Projectoverzicht

23048 - Collector Steenstraat (Fase 1)
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 30 augustus 2021

De werken zullen 28 maanden duren

Aquafin legt in de Steenstraat en in de Mellestraat een gescheiden rioleringsstelsel aan. Het afvalwater van 936 inwoners zal worden afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Heule.

Het propere regenwater laten we zo veel mogelijk infiltreren in de ondergrond. In de Mellestraat voorzien we enkele wadi’s, de parkeerstroken in de Steenstraat leggen we aan in waterdoorlatend materiaal. Verder komen er boomvakken en is er plaats voor geveltuintjes.

Het overschot aan regenwater wordt afgeleid naar de Mellestraatbeek en de Toortelbeek.

Aansluitend voorziet de stad Kortrijk een gescheiden rioleringsstelsel in de Roeselaarsestraat en vooraan in de Sint-Katharinastraat.

Na de aanleg van de riolering worden de straten opnieuw aangelegd.

Lees meer over deze werken

Nieuws en updates

 • 15 jun 2022

  Werken vanaf kruispunt Steenstraat - Mellestraat starten op 20 juni

  Werken vanaf kruispunt Steenstraat - Mellestraat starten op 20 juni

   

  Op maandag 20 juni 2022 start aannemer Vuylsteke met de werken van derde fase (kruispunt Steenstraat-Mellestraat en het resterende deel van de Steenstraat). Daarbij wordt het kruispunt twee weken afgesloten voor de rioleringswerken.

   

  Tijdens het bouwverlof wordt het kruispunt opengesteld als werfweg. Na het bouwverlof wordt dan verder gewerkt aan de riolering in deze fase (met andere woorden tot aan de tijdelijke parking in de Steenstraat). Aansluitend wordt ook de afwerking van de bovenbouw opgestart.

   

  Werken Roeselaarsestraat na het bouwverlof

   

  Na het bouwverlof start ook de vierde fase van de werken (Roeselaarsestraat). In plaats van de vierde fase op te starten na de derde fase, zullen deze fases parallel verlopen. De aannemer voorziet hiervoor extra ploegen. Gelijkaardig aan de andere fasen wordt ook hier eerst de riolering aangelegd en volgt aansluitend de afwerking van de bovenbouw.

   

  Alle details? Lees de bewonersbrief of surf naar de projectwebsite.

   

 • 23 mei 2022

  Voorlopige planning tot eind juni

  Volgens de planning gaat de aannemer tussen 10 en 14 juni de fundering van de rijweg aanbrengen in de Steenstraat, vanaf het kruispunt met de Roeselaarsestraat tot Steenstraat 158. Op dinsdag 14 of woensdag 15 juni wordt hier de onderlaag asfalt gelegd.

   

  Op donderdag 23 of vrijdag 24 juni voorzien we de aanleg van de toplaag asfalt tussen het kruispunt Steenstraat - R8 en de Vlasrootstraat. Dit is meteen het einde van fase 1.

   

  Nadat in de Mellestraat alle woningen zijn aangesloten op de nieuwe riolen beginnen we met de opbouw van de wegenis. Het is nu nog niet duidelijk hoever we hiermee geraken voor het bouwverlof.

   

  Opgelet: deze werken zijn weergevoelig. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

 • 23 mei 2022

  Planning voor de komende weken

  Deze week plaatst de aannemer het pompstation in de Mellestraat. Zodra dit is gebeurd, legt hij de riolering in de richting van Sint-Katharina. Vanaf 30 mei wordt de persleiding aangelegd. Aansluitend hierop worden de woningen aangesloten op de nieuwe leiding.

   

  In de Steenstraat leggen we voor de rijweg nog op enkele plaatsen fundering aan. Deze ontbreekt op de stukken waar nog geen onderlaag asfalt ligt. De voetpaden in de Steenstraat werden al aangelegd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Koen Beyne

Werfleider aannemer Ivan Vuylsteke

Locatie werfkeet:

Mellestraat 250