Projectoverzicht

22951V - Aanleg v. 2DWA-riolering in Oude Brugstr, Vloedbeemdenstr...
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 13 september 2021

De werken zullen 15 maanden duren

Samen met de gemeente Balen en haar rioolbeheerder Pidpa leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Oude Brugstraat, Vloedbeemdenstraat, Zandvlietstraat, Toriaweg, Straal en De Kuivereer. Daarmee zullen regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater zal via het kruispunt Meerhoutsebaan/ Oude Brugstraat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie worden gevoerd. Het regenwater zal via nieuwe grachten afwateren naar de Heiloop en de Gerheideloop.

Nieuws en updates

 • 18 mrt 2022

  Bewonersbrief Zandvlietstraat

   

  De rioleringswerken zijn dusdanig gevorderd dat we nu ook gaan werken in de Zandvlietstraat. De bewoners kregen een brief van de aannemer met meer informatie, die je hieronder kan terugvinden.

 • 02 mrt 2022

  Rioleringsaanleg werkt toe naar locatie pompstation Toriaweg

   

  De aannemer legt momenteel de riolering in de Toriaweg verder aan en is op 1 maart ook gestart in Kuivereer. Beide werkzones schuiven op naar de locatie van het pompstation dat in de Toriaweg zal worden aangelegd. We verwachten dat deze werken de komende twee weken afgerond worden, waarna het pompstation zelf wordt aangelegd.

 • 19 jan 2022

  Werken gestart, eerst plaatsen bemaling

   

  De aannemer is gestart met de werken. Onderaannemer Diabeton heeft de betonverharding opgebroken en de aannemer is gestart met het plaatsen van de bemaling of droogzuiging. Daarmee verlagen we het grondwater, zodat de riolering in een droge sleuf kan worden aangelegd.

   

  Zodra het grondwater voldoende verlaagd is starten we met de rioleringswerken, eerst in de Oude Brugstraat tussen Zandvlietstraat en Toriaweg, daarna de Zandvlietstraat en een deel van de Vloedbeemdenstraat. Ook de Toriaweg komt in januari nog aan bod. De werken worden gefaseerd uitgevoerd om de hinder te beperken. Na de rioleringsaanleg wordt de wegenis hersteld.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier