Projectoverzicht

22531 - Sanering Hulsbeek
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 juni 2019

De werken zullen 30 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en Fluvius het afvalwater van ongeveer 200 inwoners uit Geetbets, dat nu nog rechtstreeks in de Hulsbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

Om dit te realiseren, zal er een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd in de Kwadestraat (Fluvius) en Hulsbeekstraat (Aquafin). Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Geetbets ter hoogte van de Araanstraat. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op vraag van de Provincie worden aangepast als buffergrachten.

Naast de rioleringswerken wordt ook het waterleidingnet vernieuwd en wordt er aardgas in de straat voorzien.

Nieuws en updates

 • 04 sep 2019

  Werken Kwadestraat worden opgedeeld in 3 kleinere fasen

   

  In de Kwadestraat is de aannemer gestart met de werken die het mogelijk moeten maken om de noodleiding voor het drinkwater aan te leggen. Hierdoor zal deze noodleiding niet voor de winter weg zijn. Daarom wordt de Kwadestraat in 3 fasen aangepakt.

   

  Fase 2A loopt van de Hulsbeekstraat tot aan de Kattesteeg. Fase 2B, tussen de Kattesteeg en de weg richting fietspad, start pas na de winter. De startdatum verneem je later. Fase 2C, tussen de weg richting fietspad en de Kasteellaan, start na fase 2A.

 • 04 sep 2019

  Aanleg riolering Hulsbeekstraat tot midden september

   

  De aannemer legt momenteel nog altijd de riolering in de Hulsbeekstraat (tussen Borgloonstraat en Kwadestraat). Midden september zou de aanleg van de riolering achter de rug moeten zijn. Vervolgens worden de huizen op de nieuwe riolering aangesloten. Rond 1 oktober starten de nutsleidingen met de aanleg van de nieuwe gas en waterleiding.

 • 31 jul 2019

  Volgende fases van de werken schuiven op

   

  Omdat er ondertussen heel wat vertraging werd opgelopen, verschuiven ook de volgende fases. In de Kwadestraat (fase 2) wordt eind augustus gestart met het plaatsen van de bemaling en de aanleg van de noodleiding voor drinkwater door De Watergroep. De effectieve start van de rioleringswerken verneem je later op deze website. Vermoedelijk zal dit in de loop van oktober zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Freddy Hansen - Werfleider aannemer Gemoco

Locatie werfkeet: Kwadestraat 1 (t.h.v. oprit Monnikenhof)

Peter Janssens - Fluvius

-

Sophie Vancraywinkel

-