Nieuws

23386 - Aanleg gescheiden rioleringsstelsel in J. & M. Sabbestraat (i.s.m. AWV)
28 mrt 2024

Tijdelijke onderbreking rotonde Kortrijkstraat

Maandag 8 april starten de asfalteringswerken van de rotonde Kortrijkstraat met de J.&M. Sabbestraat. Deze werken duren, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, tot en met zondag 14 april. 

 

Omleiding

Ter hoogte van de rotonde wordt de weg onderbroken. Omrijden voor gemotoriseerd verkeer kan via de N32, Moeskoestraat, Rijselstraat, Waalvast en Fabiolalaan. Omrijden voor fietsers via Rozenstraat, Schonebeek, Fiets- & wandelverbinding J.&M.Sabbestraat, Park Ter Walle en Zwemkomstraat.

 

Afvalophaling

  • De afvalophaling in de Kortrijkstraat, Zwemkomstraat, Ooststraat, Rozenstraat, Schonebeek en Groenestraat kunnen doorgaan zoals gewoonlijk.
  • Het afval van de Ter Wallestraat en de huidige werfzone van de J.&M. Sabbestraat kan geplaatst worden op de voorziene ophaalpunten (thv Kortijkstraat 204 en J.&M. Sabbestraat 105) vanaf 17u voor de ophaaldag.

 

Lees nu de volledige infobrief 

12 mrt 2024

Bijkomende aanpassingen aan nutsleidingen nodig

 

Door de huidige, natte weersomstandigheden hebben de werken momenteel een lichte vertraging omgelopen. Weerverlet onder deze omstandigheden kan worden toegestaan om een kwalitatieve uitvoering te garanderen. 

 

In voorbereiding van de volgende fase heeft de aannemer enkele proefsleuven gegraven in de Parkstraat en in de zone tussen de Parkstraat en de Bruggestraat. Daaruit is gebleken dat er ter hoogte van huisnummers 38 - 46 bijkomende aanpassingswerken nodig zijn aan de nutsleidingen. Deze aanpassingswerken worden nu versneld opgestart om geen verdere vertraging op te lopen. 

 

Lees nu de volledige infobrief

 

23 jan 2024

Rioleringswerken verlopen volgens planning

 

Op dit ogenblik leggen we nog volop rioolbuizen. De rioleringswerken zelf verlopen volgens planning. Daarna sluiten we alle woningen aan op de nieuwe riolering. 

 

Als de weersomstandigheden meezitten, dan beginnen we in februari met de opbouw van de wegenis.

 

18 dec 2023

Hoe blijf je op de hoogte?

 

Volg je de werken in jouw buurt (ook) via WhatsApp? Laat ons dan weten wat je hierover denkt en wat je meer verwacht. 

 

Geef nu jouw mening. Het duurt maar een minuutje. Dank je wel. 

 

We wensen je een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar.

18 dec 2023

Twee weken bouwverlof vanaf 22 december

 

Vrijdagnamiddag 22 december 2023 start het bouwverlof. De aannemer hervat de week van maandag 8 januari 2024 zijn activiteiten op de werf. 

 

Werken aan Geluwebeek

 

Momenteel werken we nog aan de koker van de Geluwebeek, dit is tussen Kortrijkstraat en J. & M. Sabbestraat 130. Door de vele regen is het heel moeilijk werken. Dit lukt enkel op droge dagen. 

 

De aannemer probeert de werken aan de koker af te ronden voor het bouwverlof begint. Als het terug lang en overvloedig regent, dan wordt dit moeilijk. 

 

Ondertussen is de aannemer ook begonnen met de huisaansluitingen tussen de rotonde en Park ter Walle. 

 

We wensen je een fijn eindejaar.

 

13 nov 2023

Vanaf 20 november aangepaste verkeerssituatie voor Sint-Jansschool

 

Momenteel wordt er volop verder gewerkt in fase 2 van de rioleringswerken in de J.&M. Sabbestraat (N362). Dit is tussen de Kortrijkstraat en huisnummer 130.

 

Om de verkeersveiligheid in en rond de Sint-Jansschool te verhogen, worden vanaf 20 november enkele ingrijpende aanpassingen doorgevoerd.

  • Er wordt permanent éénrichtingsverkeer ingevoerd in de J.&M. Sabbestraat. U kunt alleen vanuit de Parkstraat richting Bruggestraat. Met andere woorden: u rijdt aan via de Parkstraat en weg via de Bruggestraat.
     
  • Het stuk J.&M. Sabbestraat richting Sint-Jansschool en site Reznor is alleen toegankelijk voor vergunninghouders.
    Lang parkeren op site Reznor (voor bewoners, garagehouders, medewerkers en leveranciers van goederen) kan alleen als u een geldige vergunning hebt.
    Een vergunning aanvragen kan bij de dienst infrastructuur & techniek van de stad Menen: Adres onthaal: Yv. Serruysstraat 28 te Menen of digitaal via infrastructuur@menen.be.
     
  • Ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen en ophalen, gebruiken de daarvoor aangeduide parkeerzone in de J.&M. Sabbestraat (kiss-and-ride zone), voor maximum 30 minuten.
     
  • Om de werfzone veilig te dwarsen, voorzien we een oversteekpunt aan huisnummers 140 – 153. Hou ook hier altijd rekening met het werfverkeer.
     
teaser
18 okt 2023

Park ter Walle afgesloten

Door versnelde, ingrijpende werken ter hoogte van de inrit van Par Ter Walle is er vanaf maandag 23 oktober geen toegang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk naar Park Ter Walle. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog passeren en het wandelpad richting Schonebeek bereiken.

 

In voorbereiding voor het plaatsen van de rioleringsbuizen zal vanaf maandag 6 november de asfalt rijweg opgebroken worden tussen de inrit van Park Ter Walle en site Reznor.

 

  • De toegang tot Park ter Walle is afgesloten van maandag 23 oktober 2023 tot en met vrijdag 29 maart 2024 (onder voorbehoud van omstandigheden).
  • De woningen 132 – 204 & 131 – 199 zijn tijdelijk niet bereikbaar met de wagen.
  • De kiss-and-ride-zone voor de St. Jansschool verhuist naar de J.&M. Sabbestraat via de Parkstraat.
  • Parkeren voor bewoners / medewerkers op site Reznor blijft mogelijk.
28 sep 2023

Toegang Park ter Walle open op vrijdagavond 13 oktober

 

De toegang tot Park ter Walle gaat terug open op vrijdagavond 13 oktober (en niet op maandag 16 oktober zoals eerder gemeld). De aannemer werkt van 9 tot en met 13 oktober aan de koker van de Geluwebeek, die onder de ingang van Park ter Walle loopt.

 

De kiss-and-ride-zone daarentegen keert wel op maandagochtend 16 oktober terug op de parking van Park ter Walle. Tot en met vrijdag 13 oktober vind je de kiss-and-ride in de J&M Sabbestraat (via de Parkstraat).

 

 

13 sep 2023

Blijf ook op de hoogte via WhatsApp

 

Wil je liever - of ook - geïnformeerd worden via WhatsApp? Dat kan. Schrijf je in op de verzendlijst.

 

27 sep 2023

Park ter Walle tijdelijk niet bereikbaar, kiss-and-ride-zone verhuist even

 

Vanaf maandag 9 oktober onderzoekt de aannemer de ondergrondse koker van de Geluwebeek, aan de ingang van Park ter Walle, omdat een deel van de nieuwe regenwaterriolering hierop moet aansluiten.

 

Om de koker grondig te inspecteren, is het nodig dat we aan beide kanten ervan een dwarssleuf graven.

 

Wat wil dit zeggen?

 

  • De toegang tot Park ter Walle is afgesloten van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober (onder voorbehoud van omstandigheden).
  • De kiss-and-ride-zone voor de St. Jansschool verhuist zolang naar de J.&M. Sabbestraat via de Parkstraat.
  • Op vrijdag 13 oktober is Park ter Walle opnieuw bereikbaar en komt de kiss-and-ride terug naar parking Park Ter Walle.
  • Parkeren voor bewoners / medewerkers blijft mogelijk op de site Reznor .

 

De sleuven aan de ingang van Park ter Walle leggen we achteraf terug dicht met tijdelijke steenslag. Rijd daarbij stapvoets, denk aan de veiligheid van de kinderen die er naar school gaan.

 

19 sep 2023

Planning tijdelijke afwerking rotonde

 

Door enkele onverwachte regenbuien, heeft de afwerking van de rotonde Kortrijkstraat - J. & M. Sabbestraat een kleine vertraging opgelopen. De planning ziet er nu zo uit.

  • Woensdag 20 september leggen we asfalt.
  • Donderdag 21 september brengen we de belijning aan. Er wordt donderdag echter veel regen voorspeld. Bij slecht weer verschuift de belijning naar vrijdag.
  • Vrijdag 22 september of maandag 25 september (afhankelijk van het weer) gaat de rotonde open voor verkeer.

Vanaf dan is doorgaand verkeer in de Kortrijksestraat mogelijk en kan je via de rotonde naar de Ter Wallestraat.

 

Opgelet: om de rotonde zo snel mogelijk open te krijgen, wordt deze tijdelijk afgewerkt. In de Paasvakantie 2024 volgt de definitieve afwerking.

 

Start nieuwe fase

 

Maandag 2 oktober beginnen de rioleringswerken  in fase 2. Met het oog hierop plaatst de aannemer op vrijdag 22 september bijkomende bemaling. De J. & M. Sabbestraat is vanaf dan volledig afgesloten tussen de Ter Wallestraat en de ingang van het Park ter Walle.

 

Bereikbaarheid en parkeren

 

De kiss-and-ride zone op de parking van Park Ter Walle en de parkeergelegenheid op de site Reznor blijven zoals het nu is.

31 aug 2023

Bereikbaarheid van de Sint-Jansschool

 

Om de bereikbaarheid in en rond de Sint-Jansschool te verzekeren, gelden tijdelijke (verkeers)maatregelen. Deze werden afgestemd met de school.

 

Hoe verloopt het schoolbegin?

 

  • Op vrijdag 1 september gaan alle leerlingen de school binnen langs de hoofdingang in de J.&M. Sabbestraat.
  • Vanaf maandag 4 september is er een tweede ingang beschikbaar via een wandelpad tussen Schonebeek en de J.&M. Sabbestraat.
  • Voetgangers en fietsers geraken ook via Park ter Walle in de school.

 

Kiss-and-ride beschikbaar

 

Probeer in de mate van het mogelijke te voet of met de fiets naar de school te komen. Lukt dit niet en kan je alleen met de wagen komen? Maak dan gebruik van de kiss-and-ride zone. Respecteer de verkeersignalisatie, ook in de drukke periodes, en wees hoffelijk tegenover de andere weggebruikers.

 

Waar vind je de kiss-and-ride?

 

In deze fase van de werken, op de parking Park ter Walle

  • Kiss-and-ride zone op Park ter Walle
  • Aan- en afrijden via de Bruggestraat Langparkeren op site Reznor

 

De kiss-and-ride is er uitsluitend om de drukke schoolmomenten op te vangen. Langparkeren is er uit den boze. Personeel van de school, buurtbewoners, medewerkers van de aannemer, … kunnen hun wagen kwijt op de site Reznor.

 

Veiligheid voor iedereen

 

Passeer je de werf? Stap van je fiets en ga te voet verder, maak oogcontact met de bestuurders van de machines, doe die oortjes van je gsm even uit. Volg deze veiligheidsrichtlijnen.

 

teaser
31 aug 2023

Werken rotonde op schema

 

Op de rotonde N8 - Kortrijksestraat - J.&M. Sabbestraat zitten de werken op schema. De aannemer heeft de riolering gelegd. Volgende week leggen we op de rotonde een tijdelijke asfaltlaag om de sleuven voor de rioolbuizen helemaal te dichten. We willen de rotonde immers zo snel als mogelijk openstellen voor verkeer.

 

Vermoedelijk in de Paasvakantie wordt de rotonde definitief heraangelegd. We verwijderen dan alle asfalt en vervangen deze door nieuwe. De rotonde wordt dan voor korte tijd afgesloten. We informeren je dan meer in detail.

 

16 aug 2023

Eerste fase werken starten 16 augustus

Planning werken

  • Vanaf maandag 7 augustus voeren Fluvius en Proximus lokaal aanpassingswerken uit aan hun netten in de rotonde met de Kortrijkstraat.
  • Vanaf woensdag 16 augustus start de eerste fase van de riolerings- en wegenwerken.
  • Midden september zijn de werken aan de rotonde afgelopen. De aannemer werkt vervolgens tot de J. en M. Sabbestraat 130.
  • Deze timing is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Omleidingen

  • Zolang de werken duren, blijft de J. en M. Sabbestraat afgesloten voor doorgaand verkeer. We voorzien een algemene omleiding (zie bijlage).
  • Op de rotonde met de Kortrijkstraat voorzien we beurtelings verkeer, geregeld door verkeerslichten. Dit gaat in tijdens de nacht van 6 op 7 augustus.
  • Plaatselijk verkeer blijft mogelijk.
  • Fietsers kunnen de omleiding volgen via de Zwemkomstraat en Park ter Walle.
  • De Ter Wallestraat is bereikbaar vanuit de J. en M. Sabbestraat. De straat wordt kort onderbroken voor de aanleg van riolering. De aannemer houdt je tijdig op de hoogte.

Bereikbaarheid woningen en parkeren

  • Wordt in uw deel van de J. en M. Sabbestraat gewerkt? Dan kunt u de auto kwijt op de site van Reznor. Te voet geraakt u natuurlijk altijd op uw bestemming.
  • Verder hebben we aandacht voor de bereikbaarheid van de Sint-Jansschool. We informeren de school daar rechtstreeks over. De school verwittigt de leerlingen, de ouders, de leerkrachten, … van de werken.
07 jun 2023

Werken rotonde N8 starten 7 augustus

 

Op maandag 7 augustus start de eerste fase (blauw op het kaartje) van de riolerings- en wegenwerken. Dan gaat op de rotonde N8 Kortrijkstraat – J.&M. Sabbestraat de eerste schop in de grond. We verwachten sterke hinder op de Kortrijksesteenweg.

 

Vanaf 7 augustus worden eerst de nutsleidingen verplaatst. De start van de eigenlijke rioleringswerken voorzien we vanaf 16 augustus.

 

Bereikbaarheid

 

Je zal de J & M Sabbestraat kunnen bereiken via de Bruggestraat. Vanuit de Kortrijkstraat is geen doorgaand verkeer mogelijk. Voor fietsers en doorgaand gemotoriseerd verkeer geldt een omleiding.

 

teaser
07 jun 2023

Het volledige project voorgesteld

 

Aquafin, het Agentschap Wegen & Verkeer en de Stad Menen stelden op een infoavond het volledige riolerings- en wegenisproject in de J. & M. Sabbestraat voor.

 

Ze hadden het onder meer over: de timing en fasering, de werfveiligheid, de bereikbaarheid van de school en de woningen, … 

 

teaser
08 mei 2023

Infoavond op 5 juni

 

Aquafin, het Agentschap Wegen & Verkeer en de Stad Menen nodigen je uit op de infoavond over de geplande werken in de J. & M. Sabbestraat. Op deze infoavond stellen onze medewerkers het volledige project voor: timing en fasering, de werfveiligheid, de bereikbaarheid van de school en de woningen, … Ook beantwoorden ze al jouw persoonlijke vragen.

 

Waar en wanneer

  • Maandag 5 juni 2023 om 18.30 uur
  • In Park ter Walle in de J. & M. Sabbestraat 163A, Menen

 

Tot dan!