Projectoverzicht

99243V1 - Aanleg riolering in Hoogstraat en deel Beekveldstraat
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 augustus 2018

De werken zullen 13 maanden duren

Met deze werken zal Aquafin het afvalwater van een deel van Zemst dat nu nog in de beken belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk dat het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Om dit te realiseren zullen Aquafin en de gemeente Zemst riolerings- en wegeniswerken uitvoeren in volgende straten:

 • Beekveldstraat
 • Hoogstraat
 • Kleempoelstraat
 • Lindestraat
 • Kleine Lindestraat

De gemeente Zemst investeert in de aanleg van een nieuw fietspad.

Nieuws en updates

 • 15 mrt 2019

  Werken Haneweg uitgesteld

   

  Om de ontsluiting van de Bist beter te laten verlopen tijdens de werken aan het pompstation is besloten de werken in de Haneweg enkele weken uit te stellen. Vermoedelijk zullen we daar kunnen beginnen rond 27 maart.

 • 26 feb 2019

  Kruispunt aangelegd, rioleringswerken gaan verder

   

  Het kruispunt van de Lindestraat met de Kleempoelstraat is aangelegd in beton. Die moet nu een drietal weken uitharden voordat het kruispunt in gebruik genomen kan worden.

   

  In de Lindestraat is de aannemer bezig met de de voetpaden en de heraanleg van de opritten. In de Hoogstraat wordt de riolering nog aangelegd. De aannemer neemt ook de oude riolering buiten gebruik en koppelt de huisaansluitingen over naar de nieuwe leidingen.

 • 18 dec 2018

  Werken tot aan het bouwverlof, herstart in januari

  Kleempoelstraat en Lindestraat

   

  Kleempoelstraat + Lindestraat tot aan rusthuis

  Hier zijn de rioleringswerken achter de rug en werd de onderlaag asfalt geplaatst. De aannemer tracht voor het bouwverlof ook het fietspad tot en met de onderlaag asfalt af te werken.

  In januari worden dan de voetpaden aangelegd en kunnen we ook de opritten en bermen afwerken.

   

  Lindestraat vanaf rusthuis tot aan Kleine Lindestraat

  In de Lindestraat zijn de rioleringswerken achter de rug. De weg wordt nu klaargemaakt voor het kerstverlof, zodat die optimaal toegankelijk is voor de bewoners. In de Kleine Lindestraat wordt de riolering nog aangelegd: tegen het kerstverlof zou deze afgewerkt moeten zijn en wordt de baan in steenslag tijdelijk aangelegd om de toegankelijkheid te verzekeren.

   

  Hoogstraat en Beekveldstraat: meer precieze planning bekend

  In de Hoogstraat starten we vanaf 9 januari met de rioleringswerken. We beginnen van het kruispunt met Bist, vanaf dat moment is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk in de Hoogstraat. Het opbreken van de betonvakken zal ongeveer 3 dagen duren en gepaard gaan met lawaaihinder. Aansluitend op de werken in de Hoogstraat worden nadien de werken in de Beekveldstraat aangevat.

   

  Praktische info

   

  Het kerstverlof van de aannemer loopt van 22/12 tot 06/01.

   

  Op vraag van Incovo werd het afvalverzamelpunt in de Lindestraat verplaatst zodat het buiten de werfzone valt, naar de Graaf de Bailletstraat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier