Projectoverzicht

23105 - Renovatie collector Lutlommel, Leuken (Lommel)
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 26 februari 2021

De werken zullen 18 maanden duren

Waarom deze werken?

De rioleringen in Leuken en Lutlommel zijn in slechte staat en moeten gerenoveerd worden om ervoor te zorgen dat de waterafvoeren op een correcte manier blijven functioneren. Na de rioolrenovatie wordt ook het wegdek vanaf Schoolstraat tot Luikersteenweg vernieuwd.

Waar wordt gewerkt?

De werken vinden plaats in Lutlommel en Leuken, vanaf Schamprood (west) tot aan de Luikersteenweg. Zowel de riolering als de toplaag van de weg (tussen Schoolstraat en Luikersteenweg) worden vernieuwd. Daarnaast vernieuwen we met oog op de veiligheid, ook de aansluiting van Schamprood (oost) met Lutlommel.

Benieuwd hoe we dit aanpakken?

Bekijk de video

Nieuws en updates

 • 02 dec 2021

  Bewonersbrief december - Fase 4

   

  De bewoners kregen van de aannemer een infobrief over de komende werken in het algemeen en de aanleg van de tijdelijke afvoerleidingen in het bijzonder. Dit brief kan je hieronder terugvinden.

 • 29 nov 2021

  Werken gestart tussen Buntstraat en Luikersteenweg

   

  Als gevolg van de intense neerslag in de zomermaanden hebben de werken in Leuken vertraging opgelopen. De aannemer doet er alles aan om deze vertraging zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment kunnen we starten met de laatste fase van de werken: de renovatie en rioleringsaanleg in Leuken tussen de Buntstraat en de Luikersteenweg.

   

  In eerste instantie wordt de bestaande riolering gerenoveerd, door ze te voorzien van een nieuwe binnenbekleding. Om deze werken uit te voeren wordt er niet gegraven. Nadien moet er wel een nieuwe leiding worden aangelegd, waarvoor graafwerken nodig zullen zijn. Wanneer al deze werken zijn voltooid wordt het wegdek vernieuwd, waarbij ook de kruising met Schamprood zal worden aangepast om de veiligheid te verhogen. Als alles goed gaat zijn deze werken voltooid begin maart 2022.

   

  Tijdens de werken wordt de afvoer van de woningen omgeleid via een tijdelijke pompleiding, die aan de oneven kant van de straat komt te liggen. De woningen aan die zijde worden zoveel als mogelijk toegankelijk gemaakt met trappen en brugjes, met specifieke voorzieningen voor minder mobiele personen. De werkzone zal niet toegankelijk zijn met de wagen en fietsers worden gevraagd om af te stappen wanneer ze de werkzone passeren. Te voet blijft de doorgang altijd mogelijk. Voor het doorgaand verkeer is er een omleiding via de Luikersteenweg en de Norbert Neeckxlaan.

   

  We zijn ons ervan bewust dat deze werken heel wat hinder met zich meebrengen en doen er alles aan om deze te beperken. Heb je een praktische vraag, bijvoorbeeld over de toegang tot je woning of de afwerking van je oprit, of plan je een verhuis of levering, dan kan je steeds contact opnemen met projectleider Pierre Van Stratum van aannemer Kumpen - Willemen Infra. Dat kan per telefoon op 0498 91 23 83 of via mail op pierre.vanstratum@willemeninfra.be.

 • 29 sep 2021

  Waarheen met praktische vragen?

   

  Heb je een praktische vraag over bv. de toegang tot je woning of de afwerking van de oprit? Verhuis of levering gepland, …?

   

  Op maandag 4 oktober kun je vanaf 10.30 uur terecht aan de werfkeet in de Plataanstraat. Maak op voorhand een afspraak:

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Lees hier de meest gestelde vragen en alle info over de bereikbaarheid van uw woning, de huisvuilophaling, de veiligheid op de werf, ...

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Pierre Van Stratum

Projectleider Kumpen - Willemen Infra

Mario Geuens

Projectverantwoordelijke Stad Lommel