Projectoverzicht

23233 - Afkoppeling Tenboslaan
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 12 april 2021

De werken zullen 13 maanden duren

Vandaag is er een gemengd rioleringsstelsel aanwezig in de projectzone. Daardoor komt er zeer veel verdund afvalwater na intense regenbuien terecht op de waterzuivering waardoor deze niet efficiënt werkt. Tegelijk treden op die momenten overstorten in werking waardoor gemengd, verdund afvalwater naar de IJse stroomt. Door de riolering te scheiden en ook per woning het regenwater en afvalwater gescheiden aan te sluiten, komt er minder regenwater in de afvalriool. De overstorten zullen hierdoor minder snel in werking treden waardoor er minder afvalwater in de IJse terecht komt.

 

De werken worden opgesplitst in twee fases. Van april 2021 tot eind oktober 2021 wordt er gewerkt in de Molenstraat tussen de Victor Marchandstraat en huisnr 14.(fase 1). In november 2021vangt fase 2 aan. Dan wordt er gewerkt in de Tenboslaan tot aan het kruispunt met de Vrijheidslaan. Als alles naar wens verloopt, zullen de werken in het voorjaar 2022 afgerond zijn.

 

Op het oude voetbalterrein aan de Molenstraat werd een stapelterrein ingericht. Hier komt ook nog een gracht langs waar het regenwater naar de IJse zal lopen. Dit terrein wordt later terug in de oorspronkelijke staat hersteld.

 

Nieuws en updates

 • 28 mrt 2022

  Keuring gescheiden waterafvoer

   

  Een van de volgende weken krijgen alle bewoners langs het traject van de werken een brief over de keuring van de gescheiden waterafvoer.

 • 28 mrt 2022

  Planning voor de volgende weken

   

  Deze week werkt de aannemer de boordstenen van de voetpaden af. Vanaf maandag 4 april legt hij de boordstenen van de rijweg.

   

  In de Tenboslaan brengen we de putdeksels op de juiste hoogte. We plaatsen in de Tenboslaan ook nog een dwarsrooster. Hierdoor is twee weken geen doorgaand verkeer mogelijk.

   

  Ondertussen voert de aannemer de grondoverschotten af van het stapelterrein. Dit zou tegen begin mei grotendeels moeten gebeurd zijn.

   

  Van maandag 11 tot en met maandag 18 april heeft de aannemer bouwverlof.

 • 15 mrt 2022

  Afwerking voetpaden Tenboslaan

   

  Nu de onderlaag asfalt geplaatst is zal de aannemer de toegang tot de opritten en garages tijdelijk herstellen. Daarna worden de voetpaden afgewerkt. Daarbij gaan we als volgt te werk:

  • Eerst wordt er op de grens van de privépercelen een betonnen boordsteen geplaatst. Dit zijn prefab boordstenen, in tegenstelling tot de boorden van de straat
  • Daarna wordt bovenop de huidige funderingslaag een extra laag steenslag aangebracht, die dient als definitieve fundering
  • De voetpaden worden vervolgens aangelegd in betonnen klinkers door een bestratingsploeg
  • De werken starten onderaan de Tenboslaan en vorderen naar boven toe

   

  Tegelijk worden ook de inspectieputten van de riolering op het niveau van het nieuwe wegdek gebracht. Deze werken zullen op verschillende plaatsen en tijdstippen voor hinder zorgen en je zal er af en toe moeten rondrijden met de wagen. Voetgangers en fietsers hebben altijd een veilige doorgang. Nadat ze zijn opgehaald steken deze deksels enkele centimeters boven de onderlaag asfalt uit, dus wees voorzichting wanneer je erover rijdt. We verwachten de toplaag in de tweede helft van april te kunnen leggen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stroobants Dimitri (werftoezichter)

0483 43 15 77

Locatie werfkeet: Hoek Victor Marchandstraat en Molenstraat

Gemeente Hoeilaart

technischedienst@hoeilaart.be