Projectoverzicht

23046A - VBR Hemelshoek
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 juni 2021

De werken zullen 10 maanden duren

Met deze werken leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan vanaf de Welvaartstraat tot aan de Aarschotsebaan. Daarmee wordt het afvalwater van de woningen apart afgevoerd van het regenwater. Het afvalwater gaat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie, het regenwater wordt lokaal in de grond gebracht of afgevoerd via de waterlopen. Na de rioleringswerken wordt het wegdek vernieuwd: in de Welvaartstraat enkel lokaal, tussen de Brandestraat en de Aarschotsebaan wordt het volledige betonnen wegdek opnieuw aangelegd.

 

De gemeente Berlaar neemt van de gelegenheid gebruik om nieuwe fietspaden aan te leggen in de werkzone. Het lokaal bestuur kan daarvoor rekenen op subsidies van de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid, die 90 procent van de kosten bedragen. Vanaf de Brandestraat komt een vrijliggend fietspad over de volledige lengte van de Hemelshoek tot aan de Aarschotebaan. Bij het ontwerp is een sterke nadruk gelegd op veiligheid en enkele groenelementen.

 

De werkzone loopt van de Welvaartstraat 165 tot aan de Aarschotsebaan. Daarnaast worden er twee pompstations gebouw, die dienen om het afvalwater van de lagergelegen delen terug naar een hoger niveau te pompen. De pompstation komen aan de kruising Hemelshoek-Brandestraat en de kruising Hemelshoek-Aarschotsebaan.

 

 

Nieuws en updates

 • 03 jun 2021

  Omleidingsplan

   

  Als bijlage vindt je het omleidingsplan voor de werken in Hemelshoek. De fietsomleidingen zijn mee ingetekend, maar zullen aangepast worden naarmate de werken vorderen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Patrick Paenen

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: tegenover Hemelshoek 303