Projectoverzicht

23187 - Renovatie RWZI Loenhout
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 31 mei 2021

De werken zullen 21 maanden duren

Binnenkort start Aquafin met de renovatie van de rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van De Stroobloem in Loenhout. De huidige installatie is gebouwd in 1971 en heeft ondertussen ruimschoots haar diensten bewezen. Door het toenemend aantal woningen aangesloten op de riolering en het verstrengen van de zuiveringsnormen, is ze nu aan vernieuwing en uitbreiding toe.

De renovatiewerken situeren zich volledig binnen het bestaande terrein. De installatie zal gedurende de werken het afvalwater gewoon blijven zuiveren. Bij het ontwerp werd ernaar gestreefd om de installatie maximaal te laten opgaan in het landschap. Zo worden bijvoorbeeld bepaalde nieuwe constructies deels ingegraven zodat de bouwhoogte beperkt blijft en komt er rondom de installatie een compact en dicht groenscherm van bomen en struiken. Op het terrein zelf wordt ook nog een groenzone met bloemenweide en een wadi (een soort beplante greppel voor de opvang en infiltratie van regenwater) voorzien. Zo dragen we (bv. via het aantrekken van vlinders en bijen) bij aan de biodiversiteit in de buurt.

De werken starten vermoedelijk in mei 2021 en zullen in totaal 1,5 tot 2 jaar duren. Tijdens de werken zullen er regelmatig vrachtwagens aan- en afrijden voor de aanlevering van het materiaal of het wegvoeren van afgebroken en onbruikbare stukken. Dit werfverkeer zal via de Sint-Annastraat verlopen (dus niet via de woonwijk).

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier