Nieuws

22531 - Sanering Hulsbeek
04 sep 2019

Werken Kwadestraat worden opgedeeld in 3 kleinere fasen

 

In de Kwadestraat is de aannemer gestart met de werken die het mogelijk moeten maken om de noodleiding voor het drinkwater aan te leggen. Hierdoor zal deze noodleiding niet voor de winter weg zijn. Daarom wordt de Kwadestraat in 3 fasen aangepakt.

 

Fase 2A loopt van de Hulsbeekstraat tot aan de Kattesteeg. Fase 2B, tussen de Kattesteeg en de weg richting fietspad, start pas na de winter. De startdatum verneem je later. Fase 2C, tussen de weg richting fietspad en de Kasteellaan, start na fase 2A.

04 sep 2019

Aanleg riolering Hulsbeekstraat tot midden september

 

De aannemer legt momenteel nog altijd de riolering in de Hulsbeekstraat (tussen Borgloonstraat en Kwadestraat). Midden september zou de aanleg van de riolering achter de rug moeten zijn. Vervolgens worden de huizen op de nieuwe riolering aangesloten. Rond 1 oktober starten de nutsleidingen met de aanleg van de nieuwe gas en waterleiding.

31 jul 2019

Volgende fases van de werken schuiven op

 

Omdat er ondertussen heel wat vertraging werd opgelopen, verschuiven ook de volgende fases. In de Kwadestraat (fase 2) wordt eind augustus gestart met het plaatsen van de bemaling en de aanleg van de noodleiding voor drinkwater door De Watergroep. De effectieve start van de rioleringswerken verneem je later op deze website. Vermoedelijk zal dit in de loop van oktober zijn.

31 jul 2019

Aannemer hervat werken op 1 augustus

 

Voor het bouwverlof was het grondwater in de Hulsbeekstraat onvoldoende gezakt om de riolering aan te leggen. Daarom hervat de aannemer morgen de werken. Hij start met de aanleg van de riolering in de Hulsbeekstraat (fase 1) ter hoogte van de Borgloonstraat. De aansluiting op de Borgloonstraat zelf wordt uitgevoerd in de week van 12 augustus.

05 jul 2019

WIJZIGING: Planning werken tot bouwverlof

 

De grondwatertafel was dinsdag onvoldoende gezakt om de aanleg van de riolering te starten.
De aanleg is nu voorzien om maandag 8 juli te starten.
Bijgevolg wordt er slechts nieuwe riolering gelegd tot aan Hulsbeekstraat 14 en niet tot aan Hulsbeekstraat 26 zoals eerder voorzien.

De verbinding met de riolering in de Borgloonstraat wordt pas na het bouwverlof uitgevoerd.

02 jul 2019

WIJZIGING: Planning werken tot bouwverlof

 

De werken hebben vertraging opgelopen omdat de grondwatertafel trager zakt dan voorzien was. 
Op dinsdag 2 juli wordt er gestart met de aanleg van de riolering in de Hulsbeekstraat (fase 1).
De verbinding met de riolering in de Borgloonstraat wordt ook nog gemaakt voor het bouwverlof.
Er wordt verwacht om de riolering aan te leggen tot aan Hulsbeekstraat 26.

De aannemer gaat in verlof vanaf 12 juli.

 

18 jun 2019

Eerste riolen worden gelegd in Hulsbeekstraat

 

Nu de voorbereidende werken achter de rug zijn, worden in de Hulsbeekstraat, vanaf Borgloonstraat tot Kwadestraat, de eerste riolen gelegd. Vooraf werd ook de bemaling geplaatst om het teveel aan grondwater weg te pompen. Zo kunnen de riolen veilig in een droge bodem worden gelegd.