Projectoverzicht

22894 - Aansluiting Leffingebrug via Slijpesteenweg op KWZI Slijpe
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 september 2021

De werken zullen 24 maanden duren

Vandaag wordt het afvalwater van Leffinge nog geloosd ter hoogte van het kruispunt Vaartdijk-Zuid Slijpesteenweg. Met dit project wordt het afvalwater via een gravitaire leiding en een combinatie pompstationpersleiding rechtstreeks afgevoerd naar de kleinschalige waterzuiveringsinstallatie in Slijpe.

Tegelijk worden fietspaden aangelegd langs het traject van de riolering in de Slijpesteenweg.

Nieuws en updates

 • 20 dec 2021

  Bouwverlof van 24 december tot 10 januari

   

  De aannemer heeft "groutpalen" in de grond geplaatst. Deze palen dienen als fundering voor de rioleringsbuizen. Dat is nodig omdat de ondergrond in de werkzone onstabiel is, waardoor de buizen zonder de extra fundering zouden kunnen verzakken. De groutpalen zitten er nu voor het overgrote deel in. Enkel in de zone van de Zevekotestraat worden nog palen geboord.

   

  Ondertussen ligt de riolering ter hoogte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. De aannemer heeft de riolering aangelegd tot aan het Slijpeduikergeleed (waterloop). Er werd een steenslagfundering aangebracht. Dit wordt tijdens de kerstvakantie afgeloten voor alle verkeer.

   

  Van vrijdag 24 december (inbegrepen) tot en met zondag 9 januari heeft de aannemer vakantie. Op maandag 10 januari 2022 hervat hij de aanleg van de riolering. Hij werkt vanaf het Slijpeduikergeleed richting Leffinge. In het nieuwe jaar start er ook een ploeg om de huizen af te koppelen. We wensen je alvast een fijn eindejaar.

   

 • 19 nov 2021

  Na paalfunderingen volgt aanleg riolering

   

  Over het grootste deel van het traject van de werken heeft de aannemer de bovenste laag asfalt verwijderd. Daarna is hij gestart met de paalfunderingen. Hiermee schuift hij langzaam op vanuit Slijpe naar Leffinge.

   

  Ook werd gestart met de aanleg van de riolering ter hoogte van de aansluiting met de waterzuiveringsinstallatie. Deze zal vermoedelijk midden december kunnen opstarten.

   

  Volgende week beginnen we de riolering te plaatsen vanaf de zuiveringsinstallatie in de richting van Leffinge.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Kurt Robberechts

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

naast garage Mika