Projectoverzicht

22400 - Renovatie collector Hondiuslaan
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 oktober 2022

De werken zullen 12 maanden duren

De bestaande riolering in de Hondiuslaan is verouderd en dringend aan vervanging toe. De oude gemengde riolering wordt vervangen door een nieuw gescheiden stelsel waarbij het afvalwater en het regenwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater wordt net zoals vandaag afgevoerd en gezuiverd in de rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van de Hondiuslaan. Het propere regenwater wordt vertraagd afgevoerd richting de Wouwendonkse beek en de Nete.

De gemeente maakt van de rioleringswerken gebruik om ook de bovenbouw in de Hondiuslaan te vernieuwen en legt daarbij de focus op de verbetering van de verkeersveiligheid en het fietscomfort.

 

Wanneer starten de werken?

Voordat we kunnen starten met de aanleg van de riolen, moet nog een hele weg worden afgelegd. Plannen afwerken en laten goedkeuren, vergunningen aanvragen, aannemer aanduiden, … Daarom zullen de werken vermoedelijk pas starten in het voorjaar van 2022 (de startdatum hierboven is louter indicatief).

Nieuws en updates

 • 10 mrt 2021

  Infomoment 10 februari 2021

   

  Op 10 februari werd het project tijdens een infomoment voorgesteld aan de buurt. De presentatie kan je via de link hieronder herbekijken.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier