkels en bedrijven worden vrij gehouden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Hier vind je een schat van praktische informatie. Van veiligheidstips over de regeling voor het huisvuil tot de inrichting van de werf op de N177 en de omleidingsplannen.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider aannemers DCA en BESIX Infra

Locatie werfkeet: parking Woonzorgcentrum Zonnewende, Boomse Steenweg 15