Praktische info

23105 - Renovatie collector Lutlommel, Leuken (Lommel)

FAQ

 • Wat is het parkeerbeleid tijdens de werken? Parkeren kan reglementair op het openbaar domein buiten de werkzone. Er worden geen speciale private terreinen als parking voorzien.
 • Tijdens de werken zal er een persleiding gelegd worden boven de wegenis, wat is dit precies? Dit is een stalen drukleiding van +-60cm diameter die het rioolwater zal overpompen op de locatie waar we werken. De persleiding zal geplaatst worden aan de noordzijde van de straat, over de lengte van de fase, voor de duur van de renovatiewerken. We voorzien steeds bereikbaarheid te voet voor de woningen achter deze leiding.
 • Kunnen plantenbakken, varkensruggen en/of andere straatelementen verplaatst worden? De werken die uitgevoerd zullen worden, zijn renovatiewerken, er zijn dus geen aanpassingen aan straatmeubilair voorzien. Heeft u een specifiek probleem of vraag, neem dat contact via ons contactcenter.
 • Zal er doorgaand verkeer mogelijk zijn tijdens de werken? Neen, er zal geen toegang zijn voor doorgaand verkeer. Verkeer bestemd voor handelszaken, woningen, e.d. zijn lokaal verkeer. Lokaal verkeer is toegelaten tot aan de locatie waar op dat moment werken plaatsvinden. We voorzien steeds bereikbaarheid tot elke woning en handelspand voor voetgangers. Indien er bij uw woning of handelspand uitzonderlijk een ingrijpende gebeurtenis staat gepland waardoor bereikbaarheid niet mogelijk zal zijn, nemen we steeds eerst contact met u.
 • Ik heb een specifieke vraag over toegankelijkheid of over aan aanpassing nabij mijn woning en/of handelspand. U kunt uw vraag best via ons contactcenter doorgeven, samen met uw adres en contactgegevens. Dan maken we met u een afspraak om uw specifieke vraag te bekijken.
 • Is er steeds bereikbaarheid voor de hulpdiensten? Uiteraard zal er steeds bereikbaarheid gegarandeerd worden voor de hulpdiensten.
 • Ik heb een vraag over de hinderpremie. De hinderpremie wordt uitgereikt voor VLAIO, voor meer inlichting kunt u best met hun contact nemen: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/hinderpremie

Bereikbaarheid van de woning

De zones waarin gewerkt wordt, zullen tijdens de werken niet toegankelijk zijn voor auto’s en fietsers. Woningen en handelszaken zijn enkel te voet bereikbaar.

Bij de rioolrenovatie passen we zo veel mogelijk ondergrondse technieken toe. Plaatselijk zullen we ook enkele stukken riool vervangen. Op de werf zal je heel wat activiteit zien, maar de grote bouwputten die normaal bij een rioleringsproject komen kijken, zullen hier enkel op een paar kritische punten nodig zijn. Na eventuele opbraakwerken legt de aannemer altijd een laag steenslag aan.

De omleidingen voor het doorgaand verkeer vind je hier.

Openbaar vervoer

De Lijn past zijn traject aan volgens de omleidingsroute zoals hierboven in groen aangeduid op de kaart. De openbare vervoersmaatschappij informeert de reizigers aan de betrokken haltes en verwijst ze door naar de tijdelijke stopplaatsen. Meer informatie op www.delijn.be.

Huisvuilophaling

Tijdens de werken kan de vuilniswagen niet door de straat rijden. Daarom vragen we je om jouw huisvuil op de normale ophaaldagen naar het dichtstbijzijnde bereikbare hoek van de straat buiten de werfzone te brengen. Is dit voor jou onmogelijk, laat dit dan even weten aan de werfleider van de aannemer zodat samen gezocht kan worden naar een oplossing.

Jouw veiligheid op de werf

De werken in je buurt zijn erg ingrijpend en op een werf van deze omvang schuilt achter elke hoek gevaar. Een rondrijdende vrachtwagen, een onverwacht obstakel, een put, … Het zijn allemaal risico’s. Om die veiligheidsrisico’s voor jou en voor ons te beperken, nemen we een hele reeks maatregelen. Maar als we de veiligheid voor iedereen willen vergroten, dan hebben we ook jouw hulp nodig!

Kom je in de buurt van onze werf, volg dan deze richtlijnen:

 • Ga alleen op de werf als het echt niet anders kan.
 • Respecteer de werfsignalisatie en de verkeersregels.
 • Moet je toch de werf op, kijk dan extra uit voor mogelijke obstakels, putten en voertuigen.
 • Maak, voor je de werf oversteekt, altijd oogcontact met de vrachtwagenchauffeur of kraanbestuurder. Alleen zo ben je zeker dat hij of zij je gezien heeft.
 • Draag een geel hesje. Zo ben je pas echt zichtbaar.
 • Berg je oortjes en GSM even op. Zo hoor en zie je alles.
 • Zie je een onveilige situatie? Spreek ons of onze aannemer er over aan.
 • Blijf aandachtig voor je eigen veiligheid en die van je kinderen, andere bewoners of voorbijgangers.

Meer veiligheid: daar werken we samen aan!

Verhuis of levering: informeer ons

Plan je een verhuis of een bijzondere levering tijdens de werken? Laat het zo snel mogelijk weten via ons contactcenter (tel. 03 45 0 45 45) zodat onze aannemer hier rekening mee kan houden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Een wijziging in de planning? Belangrijke info over een omleiding? Een stand van zaken? Graag bezorgen we de laatste nieuwtjes de dag zelf nog in jouw mailbox.
Inschrijven op onze nieuwsbrief doe je via de knop "Volg dit project" bovenaan deze pagina. We geven jouw contactgegevens niet door aan derden en gebruiken deze niet voor commerciële doeleinden. Bovendien kan je je om het even wanneer gemakkelijk weer uitschrijven.

Buurtafgevaardigde of vertegenwoordiger handelaars

We verwelkomen graag een of meerdere vertegenwoordigers van de bewoners en/of handelaars op de werfvergadering. Ze zijn immers de ideale schakel tussen de buurtbewoners en de projectleiding. De vertegenwoordigers kunnen uw vragen bundelen en bespreken op het werfoverleg. Zo wordt u rechtstreeks betrokken bij de uitvoering van de werken. Geïnteresseerd? Laat dit even weten aan de projectmanager.