Projectoverzicht

23323 - Afkoppeling binnengebied Eksaarde
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 augustus 2021

De werken zullen 4 maanden duren

Met dit project wordt het oppervlakte- en regenwater in het gebied tussen de Weehaagstraat, Spletterenstraat (het fiets- en wandelpad) en Eksaarde-dorp afgekoppeld van de bestaande riolering in de Weehaagstraat.

Het water wordt op twee plaatsen doorgevoerd naar de overkant van de Weehaagstraat, waar het wordt aangesloten op de bestaande waterlopen.

Door het oppervlaktewater af te koppelen, wordt het afvalwater in de riolering minder verdund. Dit heet een gunstige invloed op het zuiveringsproces in de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Daarnaast zal de waterkwaliteit van de Zuidlede verbeteren.

De doorvoer van het opgevangen oppervlaktewater gebeurt door de aanleg van twee nieuwe regenwaterleidingen. De eerste komt ter hoogte van het kruispunt van de Weehaagstraat met het wandel- en fietspad, de tweede langs de zijstraat halverwege de Weehaagstraat.

Nieuws en updates

 • 29 okt 2021

  Verlof aannemer

   

  In de week van 1 november en op donderdag 11 en vrijdag 12 november heeft de aannemer vakantie. Er zal dan geen activiteit zijn op de werf.

 • 29 okt 2021

  Stand van zaken

   

  Ter hoogte van de huisnummers 40 tot 46 en 37 tot 38 ligt de regenwaterriool. Verder heeft de aannemer de overstortputten geplaatst ter hoogte van de nummers 38 en 84. En de regenwaterriool ligt in de parallelweg van de fietsroute van de Weehaagstraat tot de gracht.

   

  Ondertussen werd ook de heraanleg van de wegenis opgestart van het huisnummer 32 tot 40. Hier trekt de aannemer eerst de kantstroken. Daarna wordt het beton van de rijweg gegoten. Pas als dit is uitgedroogd, wordt het kruispunt in beton aangelegd.

 • 13 sep 2021

  Wat gebeurt er de komende weken?

   

  In het document hieronder vind je een update van de werken en de planning voor de komende weken. Deze planning is echter onder voorbehoud. Aanpassingen door bv. slecht weer zijn altijd mogelijk.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Ronny Weyenberg

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

Weehaagstraat 67, Eksaarde