Projectoverzicht

22531 - Sanering Hulsbeek
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 juni 2019

De werken zullen 30 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en Fluvius het afvalwater van ongeveer 200 inwoners uit Geetbets, dat nu nog rechtstreeks in de Hulsbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

Om dit te realiseren, zal er een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd in de Kwadestraat (Fluvius) en Hulsbeekstraat (Aquafin). Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Geetbets ter hoogte van de Araanstraat. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op vraag van de Provincie worden aangepast als buffergrachten.

Naast de rioleringswerken wordt ook het waterleidingnet vernieuwd en wordt er aardgas in de straat voorzien.

Nieuws en updates

 • 29 okt 2019

  Nutswerken op schema, eind november aanleg kantstroken

   

  In de Hulsbeekstraat tussen de Borgloonstraat en de Kwadestraat liggen de nutswerken voor water en gas op schema. 8 november zijn de leidingen aangelegd waarna er proeven worden uitgevoerd om eventuele defecten op te sporen. Tijdens die proeven op 8, 12 en 13 november zal ook de nieuwe riolering worden geïnspecteerd en zal het moeilijk zijn de woning te bereiken. De aannemer zal je hierover contacteren. Nadien worden de woningen aangesloten op de nieuwe leidingen.

   

  In de week van 25 november start de aannemer met de aanleg van de betonnen goten en boordstenen. We verwachten in de week van 9 december de onderlaag asfalt te kunnen aanleggen.

   

  In de Kwadestraat legt de aannemer nog riolering aan. Wij verwachten dit te kunnen afronden tegen 15 november, waarna de woningen worden aangesloten op de nieuwe riolering. Vanaf 1 december starten de nutsmaatschappijen ook hier met de aanleg van nieuwe leidingen.

 • 18 okt 2019

  Aannemer legt riool in Kwadestraat

   

  Ondertussen legt de aannemer de riool in de Kwadestraat. Dit zal waarschijnlijk nog ongeveer 3 weken in beslag nemen. Daarna worden alle woningen in de straat aangesloten op de nieuwe riolen.

 • 18 okt 2019

  Nutsbedrijven werken in Hulsbeekstraat

   

  In de Hulsbeekstraat (van Borgloonstraat tot Kwadestraat) zijn de rioleringswerken achter de rug. Vanaf maandag 21 oktober start de aannemer van de nutsmaatschappijen met de aanleg van een nieuwe gasleiding en een nieuwe waterleiding. Deze werken zullen 4 weken duren.

   

  Eens de nutswerken zijn uitgevoerd, start de aannemer met de aanleg van de kantstroken en de onderlaag asfalt. Op dat moment zal De Watergroep de huizen aansluiten op de nieuwe waterleiding. We streven ernaar om in dit deel van de Hulsbeekstraat nog voor Kerstmis de onderlaag asfalt te leggen.

   

  Opgelet: op 8, 12 en 13 november wordt de nieuw aangelegde riolering geïnspecteerd. Je zult dan minder vlot aan je woning geraken. De aannemer informeert je vooraf.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Freddy Hansen - Werfleider aannemer Gemoco

Locatie werfkeet: Kwadestraat 1 (t.h.v. oprit Monnikenhof)

Peter Janssens - Fluvius

-

Sophie Vancraywinkel

-