Projectoverzicht

23263 - Sanering Slijperstraat fase 1, afkoppelen langsgrachten
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 02 juni 2020

De werken zullen 24 maanden duren

Aquafin legt in de Slijperstraat een gescheiden rioleringstelsel aan.

Het afvalwater wordt langs een nieuwe hoofdriool afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Roeselare. Het regenwater zal zoveel mogelijk insijpelen onder de rijweg. Het overtollige regenwater wordt afgevoerd naar de Mandel.

Langs het traject worden ook enkele wadi’s aangelegd. Dit zijn groenzones die hemelwater verzamelen en waar het water geleidelijk kan doordringen in de ondergrond.

Nieuws en updates

 • 09 feb 2022

  Wachten op heropening asfaltcentrales

   

  De Slijperstraat is bijna helemaal klaar. We moeten alleen nog de toplaag van het asfalt aanleggen. Hiervoor wachten we op de heropening van de asfaltcentrales en op goed weer. Om de toplaag asfalt te leggen, mag het niet regenen en moet het 's ochtends minstens 5 graden zijn.

   

  Zodra we de juiste datum voor de asfalteringswerken kennen, laten we dit weten.

 • 24 dec 2021

  Toegankelijkheid tijdens kerstverlof

   

  De gemeente verspreidde een brief onder de bewoners met meer informatie over de afwerking van de voetpaden en rijweg. Dit brief kan je hieronder terugvinden.

 • 17 nov 2021

  Werken midden december klaar

   

  Ook de laatste werfzone in de Slijperstraat, van huisnummer 37 tot het einde van de bebouwing, raakt stilaan afgewerkt. De voetpaden werden ondertussen aangelegd. Momenteel brengt de aannemer de fundering van de weg aan.

   

  In de loop van volgende week kan dan de onderlaag asfalt worden gelegd. Verder worden de wadi's afgewerkt en de groenzones aangelegd. Daarna kuist de aannemer de werf op. De overtollige materialen worden dan afgevoerd en de verkeerssignalisatie wordt op zijn plaats gezet. We verwachten dat de werken midden december helemaal klaar zijn.

   

  Opgelet: een deel van deze werken is weergevoelig. Bv. bij felle regen of vrieskou kan er geen asfalt worden aangebracht.

   

  De werken lopen dus stilaan op hun einde. We danken je voor het begrip en het geduld dat je de voorbije maanden hebt getoond.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Lode Mannens

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

Basijnsmolenstraat ter hoogte van Zonneheem