Projectoverzicht

23038 - Verbindingsriolering Kiezel
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 11 juni 2018

De werken zullen 26 maanden duren

Aquafin voert in samenwerking met de stad Geel, de gemeente Meerhout en Pidpa rioleringswerken uit langs de Tessenderlosteenweg - Kiezel (N126). Met dit project willen we het afvalwater van 280 inwoners aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Mol. Voorafgaand aan de riolerings- en wegenwerken voert Synductis werken uit aan de nutsleidingen voor aardgas, elektriciteit, water en telecom. Langs het traject worden ook nieuwe fietspaden aangelegd. Daarnaast voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer een structureel onderhoud van de rijbaan (zowel op grondgebied Geel, als op grondgebied Meerhout) en de herinrichting van het kruispunt Tessenderloseweg – Winkelom.

 

Nieuws en updates

 • 02 apr 2020

  Werken kruispunt Tessenderloseweg met Winkelom (fase 4) starten op maandag 6 april

   

  Het was even afwachten of de werken aan het kruispunt van Tessenderloseweg met Winkelom konden doorgaan zoals gepland maar dat is het geval. Op 6 april starten de werken en ze zullen ongeveer duren tot 20 mei. Er is een omleiding voorzien.

   

  Vanaf maandag 6 april begint de aannemer met het heraanleggen van het kruispunt Winkelom-Tessenderloseweg. De aannemer neemt uiteraard de nodige voorzorgen om de verspreiding van het coronavirus onder werknemers tegen te gaan. Om de werken vlot en veilig te laten verlopen is het nodig om het kruispunt af te sluiten voor alle verkeer. Woensdagavond 20 mei 2020 is de vooropgestelde datum van het einde van de werken.

   

  Omleidingen

   

  - De omleiding voor het gemotoriseerd verkeer loopt langs Koning Albertstraat, de brug over het Albertkanaal in Stelen en Amocolaan.

   

  - Voor de fietsers loopt de omleiding langs Seppendijk, Wilders en Maneshoeven.

   

  - De Lijn volgt een gewijzigde route voor lijnen 19/20/302. De haltes in Winkelomseheide worden allen bediend tot aan de Djepstraat. Daar slaan de bussen linksaf ter hoogte van Maneshoeven, waar een tijdelijke halte zal zijn, en volgen dan Scheplakens, Wildersedijk en Haneveld om vervolgens via de Koning-Albertstraat terug naar de ring te rijden. Ook in de omgekeerde richting wordt deze route gevolgd. De drie haltes op Winkelom namelijk Winkelom, Punt en Seppendijk worden tijdelijk afgeschaft. Mensen kunnen ook opstappen aan de halte op de Koning-Albertstraat ter hoogte van de Doornboomstraat.

   

  Bekijk de omleidingen op de bijgevoegde kaart onderaan dit bericht.

   

  Plaatselijk verkeer

   

  Om sluipverkeer te ontmoedigen, is het binnengebied tussen Winkelomseheide – Koning Albertstraat – Albertkanaal, enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Onder plaatselijk verkeer vallen ook leveringen, en landbouwers die in deze zone grond bewerken of daar een boerderij hebben. De politie voert regelmatig controles uit op de naleving hiervan.

   

  Communicatie

   

  De buurtbewoners ontvingen ondertussen een infobrief via de stad. In de huidige omstandigheden kon het stadsbestuur niet eerder communiceren omdat ook het stadsbestuur en de aannemer telkens de nieuwe maatregelen van de regering moesten afwachten. Het was als stadsbestuur niet de bedoeling om dit kruispunt samen met het kruispunt Zonneke (Pas/Stelenseweg/Waterstraat) open te leggen, maar doordat het verkeer nu zoveel verminderd is omwille van de coronamaatregelen, vonden de stad en het Agentschap Wegen en Verkeer dat het toch beter was om nu wel door te werken zodat de hinder beperkter is als de coronamaatregelen worden afgebouwd.

   

  Bekijk de omleidingen op de bijgevoegde kaart:

   

 • 12 feb 2020

  Fundering en onderlaag asfalt ingepland

   

  Vrijdag 14/2 start de aannemer met aanleg van de boordstenen van de rijweg vanaf de Djepstraat tot en met de stedelijke werkplaats.
  Daarna legt de aannemer de onderfundering van het fietspad aan, eind februari worden de boordstenen in beton gegoten.

   

  Begin maart wordt de fundering en onderlaag asfalt van het fietspad geplaatst.
  Tijdens deze werken is de oprit niet toegankelijk voor een paar dagen, afhankelijk van de uithardingstijd.

   

  Graag rekening houden dat er OVER de pas aangelegde boordstenen wordt gestapt, NIET OP de boordstenen.

  Hieronder kan je de bewonersbrief vinden die de aannemer heeft verdeeld.

 • 30 apr 2019

  Welke werken zijn er de komende maanden op grondgebied Geel gepland?

   

  • Mei 2019: voorbereidende werken
   Vanaf 13 mei wordt de berm langs de Tessenderloseweg bouwrijp (vrij) gemaakt. Dit is nodig voor de aanleg van de nieuwe nutsleidingen zoals elektriciteit, gas en water en duurt tot eind mei 2019.
  • Juni 2019: start werken nutsbedrijven
   Vanaf juni starten de nutsbedrijven met de aanleg van de nieuwe leidingen langs de Tessenderloseweg. Deze werken zijn voorzien tot november 2019. In deze periode kan je met vragen terecht bij Synductis (078 05 35 00). Meer info over de planning van deze nutswerken vind je op de website van Synductis.
  • November 2019: start riolerings- en wegenwerken 

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Synductis (werken aan nutsleidingen)

Vermeld werfnummer 101275