Projectoverzicht

23557E - Tuinstraten: Aziëlaan Wilrijk
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2022

Startdatum: 04 oktober 2021

De werken zullen 5 maanden duren

De stad Antwerpen is bouwheer van het project en verzorgt de digitale communicatie via haar website. Meer informatie op www.wilrijkaanzet.be.

 

Met deze werken willen het district Wilrijk en Water-Link i.s.m. Aquafin NV de Aziëlaan ombouwen tot een tuinstraat. In een permanente tuinstraat wordt gestreefd naar een maximale vergroening en krijgt water opnieuw een plaats in de omgeving. Bestaande verharding wordt zoveel mogelijk vervangen door plantvakken, bomen, kruiden- en moestuintjes, grasperken, klimplanten, ... Het regenwater van de daken, voetpaden en het wegdek wordt zoveel mogelijk bijgehouden voor hergebruik of wordt ter plekke in de ondergrond gebracht via een infiltratievoorziening.

 

Op die manier vormt de tuinstraat een belangrijke maatregel voor de stad om zich aan te passen aan de wijzigingen van het klimaat, zoals wateroverlast en hittestress. Het verhoogt de kwaliteit van de woonomgeving door een rustiger, groener en mooier straatbeeld te creëren. Door het specifieke ontwerp van de nieuwe straat en het vele groen bevorderen we de sociale interactie en het buitenleven.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Wesey Claessens

Werfleider Verbruggen BVBA

Team Publieke Ruimte

Wijkoverleg Wilrijk