Projectoverzicht

22959 - RWZI Laarne - 2e fase
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2022

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 augustus 2020

De werken zullen 39 maanden duren

Deze rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) zuivert het huishoudelijke afvalwater van het zuiveringsgebied Laarne. Het gezuiverde water loopt in de Maanbeek.

De toevoer van het afvalwater op de RWZI verloopt via het pompstation Meerkens-Peperstraat en via het pompstation Veldmeersstraat. Daarop zijn de volgende collectoren aangesloten:

De RWZI Laarne dateert van 1979  en heeft intussen ruimschoots haar diensten bewezen. Met deze werken wordt de installatie uitgebreid en gerenoveerd naar de hedendaagse standaarden. Na uitvoering van het project zal het afvalwater van 13.000 inwoners eerst gezuiverd worden vooraleer het geloosd wordt in de Maanbeek.

 

Wie doet wat en wat kost het?

Aquafin is bouwheer van het project. De plannen werden opgemaakt door het studiebureau Biotech Engineering bv uit Marquain dat ook de dagelijkse leiding van de werken op zich zal nemen.

De bouwkundige en elektromechanische werken worden uitgevoerd door de aannemers Persyn nv uit Zwevegem, Visser & Smit Hanab nv uit Gent, Aclagro nv uit Wondelgem en Deckx Elektro Mechanica nv uit Dessel

De werken zijn volledig ten laste van Aquafin. De kostprijs van het project bedraagt ong. 5,60 miljoen euro.

 

Hinder voor de omwonenden

De werken worden uitgevoerd op privédomein en er is geen verkeershinder te verwachten. Enkel zal er een aan- en afrijden zijn van werfverkeer en vrachtwagens voor de aanlevering en afvoer van grond en materiaal.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier