Projectoverzicht

99246 - Collector Slagvijverbeek fase 2
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 11 juni 2018

De werken zullen 27 maanden duren

Met deze werken zullen door Aquafin en de gemeente Lennik twee bestaande rioleringsstelsels met elkaar worden verbonden via een nieuwe verzamelleiding. Daarmee zal het afvalwater van 3650 inwoners van Lennik bijkomend afgevoerd en gezuiverd worden in de zuiveringsinstallatie van Sint-Pieters-Leeuw. Vandaag loost dat afvalwater nog in de Molenbeek, met alle gevolgen vandien voor het milieu en de waterkwaliteit van de beek.

Nieuws en updates

 • 18 mrt 2020

  Werken op openbaar grotendeels af, aannemer doet laatste afwerking

   

  De Grote Vijverselestraat is intussen terug opengesteld voor het verkeer. Er worden nog kleine afwerkingen gedaan die geen hinder meer zullen veroorzaken voor de bewoners.

   

  Om het nieuwe rioleringsstelsel volledig in dienst te nemen dient het pompstation te worden afgewerkt. Wij verwachten dit binnen een tweetal maanden in dienst te kunnen nemen. Ook de weides die voor de werken zijn ingenomen worden hersteld bij beter weer.

 • 04 feb 2020

  Heraanleg Gustaaf Vander Steenstraat

   

  Met de plaatsing van de borduren en goten in de Gustaaf Vander Steenstraat kan de aannemer starten met de heraanleg van het wegdek. De eerste stap is de plaatsing van de nieuwe funderingslaag, die wordt uitgevoerd in steenslag. Asfalteringswerken kunnen pas uitgevoerd worden vanaf eind februari, begin maart. Wanneer er een exacte datum bekend is zal die naar de bewoners worden gecommuniceerd. In de tussentijd blijft de steenslag liggen zodat de straat zo goed mogelijk bereikbaar blijft.

   

  Daarnaast vinden er nog enkele werken plaats op privédomein, vooral aan het pompstation. Daar werken we aan de groenafwerking, het beklinkeren van het perceel en de elektromechanische component. Ook de werfzone rond het perceel zal worden gefatsoeneerd.

 • 05 dec 2019

  Riolering klaar, nu werken pompstation

   

  Alle rioleringsbuizen zijn intussen geplaatst en de aannemer start met de bouwput van het pompstation. Deze werken vinden plaats op privédomein. Het inzaaien van de weides waarin we gewerkt hebben zal worden uitgevoerd wanneer het weer en de temperatuur dat toelaten.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jan Windey

Werfleider aannemer