Projectoverzicht

23048 - Collector Steenstraat (Fase 1)
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 30 augustus 2021

De werken zullen 28 maanden duren

Aquafin legt in de Steenstraat en in de Mellestraat een gescheiden rioleringsstelsel aan. Het afvalwater van 936 inwoners zal worden afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Heule.

Het propere regenwater laten we zo veel mogelijk infiltreren in de ondergrond. In de Mellestraat voorzien we enkele wadi’s, de parkeerstroken in de Steenstraat leggen we aan in waterdoorlatend materiaal. Verder komen er boomvakken en is er plaats voor geveltuintjes.

Het overschot aan regenwater wordt afgeleid naar de Mellestraatbeek en de Toortelbeek.

Aansluitend voorziet de stad Kortrijk een gescheiden rioleringsstelsel in de Roeselaarsestraat en vooraan in de Sint-Katharinastraat.

Na de aanleg van de riolering worden de straten opnieuw aangelegd.

Lees meer over deze werken

Nieuws en updates

 • 30 nov 2021

  Werken Mellestraat en Sint-Katharinastraat uitgesteld

   

  Door onvoorziene omstandigheden wordt de aanvang van de tweede fase uitgesteld naar maandag 10 januari 2022. Tijdens de tweede fase vernieuwen we de Mellestraat tussen Steenstraat en Mellestraat 266 en de Sint-Katharinastraat tussen de rotonde 'Grysperre' en de Grysperrestraat. In de tussentijd wordt de eerste fase uitgebreid zodat de aannemer kan blijven doorwerken, tot aan de tijdelijke parking in de Steenstraat.

   

  Dat betekent dat het rondpunt 'Grysperre' openblijft tijdens de kerstvakantie. De werken in de tweede fase zullen 5 maanden duren vanaf 10 januari.

   

  De stad Kortrijk verspreidde een folder voor de bewoners met meer informatie. Die folder kan je hieronder terugvinden.

 • 25 aug 2021

  Werken starten op maandag 30 augustus

   

  Op maandag 30 augustus 2021 start aannemer Ivan Vuylsteke uit Meulebeke, in opdracht van de stad Kortrijk en Aquafin, met de eerste fase van de heraanleg van de Steenstraat (tussen de R8 en Mellestraat), Roeselaarsestraat, Mellestraat (tussen Steenstraat en Mellestraat 266) en Sint-Katharinastraat (tussen rotonde Grysperre en Grysperrestraat).

   

  Tijdens de eerste fase wordt de Steenstraat volledig heraangelegd vanaf de R8 tot en met het kruispunt met de Vlasrootstraat. Deze fase duurt 5 maanden.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Koen Beyne

Werfleider aannemer Ivan Vuylsteke

Locatie werfkeet:

Mellestraat 250