Projectoverzicht

22400 - Renovatie collector Hondiuslaan
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 maart 2023

De werken zullen 17 maanden duren

De bestaande riolering in de Hondiuslaan is verouderd en dringend aan vervanging toe. De oude gemengde riolering wordt vervangen door een nieuw gescheiden stelsel waarbij het afvalwater en het regenwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater wordt net zoals vandaag afgevoerd en gezuiverd in de rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van de Hondiuslaan. Het propere regenwater wordt vertraagd afgevoerd richting de Wouwendonkse beek en de Nete.

De gemeente maakt van de rioleringswerken gebruik om ook de bovenbouw in de Hondiuslaan te vernieuwen en legt daarbij de focus op de verbetering van de verkeersveiligheid en het fietscomfort.

Nieuws en updates

 • 31 mrt 2023

  Parallelweg Pastoriestraat en Hondiuslaan tijdelijk niet toegankelijk

   

  Vanaf maandag 3 april legt de aannemer riolering in de parallelweg van de Hondiuslaan, voor de woningen. Parkeer je auto voor 6.30 uur buiten de werkzone.

   

  De rioolaanleg zal ongeveer een week duren. Je geraakt niet met de auto tot bij je woning. Te voet geraak je natuurlijk altijd op je bestemming.

   

  Vermoedelijk zal de toegang tot de Pastoriestraat en het Louis Selsplein terug mogelijk zijn vanaf dinsdag 4 april, na 16.00 uur.

   

  De aannemer doet er alles aan om de rioolaanleg in de parallelweg op een week klaar te krijgen. Dit is echter afhankelijk van bv. het weer. Als het veel en aanhoudend regent, kan de aannemer niet werken. Daarna moet de rijweg opnieuw worden aangelegd.

 • 17 feb 2023

  Infomoment en -brochure 14.02.2023

   

  Op 14 februari organiseerden de projectpartners een nieuw infomoment voor de bewoners. De gemeente maakte een brochure op waarin het project wordt voorgesteld. Alle documentatie kan je hieronder terugvinden.

 • 10 mrt 2021

  Infomoment 10 februari 2021

   

  Op 10 februari werd het project tijdens een infomoment voorgesteld aan de buurt. De presentatie kan je via de link hieronder herbekijken.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier