Projectoverzicht

22424 - Collector Diets-Heur
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 december 2021

De werken zullen 9 maanden duren

Deze rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater uit Tongeren, Diets-Heur en Vreren, dat nu in de omgevende beken belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Tongeren terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 600 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Tegelijkertijd zullen ook Infrax, de stad Tongeren, de provincie Limburg en het Agentschap Wegen en Verkeer gelijkaardige rioleringswerken uitvoeren.

De werken vinden plaats in de volgende straten: Martensweg, Sint-Medardusstraat, Molenplein, Vrerenstraat, Luikersteenweg (N20), Heurstraat, Voortstraat en Klaasstraat.

Na de rioleringswerken, bij de heraanleg van het wegdek, investeert de stad Tongeren en het Agentschap Wegen en Verkeer in verkeersveiligheid door, onder andere in de schoolomgeving, aangepaste fiets- en voetpaden te voorzien.

 

Werken terug opgestart

Na lang te hebben stilgelegen na het faillissement van de aannemer worden de werken in november 2021 opnieuw opgestart.

 

Nieuws en updates

 • 24 nov 2021

  Werken terug opgestart op 22 november 2021

   

  Na lang te hebben stilgelegen als gevolg van het faillissement van de aannemer worden de werken opnieuw aangevat. De bewoners werden op 9 november via een infovergadering op de hoogte gebracht en de fasering en planning werden toegelicht. De presentatie van die vergadering kan je hieronder terugvinden.

   

  De stad Tongeren verdeelde ook een infobrief onder haar inwoners, die je ook hieronder kan terugvinden.

 • 07 sep 2018

  Afwerken stoepen en opritten woningen

  Het begin van de werken tot aan de school werd volledig afgewerkt voor de start van het nieuwe schooljaar. Tot half september worden de stoepen en opritten volledig afgewerkt. Daarna wordt in functie van een aantal factoren beslist of de volgende fase richting N20 kan worden gestart.

 • 27 aug 2018

  Kleine aanpassingen in de timing

  Er zijn enkele kleine aanpassingen aan de timing van de werken. In fase 1 wordt de tweede helft van de betonverharding gelegd op woensdag 29 augustus, een dag later dan eerst voorzien. Dat is ook het geval voor de betonverharding van de verkeersdrempel aan de ingang van de school. In fase 2 start de aannemer met de bestrating van de stoepen al op zaterdag 25 augustus, dat is twee dagen vroeger dan gepland.

  Op 31 augustus wordt ook in een deel van de ruilverkavelingsweg de toplaag asfalt aangebracht.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

De werken zijn in augustus 2017 gestart en zullen tot eind 2018 duren. Ze worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Martine Breynaert - aannemer Casters

locatie werfkeet: Molenplein (Tongeren)

Koen Van Baelen - Werftoezichter Aquafin

locatie werfkeet: Molenplein (Tongeren)