Projectoverzicht

22363 - Optimalisatie OS Dorpsstraat 99288A (Coll. Voer fase 3...)
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 16 september 2019

De werken zullen 15 maanden duren

 

In dit project zorgen we voor de afkoppelingen (scheiding hemelwater en afvalwater) van de onverharde oppervlakte. Tussen de waterloop de Voer, de waterloop de Reedelle, de Tervuursesteenweg en de E314 is er een grote zone onverharde oppervlakte (+- 18,5 ha). Van deze oppervlakte stroomt hemelwater af en deze vindt zijn weg naar het rioleringstelstel ter hoogte van de Dorpstraat, Borsstraat, Parijsstraat, Leuvenstraat en Oude Leuvensebaan. Dit zorgt voor een sterkte verdunning in het rioleringsstelsel met drastische gevolgen: verhoogde noodlozing van afvalwater in de Voer en een verminderde werking van de rioolwaterzuiveringsinstallatie en de pompstations.

 

Dit project kadert in een groter geheel aan initiatieven om de waterkwaliteit van de Voer te verhogen. Daarin hebben Bertem en Aquafin NV een nauwe samenwerking opgebouwd.

 

Nieuws en updates

 • 26 mrt 2020

  COVID-19: werken Dorpstraat en Borsstraat stilgelegd

   

  Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan werden de werken voor onbepaalde tijd stilgelegd. Wanneer de maatregelen kunnen worden opgeheven bezorgen we de bewoners een aangepaste planning. In de tussentijd zal de afvalophaling normaal verlopen. 

 • 03 mrt 2020

  Werken vertraagd, planning aangepast

   

  Door het slechte weer van de voorbije weken hebben de werken vertraging opgelopen. Daardoor zullen de werken tussen Dorpstraat 15 en 34 duren tot en met mei. Het kruispunt en het zijstraatje ter hoogte van nummer 11 zal in mei en juni worden aangepakt.

   

  De heraanleg van de Dorpstraat, Borsstraat en Parijsstraat zal starten in mei en gefaseerd uitgevoerd worden. Tot en met juli worden de voetpaden en boordstenen aangelegd, vanaf augustus tot en met september zal er op verschillende plaatsen een nieuw wegdek worden aangelegd.

   

  Nadien wordt gestart met de derde fase in de Leuvenstraat, vanaf september. Eind 2020 zou ook deze fase moeten zijn afgerond.

 • 07 feb 2020

  Planning Fase 2: Dorpstraat, Borsstraat en Parijsstraat

   

  De werken in fase 2 zijn van start gegaan. Tot het einde van de maand zal de aannemer werken tussen Dorpstraat 3B en 11 om de riolering aan te leggen. Daarna maken we de sprong naar nr. 15 tot en met 34, vanaf maart tot en met half april. Het kruispunt aan nr. 11 wordt nadien onderhanden genomen, tussen half april en eind april.

   

  Tot en met half mei werken we daarna aan het zijstraatje van de Dorpstraat. In mei starten we in de Parijsstraat.

   

  De heraanleg van deze straten start in mei (die delen waar de riolering al ligt) en zal doorlopen tot en met juli.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Ad Voermans

Werfleider aannemer

Borsstraat 7

Roger Gorremans

Projectleider aannemer