Projectoverzicht

ARN3012 - Wegen- en rioleringswerken in Wezenstraat
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 14 februari 2022

De werken zullen 4 maanden duren

Met deze werken leggen we in de Wezenstraat een gescheiden rioleringsstelsel aan, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater gaat naar de waterzuivering, het regenwater wordt lokaal afgevoerd. Na de rioleringswerken wordt de straat volledig vernieuwd met een verkeersveilig ontwerp.

 

Het project in Arendonk werd omwille van subsidies opgesplitst in twee delen. Hierdoor wordt de riolering in Wezenstraat eerder aangepakt. De werken in Begijnhof en Wampenberg starten vermoedelijk pas eind 2022 – begin 2023. Meer info over de timing en fasering volgt later. Voor de handelaars van Begijnhof en Wampenberg organiseren we in de eerste helft van 2022 nog een info-uitwisselingsmoment over de werken die in hun straat zijn gepland. Voor de bewoners komt er in het najaar van 2022 nog een infomoment.

Nieuws en updates

 • 23 mrt 2022

  Kruispunt Wezenstraat & Vrijheid open op 4 april, daarna werken in Wezenstraat

   

  De werken op het kruispunt Wezenstraat & Vrijheid zijn bijna ten einde en het kruispunt kan maandag 4 april worden opengesteld voor het verkeer komende vanaf Begijnhof richting Vrijheid. Diezelfde dag wordt de Wezenstraat afgesloten ter hoogte van de Wippelberg en de tijdelijke asfaltweg.

   

  De werken in de Wezenstraat starten in de trottoirs, die als eerste zullen worden opgebroken. Dan wordt de droogzuiging geplaatst aan de zijde van WZGA en zullen de nutsmaatschappijen hun netten vernieuwen aan de andere kant.

   

  Meer informatie over de verdere planning kan je terugvinden in bijgevoegde infobrief.

 • 04 feb 2022

  Werken in Wezenstraat starten op 14 februari

   

  Op 14 februari starten de rioleringswerken in de Wezenstraat, te beginnen met het kruispunt Wezenstraat, Begijnhof & Vrijheid. Er is een tijdelijke asfaltweg aangelegd. Het verkeer van de Wezenstraat richting Vrijheid kan langsdaar wegrijden. De parking van het woonzorgcentrum blijft bereikbaar via de Wezenstraat.

   

  Na het kruispunt werken we in de Wezenstraat zelf tot aan de Hovestraat. De Hovestraat blijft open tijdens de werken en de parking van het WZC zal bereikbaar zijn via de inrit aan het Begijnhof.

   

  Tijdens de werkuren, van 07:00 tot 16:30, parkeer je niet in de werkzone. Na de werkuren kan je je woning met de wagen bereiken voor laden en lossen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Bob Van Herck

Werfleider aannemer Van Geel

Paul Van Der Veken

Technische Dienst gemeente Arendonk