Projectoverzicht

22773 - Sanering Hanewijk en Hoge Scharent
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 februari 2019

De werken zullen 19 maanden duren

Met dit project willen Aquafin, Infrax en de gemeentes Haacht en Rotselaar het afvalwater van de inwoners van Hanewijk en Hoge Scharent, dat nu nog ongezuiverd in de Binnenbeek belandt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk. Het gaat om het afvalwater van meer dan 300 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en zal worden gezuiverd.

Nieuws en updates

 • 05 sep 2019

  Werken in fase 2

   

  De aannemer is gestart met werken op het grondgebied van Rotselaar, binnen Hanewijk. De werken zijn gestart ter hoogte van de Binnenbeek en de riolering wordt aangelegd richting Eggelbroek.

 • 30 jul 2019

  Start der werken in Hanewijk na bouwverlof

   

  Dinsdag 6 augustus wordt gestart met de rioleringswerken in Hanewijk. Als voorbereiding op de eigenlijke rioleringsaanleg wordt vanaf woensdag 7 augustus een droogzuiging geplaatst, vanaf de Binnenbeek richting Werchter. Met die droogzuiging wordt het grondwaterpeil verlaagd zodat we de riolering in een droge sleuf kunnen leggen. Daarvoor dient een machine in het midden van de rijweg te worden geplaatst, waardoor de doorgang met de wagen wordt bemoeilijkt.

   

  Vanaf 12 augustus wordt dan gestart met het plaatsen van de riolering, vanaf de Binnenbeek richting Werchter. De rijweg wordt dan volledig afgesloten ter hoogte van de werken. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, doch niet door de werkzone. De zijstraten worden stelselmatig meegenomen in de werken.

   

  Wanneer de riolering voor jouw woning wordt aangelegd kan je de oprit niet meer gebruiken. We werken met een vooruitschrijdende werfzone: de sleuf wordt gegraven over een bepaalde lengte, de riolering wordt gelegd en vervolgens wordt de sleuf terug opgevuld en bedekt met steenslag. Daarna wordt het volgende gedeelte opengelegd en zo verder. Hou deze voortgang goed in het oog, zodat je weet wanneer je oprit niet meer bereikbaar zal zijn. 

 • 25 jun 2019

  Start fase 2 vanaf 6 augustus

   

  Na het bouwverlof starten we met fase 2, vanaf de Binnenbeek tot Hanewijk nr. 107, en de zijstraten binnen die zone. Deze fase zal ongeveer tot het einde van het jaar duren.

   

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Aannemer DCA

Locatie werfkeet: Scharent, t.h.v. Bessemhoefweg