Projectoverzicht

22806 - Verbindingriolering Heibaan
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 oktober 2019

De werken zullen 12 maanden duren

Op de Heibaan loopt het afvalwater en regenwater nog samen in een oude, ingebuisde riool. Op enkele plaatsen ligt een open gracht. Met dit project wordt een nieuwe vuilwaterwaterriool aangelegd in de Heibaan, vanaf de Vaartstraat tot aan de gemeentegrens met Westerlo. Voor de afvoer van het regenwater komt over de hele lengte een open gracht langs de pare kant van de rijweg. De gemeente investeert tegelijk in de aanleg van fietspaden en het vernieuwen van de openbare verlichting naar een duurzame led-verlichting.

Nieuws en updates

 • 05 feb 2020

  Planning beschikbaar voor heraanleg 

   

  De planning voor de heraanleg van de Heibaan is concreter geworden. In het gedeelte tussen de Vaartstraat en de Zakstraat is voorzien om vanaf 24 februari de goten en boordstenen aan te leggen in ter plaatse gestort beton. De opritten zullen dan tijdelijk niet bereikbaar zijn, totdat het beton is uitgehard. Daarna wordt de fundering aangelegd voor de rijweg. We verwachten op 20 maart de onderlaag asfalt te kunnen plaatsen.

   

  In de tussentijd wordt er verder gewerkt aan het pompstation ter hoogte van nummer 195 en de riolering vanaf nummer 189. De zijstraten zijn allemaal aangesloten aan de nieuwe leidingen.

 • 15 jan 2020

  Planning werken Heibaan

   

  De werken aan de vuilwaterriolering zijn ondertussen gevorderd tot voorbij de Zakstraat. De huisaansluitingen werden uitgevoerd tot aan de Tiendenstraat (huisnummer 158). De persleiding ligt tot aan de Zakstraat. In het eerste deel van de Heibaan staat de openbare verlichting.

   

  Volgens de huidige planning kan de aannemer eind januari beginnen met de aanleg van de grachten. Begin februari zou dan de bouw van het pompstation starten. We verwachten dat eind februari kan worden begonnen met de opbouw van de wegenis. Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig, de planning kan dus nog wijzigen.

   

 • 26 nov 2019

  Plaatsing pompstation ingepland

   

  Volgens de planning wordt het pompstation geplaatst in de week van 16 december. Indien we twijfelen of de put nog voor het kerstverlof kan worden dicht gelegd, dan worden de werken uitgesteld tot na nieuwjaar. 

   

  De plaatsing van de nieuwe verlichting blijft voorzien voor tweede week van december.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Steven Boeckx

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Heibaan t.h.v. huisnummer 150

Dienst Openbare Werken

Gemeente Hulshout