Projectoverzicht

22920B - Collector Diestersteenweg
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 27 april 2020

De werken zullen 12 maanden duren

De Stad Sint-Truiden, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer gaan de Diestersteenweg (N716) in Sint-Truiden vernieuwen vanaf het Sint-Trudo ziekenhuis (kruispunt Speelhoflaan) tot aan de spoorwegbrug in de richting van Nieuwerkerken. De riolering zal er vervangen worden door een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. De oude riool wordt daarbij gerenoveerd voor de afvoer van het regenwater. Voor de afvoer van het afvalwater wordt een extra rioolbuis geplaatst. Bovengronds worden de rijweg vernieuwd, vrijliggende fiets- en voetpaden aangelegd en comfortabele bushavens voorzien. Dat moet de verkeersveiligheid in deze schoolomgeving sterk verbeteren.

Meer info over dit project vind je ook op www.werveninsinttruiden.be.

Nieuws en updates

 • 07 apr 2020

  Voorbereidende werken Diestersteenweg starten maandag 27 april (zonder verkeershinder)

   

  Nog voor de riolerings- en wegenwerken effectief starten, voert de aannemer eerst enkele voorbereidende werken uit. Zo vindt er vandaag al een archeologisch onderzoek plaats op het terrein tussen de spoorweg en de Sikhtempel.

   

  Voor de aanleg van de vrijliggende fiets- en voetpaden moet het openbaar domein verbreed worden. De grondverwervingen met de eigenaars van de betrokken percelen zijn ondertussen grotendeels afgerond. Vanaf maandag 27 april start de aannemer met het bouwrijp maken van het terrein tussen de nieuwe rooilijn (grens privé met openbaar domein) en de huidige rijweg. Alle verhardingen zoals opritten en tuinpaden, maar ook bomen, struiken, planten of brievenbussen en muurtjes worden dan verwijderd. De aannemer zal de komende weken nog contact nemen met de eigenaars om na te gaan welke materialen zij willen recupereren of waar er bv. een brievenbus moet worden verplaatst. Deze werken gebeuren buiten de rijweg, zonder verkeershinder.  

   

  Startdatum nutswerken nog onzeker

   

  Als eenmaal het terrein bouwrijp gemaakt is, kunnen de nutsbedrijven aan de slag. Ze verplaatsen en vernieuwen de nutsleidingen en -kabels voor water, gas, elektriciteit en telecom. Wanneer precies de nutswerken starten is momenteel onduidelijk. Omwille van de coronacrisis werkt Fluvius niet. We benadrukken in dat verband dat we voorlopig geen werken uitvoeren ter hoogte van Sint-Trudo zodat het ziekenhuis optimaal bereikbaar blijft.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Frederik Bronckaerts

Bereikbaarheidsadviseur