Projectoverzicht

23386 - Aanleg gescheiden rioleringsstelsel in J. & M. Sabbestraat (i.s.m. AWV)
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2024

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 augustus 2023

De werken zullen 18 maanden duren

Ja, houd me op de hoogte via WhatsApp

In de J. & M. Sabbestraat legt Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan. Een vuilwaterriool voert het afvalwater af naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Menen. Daar wordt het gezuiverde water geloosd in de Leie. Het regenwater wordt afgekoppeld van het vuilwater en aangesloten op de Geluwebeek.

De stad Menen en het Agentschap Wegen en Verkeer maken van deze werken gebruik om de straat nieuw in te richten. De schoolomgeving van de Sint-Jansschool, de oversteekplaatsen en de parkeerruimte worden veiliger ingericht. Andere aanpassingen zijn erop gericht de snelheid te verlagen.

Nieuws en updates

  • 28 mrt 2024

    Tijdelijke onderbreking rotonde Kortrijkstraat

    Maandag 8 april starten de asfalteringswerken van de rotonde Kortrijkstraat met de J.&M. Sabbestraat. Deze werken duren, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, tot en met zondag 14 april. 

     

    Omleiding

    Ter hoogte van de rotonde wordt de weg onderbroken. Omrijden voor gemotoriseerd verkeer kan via de N32, Moeskoestraat, Rijselstraat, Waalvast en Fabiolalaan. Omrijden voor fietsers via Rozenstraat, Schonebeek, Fiets- & wandelverbinding J.&M.Sabbestraat, Park Ter Walle en Zwemkomstraat.

     

    Afvalophaling

    • De afvalophaling in de Kortrijkstraat, Zwemkomstraat, Ooststraat, Rozenstraat, Schonebeek en Groenestraat kunnen doorgaan zoals gewoonlijk.
    • Het afval van de Ter Wallestraat en de huidige werfzone van de J.&M. Sabbestraat kan geplaatst worden op de voorziene ophaalpunten (thv Kortijkstraat 204 en J.&M. Sabbestraat 105) vanaf 17u voor de ophaaldag.

     

    Lees nu de volledige infobrief 

  • 12 mrt 2024

    Bijkomende aanpassingen aan nutsleidingen nodig

     

    Door de huidige, natte weersomstandigheden hebben de werken momenteel een lichte vertraging omgelopen. Weerverlet onder deze omstandigheden kan worden toegestaan om een kwalitatieve uitvoering te garanderen. 

     

    In voorbereiding van de volgende fase heeft de aannemer enkele proefsleuven gegraven in de Parkstraat en in de zone tussen de Parkstraat en de Bruggestraat. Daaruit is gebleken dat er ter hoogte van huisnummers 38 - 46 bijkomende aanpassingswerken nodig zijn aan de nutsleidingen. Deze aanpassingswerken worden nu versneld opgestart om geen verdere vertraging op te lopen. 

     

    Lees nu de volledige infobrief

     

  • 23 jan 2024

    Rioleringswerken verlopen volgens planning

     

    Op dit ogenblik leggen we nog volop rioolbuizen. De rioleringswerken zelf verlopen volgens planning. Daarna sluiten we alle woningen aan op de nieuwe riolering. 

     

    Als de weersomstandigheden meezitten, dan beginnen we in februari met de opbouw van de wegenis.

     

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Thijs Supply

Werfleider aannemer Persyn

Locatie werfkeet

Park ter Walle

Team Openbare werken & Mobiliteit

Stad Menen