Hinder en omleidingen N126

Het spreekt voor zich dat zulke ingrijpende werken niet onopgemerkt voorbij zullen gaan. Zowel de (buurt)bewoners als de gebruikers van de N126 zullen geruime tijd hinder ondervinden. Er worden echter verschillende minder-hinder-maatregelen genomen. Het volledige project duurt tot 2020, maar dit betekent allerminst dat de bewoners en handelaars twee jaar hinder voor hun deur zullen hebben. Een goede bereikbaarheid van woningen, bedrijven en handelszaken staat bovenaan op de prioriteitenagenda. Ook aan de vele weggebruikers is gedacht.

Omleiding doorgaand verkeer

Tijdens de volledige duur van de werken wordt de Tessenderloseweg - Kiezel (N126) afgesloten voor het doorgaand verkeer en is er een omleiding langs Winkelomseheide en Hezemeerheide II. De handelszaken langs de N126 blijven wel bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Omleiding fietsers

Vanuit Geel richting Meerhout:

 • Omleiding langs Winkelsomseheide en Hezemeerheide II

Vanuit Meerhout richting Geel:

 • Tijdens fase 1 en 2: omleiding via Moensstraat - Hezemeer - Weidestraat - Spikkewaverdijk - Winkelomseheide
 • Tijdens fase 3: omleiding via het nieuw aangelegde fietspad in Kiezel - Djepstraat - Winkelomseheide
 • Tijdens fase 4: omleiding via het nieuw aangelegde fietspad in Kiezel - Tessenderloseweg (zijstraatje) - Winkelomseheide

Hinder voor bewoners

Door de werken is er geen doorgaand verkeer toegelaten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar tijdens de werkuren (van 7.00 uur ’s morgens tot 16.30 uur) zal dit op bepaalde momenten moeilijk zijn. Op het ogenblik dat de riolerings- en/of wegen werken zich voor jouw huis bevinden, is jouw oprit of garage tijdelijk niet toegankelijk met de wagen. Te voet blijft de toegang uiteraard steeds gegarandeerd.

Hinderpremie voor handelaars

Het project heeft ook oog voor de bedrijven langs de gewestweg. Doordat de werken in fasen verlopen en opschuiven in afstand, kunnen ondernemingen beter bereikbaar blijven. Hinder is echter onvermijdelijk gezien de aard en de omvang van de werken.   

Ervaar je hinder als zelfstandige door de werken voor jouw deur? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de hinderpremie. Deze premie biedt wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij werken voor hun deur. Zo kan je jouw klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode. 

 

 • Voorwaarden
  De hinderpremie wordt enkel toegekend aan kleine ondernemingen (detailhandel, horeca en zaken met direct klantencontact) met maximum 9 werknemers die in de werfzone gelegen zijn. Er moet ernstige hinder door werken zijn.
 • Bedrag
  De hinderpremie bedraagt 2.000 euro.
 • Aanvraagprocedure
  Wie in aanmerking komt voor een hinderpremie, ontvangt van VLAIO (Agentschap Innoveren en Ondernemen) automatisch een brief met een dossiernummer. Na ontvangst, vraagt u via www.vlaio.be/hinderpremie zelf de uitbetaling van de hinderpremie aan.
 • Vervolgstappen
  De hinderpremie wordt voorafgaand aan de hinder uitbetaald. Dit gebeurt maximaal één keer per jaar en één keer per hinderperiode.
 • Toch gedwongen om te sluiten?
  Bij het sluiten van uw zaak kan u ook een sluitingspremie (80 euro per sluitingsdag) aanvragen. Ook deze aanvraag gebeurt online via www.vlaio.be/hinderpremie.
 • Nog vragen?
  Check www.vlaio.be/hinderpremie voor alle voorwaarden en extra informatie. Bekijk ook het filmpje of raadpleeg de brochure.
 • Contact
  Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
  hinderpremie@vlaio.be of bel gratis naar 1700.