Projectoverzicht

23233 - Afkoppeling Tenboslaan
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 12 april 2021

De werken zullen 13 maanden duren

Vandaag is er een gemengd rioleringsstelsel aanwezig in de projectzone. Daardoor komt er zeer veel verdund afvalwater na intense regenbuien terecht op de waterzuivering waardoor deze niet efficiënt werkt. Tegelijk treden op die momenten overstorten in werking waardoor gemengd, verdund afvalwater naar de IJse stroomt. Door de riolering te scheiden en ook per woning het regenwater en afvalwater gescheiden aan te sluiten, komt er minder regenwater in de afvalriool. De overstorten zullen hierdoor minder snel in werking treden waardoor er minder afvalwater in de IJse terecht komt.

 

De werken worden opgesplitst in twee fases. Van april 2021 tot eind oktober 2021 wordt er gewerkt in de Molenstraat tussen de Victor Marchandstraat en huisnr 14.(fase 1). In november 2021vangt fase 2 aan. Dan wordt er gewerkt in de Tenboslaan tot aan het kruispunt met de Vrijheidslaan. Als alles naar wens verloopt, zullen de werken in het voorjaar 2022 afgerond zijn.

 

Op het oude voetbalterrein aan de Molenstraat werd een stapelterrein ingericht. Hier komt ook nog een gracht langs waar het regenwater naar de IJse zal lopen. Dit terrein wordt later terug in de oorspronkelijke staat hersteld.

 

Nieuws en updates

 • 03 dec 2021

  Planning uitgelopen door overvloedig grondwater 

   

  Deze week hebben de werken in de Tenboslaan vertraging opgelopen door sterker dan verwachte bronwerking op enige diepte onder de grond in de Tenboslaan.

  Hierdoor werd woensdag tussen de Weemstraat en Tenboslaan nr.18  een damplankenwand in de grond geduwd aan de kant van de talud.

  Deze wand moet geplaatst worden om het grondwater dat van deze zijde komt tegen te houden zodat de aannemer veilig en goed gefundeerd de riolering kan aanleggen.

   

  Planning vanaf volgende week

   

  Vanaf midden volgende week zou de aannemer verder riolering kunnen aanleggen op dit stuk in de Tenboslaan.

  Door deze onverwachte achterstand is de planning van de aannemer naar achter geschoven en zullen niet alle rioleringsbuizen in de Tenboslaan kunnen worden aangelegd voor Kerstmis.

 • 24 nov 2021

  Rioleringsaanleg Tenboslaan tot kerstverlof, vanaf 29 november klinkerwerken Molenstraat

   

  De rioleringswerken in de Tenboslaan zijn terug hervat. De aanleg van de hoofdriolering zal waarschijnlijk duren tot het kerstverlof. In januari worden dan de woningen aangesloten op de nieuwe leidingen.

   

  In de Molenstraat worden deze week de voetpaden aangelegd, met de bedoeling vanaf 29 november de wegenis in betonstraatstenen aan te leggen.

   

  In de Tenboslaan wordt de wegenis gelegd na het uitvoeren van de huisaansluitingen. Vanaf eind januari wordt de fundering van de weg gefatsoeneerd, waarna de boordstenen in ter plekke gestort beton worden aangelegd. Begin maart verwachten we de onderlaag asfalt te kunnen aanleggen. Deze planning is sterk afhankelijk van het weer en vooral van de temperatuur, gezien asfalt en beton bij het uitharden een bepaalde minimumtemperatuur nodig hebben.

 • 20 okt 2021

  Hoofdaannemer hervat rioleringswerken op 25 november

   

  Twee weken geleden hebben we de werf moeten stilleggen omdat er schade was vastgesteld aan het pand op het kruispunt van de Weemstraat en de Tenboslaan.

   

  De afgelopen weken is er intens overlegd tussen opdrachtgever Aquafin, de gemeente Hoeilaart, de eigenaar van de woning en de verzekeringsmaatschappijen. Er is besloten om de bouwvallige schuur naast de hoofdwoning van het pand op het kruispunt Weemstraat met Tenboslaan af te breken.

   

  De afbraakwerken starten op maandag 25 oktober en zullen vermoedelijk een kleine week duren. Voor de start van het herfstverlof (vrijdagavond 29 oktober) zouden deze werken achter de rug moeten zijn.

   

  Vervolgens gaat de hoofdaannemer van de rioleringswerken twee weken in bouwverlof. Hij hervat de werken op maandag 15 november. Vanaf dan zal er verder riolering worden gelegd in de Tenboslaan, tussen de Weemstraat en de Vrijheidslaan. In de week van 15 november kan je niet vanuit de Tenboslaan naar de Weemstraat omdat er op het kruispunt wordt gewerkt.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stroobants Dimitri (werftoezichter)

0483 43 15 77

Locatie werfkeet: Hoek Victor Marchandstraat en Molenstraat

Gemeente Hoeilaart

technischedienst@hoeilaart.be