Projectoverzicht

22910B - VBR Gerhagen: deel Heggebossenweg-Sparrenweg (en GIP 18317)
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 juni 2021

De werken zullen 10 maanden duren

Met deze werken zullen we het afvalwater van de bewoners van Zavelberg aansluiten op het grotere rioleringsnetwerk. Het afvalwater belandt momenteel ongezuiverd in de grachten en zal na deze werken aangesloten worden op de rioolwaterzuivering van Westerlo. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd: het afvalwater gaat naar de zuivering, het regenwater van daken, opritten, terrassen en de straat wordt via de grachten apart afgevoerd naar een waterloop en zal deels in de ondergrond gebracht worden.

 

Het project sluit aan op de voorbije werken die in Gerhees werden uitgevoerd. Door deze werken zullen er meer dan 250 inwoners bijkomend worden aangesloten op de zuiveringsinstallatie.

Nieuws en updates

 • 29 okt 2021

  Toplaag asfalt midden november

   

  Deze week heeft de aannemer het pompstation geplaatst, dat het afvalwater richting het grotere rioleringsstelsel zal verpompen. De komende weken worden de inspectieputten in de rijbaan tot op de hoogte van de nieuwe verharding gebracht, worden de huisaansluitputjes van de woningen afgewerkt en zullen ook de boordstenen worden geplaatst. Vooral het plaatsen van de goten en boordstenen zal enkele weken de toegang tot de opritten en garages afsluiten, de aannemer zal je nog verder informeren over de exacte timing.

   

  Nadat het pompstation in dienst genomen is worden alle woningen op de nieuwe leidingen aangesloten. De bedoeling is om dat af te ronden tegen midden november, zodat dan ook de toplaag asfalt kan worden gelegd.

 • 23 sep 2021

  Planning tot eind oktober

   

  De komende weken brengt aannemer Gemoco de deksels van de inspectieputten op de juiste hoogte. Verder worden de huisaansluitputjes verder afgewerkt en wordt er gestart met de plaatsing van de boordstenen. Zoals het er nu naar uitziet, kan eind oktober de toplaag asfalt worden gelegd. Bij slecht weer kan deze planning wijzigen.

   

 • 02 jul 2021

  Bouwverlof vanaf 12 juli

   

  De rioleringswerken zijn intussen gevorderd tot Zavelberg nr. 4. Tot dat punt is de hoofdleiding aangelegd en werden de woningen aangesloten op de nieuwe leidingen. De aannemer zal de komende dagen de fundering van de nieuwe rijweg afwerken. De bedoeling is om maandag 5 juli en dinsdag 6 juli de onderlaag asfalt aan te leggen in dit gedeelte. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

   

  Woensdag 7 tot vrijdag 9 juli wordt dan alles opgeruimd en zorgt de aannemer ervoor dat voetgangers en fietsers vlotte doorgang hebben. Vanaf 12 juli tot 3 augustus is de aannemer in bouwverlof, er zal dan geen activiteit zijn op de werf. De bewoners zullen hun woning kunnen bereiken met de wagen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Erik Moors

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: parking Eikelhof, Zavelberg 7

Afdeling Gemeentewerken

Gemeente Tessenderlo