Projectoverzicht

22503 - Afkoppelen parasitaire debieten Lanakerheide (Lanaken)
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 maart 2022

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin NV een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Kewithstraat, de Kounterstraat, Lepelvormweg, Epesiastraat, Dennestraat, Bessemerstraat en de Roelerdreef. De bedoeling is om de grote hoeveelheden regen- en oppervlaktewater die nu nog in de riolering komen er uit te halen en apart af te voeren. Op die manier ontlasten we het rioleringsstelsel bij regenweer en verminderen we de kans op wateroverlast.

Nieuws en updates

 • 07 jul 2022

  Aangepaste timing als gevolg van tekorten

  De aannemer stelt vast dat heel wat materialen en grondstoffen momenteel moeilijk te verkrijgen zijn. Leveringen komen later dan voorzien, met als gevolg dat ook de werken vertraging oplopen. We zien ons genoodzaakt om de planning aan te passen.

   

  De aangepaste timing kan je lezen in onderstaande brief, die bij de bewoners werd gebust.

 • 24 jun 2022

  Binnenkort boordstenen, voor bouwverlof nog asfalt

   

  De aannemer werkt momenteel de straatkolken en huisaansluitingen af in de Kewithstraat. Tegelijk wordt in de Kounterstraat en de Kewithstraat de onderste funderingslaag van de nieuwe weg aangebracht.

   

  Wanneer deze werken klaar zijn en wanneer het weer het toelaat zal de aannemer in de Kounterstraat en de Kewithstraat de goten en boordstenen plaatsen in ter plekke gestort beton. Er wordt dan eerst een geleidingskoord geplaatst die de hoogte en locatie van de boordstenen aangeeft voor de machine. Vanaf dat moment zijn de opritten enkele weken niet bereikbaar met de wagen. Het beton moet immers kunnen uitdrogen.

   

  Als alles goed gaat en het weer staat het toe proberen we voor het bouwverlof ook nog de bovenste funderingslaag en de onderlaag asfalt aan te brengen.

 • 31 mei 2022

  Riolering Kounterstraat bijna klaar, in Kewithstraat nog in volle gang

   

  Momenteel zijn de nutsmaatschappijen nog volop bezig met fase 2 van de aanpassingswerken in de Lepelvormweg, Dennenstraat en Epeciastraat.

   

  In de Kounterstraat werd de hoofdriolering en bijna alle huisaansluitingen geplaatst, enkel de overgebleven huisaansluitingen en enkele aanpassingen aan het kruispunt Kounterstraat/ Kewithstraat dienen hier in de komende periode nog te gebeuren.

   

  Ondertussen is de aannemer ook bezig in de Kewithstraat. Hier zijn de asfaltverharding en de lijnvormige elementen reeds opgebroken, in de komende weken zal hier verder riolering geplaatst worden. Daaropvolgend worden alle huisaansluitingen gemaakt die aansluiten op de nieuwe rioolbuis en zal er gewerkt worden aan de gracht op het einde van de Kewithstraat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Peter Geurts

Projectleider Hermans & Co