Projectoverzicht

23557B
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 08 maart 2021

De werken zullen 10 maanden duren

Met deze werken wordt van de Berthoutstraat, De Brouwerstraat, Sint-Lambertusstraat, Wasstraat en Woeringenstraat een tuinstraat gemaakt. In een permanente tuinstraat wordt gestreefd naar het maximaal vergroenen (meer groen voor een betere omgeving en luchtkwaliteit) en verblauwen (betere omgang met water) van de straat, door de bestaande verhardingen te vervangen door onder meer plantvakken, bomen, kruiden- en moestuintjes, grasperkjes, klimplanten, ...

 

De tuinstraat wordt beschouwd als een belangrijke maatregelen voor de stad om zich aan te passen aan het wijzigende klimaat, zoals wateroverlast en hittestress. Ze verhoogt de kwaliteit van de woonomgeving door een rustiger, mooier en groener straatbeeld te creëren. Ze bevordert de sociale interactie en het buitenleven in de straat.

 

Voor meer informatie over de verschillende fases van dit project kan je terecht op de website van de stad Antwerpen en district Berchem.

Nieuws en updates

 • 09 jul 2021

  Infobrieven bouwverlof

   

  Volgende week start het bouwverlof, vanaf 12 juli tot 1 augustus. Daarom is besloten voorlopig niet te starten met de werken in de Berthoutstraat tussen Sint-Lambertusstraat en Van Campenhoutstraat. Anders zou die straat tijdens het verlof nodeloos openliggen, dus starten we die werken pas op 2 augustus. Dan zullen ook de werken aan het kruispunt Van Campenhout- & Berthoutstraat opstarten en zal het kruispunt een drietal weken afgesloten zijn, met een plaatselijke omleiding.

   

  Tijdens het bouwverlof is er geen activiteit op de werf. De woningen worden maximaal bereikbaar gehouden. Meer informatie kan je terugvinden in de infobrief die in de wijk werd verspreid en die we hieronder meegeven.

 • 03 mrt 2021

  Fasering

   

  De werken worden gefaseerd uitgevoerd. Hieronder zie je hoe de straten verdeeld zijn:

  teaser

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Jeroen Vanwuytswinkel

Werfleider aannemer

Communicatie & Participatie Berchem

District Berchem

Grotesteenweg 150, 2600 Berchem