Projectoverzicht

22529 - Verbindingsriolering Netelzeep Muggenberg
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 02 mei 2022

De werken zullen 25 maanden duren

Aquafin ontwerpt momenteel een rioleringsproject in de Netelzeepstraat (Bekkevoort), de Tiensebaan (Bekkevoort), de Meenselstraat (Bekkevoort), de Klauwstraat (Bekkevoort) en de Wersbeekstraat (Tielt-Winge).

Het doel van de werken is om bovengenoemde straten te voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel waarbij we het afvalwater afvoeren naar een zuiveringsstation en het regenwater gebufferd (d.w.z. vertraagd) afvoeren naar een waterloop.

De projectzone loopt vanaf het kruispunt van de Netelzeepstraat met de N29 tot aan de Wersbeekstraat 25. Ook de Klauwstraat behoort tot de projectzone en dit vanaf de Tiensebaan tot aan de Terhageloop. Bekijk de plannen hieronder voor meer details:

Volgens de huidige prognose starten de werken tegen de zomer van 2021. Deze startdatum is echter geen absoluut gegeven en kan steeds beïnvloed worden door externe factoren.

Nieuws en updates

 • 26 jul 2022

  Waar werken we na het bouwverlof

   

  Op maandag 2 augustus hervat de aannemer zijn activiteiten. We werken op twee plaatsen.

   

  De zijtak in de Klauwstraat is goed opgeschoten. In deze straat komt naast een afvalwaterriool en een regenwaterriool ook een persleiding. De persleiding pompt het verzamelde afvalwater vanuit het te bouwen pompstation naar het kruispunt Tiensebaan - Netelzeepstraat. Achteraan in de Klauwstraat komt trouwens één van de drie te bouwen bufferbekkens voor regenwater. In de toekomst zullen deze bekkens in de toekomst het regenwater bufferen. Zo verkleint de kans op wateroverlast.

   

  Tegelijk startte de aannemer net voor het verlof met de aanleg van de riolering in de Halensebaan, tussen de Provinciebaan N29 en de Netelzeepstraat. Vanaf 2 augustus werkt hij ook hier verder.

   

  Wanneer alle rioolbuizen op hun plaats liggen, begint de opbouw van de wegenis. Zodra we hiervoor de timing kennen, informeren we je onder meer langs deze weg verder.

   

 • 13 mei 2022

  Start der werken op 16 mei

   

  Netelzeepstraat

  Op 16 mei start de aannemer met de aanleg van de gescheiden riolering in de Netelzeepstraat, vanaf het kruispunt met de N29 tot net voorbij het kruispunt met de Kiezegemstraat. De Netelzeepstraat wordt onderbroken voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer zal buiten de werkuren (06:00 tot 17:00) de woningen kunnen bereiken. Gelieve binnen de werkuren je wagen steeds buiten de werkzone te plaatsen, zo voorkom je vertragingen en beschadigingen.

   

  Klauwstraat

  In de week van 16 mei starten ook de voorbereidende werken in de Klauwstraat, ter hoogte van de Terhageloop richting het kruispunt met de Tiensebaan.

   

  Verloop van rioleringswerken

  De eerste stap is de opbraak van de weg, waarna de rijweg wordt voorzien van een tijdelijke steenslagverharding. Nadien volgt de aanleg van de hoofdriolering in een vooruitschrijdende sleuf: er wordt een sleuf van +/- 50 meter opengegraven, waar de riolering wordt ingelegd aan een tempo van +/- 30 meter per dag. Na de voltooiing van de riolering in die sleuf wordt ze terug dichtgelegd, bedekt met steenslag en wordt de volgende 50 meter opengegraven. Zo houden we de woningen maximaal bereikbaar.

   

  Op het moment dat de sleuf voor je deur of oprit openligt kan je je woning niet met de wagen bereiken. Dat duurt normaal maar enkele dagen en je wordt op voorhand door de aannemer verwittigd. Na de dichting van de sleuf voor je deur wordt er terug een tijdelijke oprit voorzien.

   

  Nutswerken in fietspaden vanaf 30 mei

  De nutsmaatschappijen zijn nog bezig met het vernieuwen van hun leidingen. De Watergroep zal binnenkort de drinkwaterleiding vernieuwen in de Netelzeepstraat tussen de Kiezegemstraat en de Tiensebaan. Daarvoor zal BESIX vanaf 30 mei de bestaande fietspaden in beton opbreken. De opritten worden onmiddelijk hersteld met een tijdelijke verharding, de bestaande inritverhardingen worden omzichtig opgebroken en ter plaatse gestockeerd zodat ze later opnieuw kunnen worden gebruikt.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Jan Wils

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: perceel langs Provinciebaan 57