Projectoverzicht

BOE3037 - Rio-link Boechout: Victor Heylenlei
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 september 2018

De werken zullen 18 maanden duren

Met deze werken zullen de gemeente Boechout en Water-Link in samenwerking met Aquafin een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Victor Heylenlei. De nieuwe leidingen worden aangesloten op het stelsel onder de Oude Steenweg en zullen dienen om regen- en afvalwater apart op te vangen. Het regenwater wordt lokaal afgevoerd, het afvalwater wordt gezuiverd en nadien teruggebracht in het oppervlaktewater.

Nieuws en updates

 • 19 dec 2019

  Planning na het bouwverlof

   

  Het bouwverlof loopt tot en met 6 januari. In de Victor Heylenlei wordt nadien gestart met de aanleg van de parkeervakken en het pleintje achteraan. De toplaag asfalt wordt aangelegd na de jaarlijkse sluiting van de asfaltcentrales en bij een voldoende hoge temperatuur. Wij verwachten dit te kunnen doen in februari of maart en kijken uit naar gunstige omstandigheden.

   

  In de Oude Steenweg wordt op 6 of 7 januari gestart met de werken tussen huisnummer 59A tot aan de spoorweg. De aannemer zal dan het wegdek en de rest van de bovenbouw opbreken. Fluvius dient nog enkele aansluitingen te maken voor er gestart wordt met de rioleringswerken.

   

  Voor het verkeer voorzien we een omleiding via de Provinciesteenweg en de Heuvelstraat. De bewoners van de Victor Heylenlei zullen hun straat kunnen bereiken via de Lange Kroonstraat door middel van een sas over de werf. De Lange Kroonstraat tussen Oude Steenweg en Molenlei wordt tijdelijk dubbelrichting, de bewoners kunnen hun woning bereiken via de Molenlei en de Heuvelstraat. Er zal ook een parkeerverbod worden ingesteld.

   

  Wat betreft de fietsers: het tunneltje onder de spoorweg wordt volledig afgesloten gedurende de werken. Er zijn twee omleidingen voorzien: een via het Bessemstraatje en een via de Frans Segersstraat.

   

  In het kader van de veiligheid vragen we om de werfzone tijdens de werkuren (07:00 t.e.m. 17:00) met de auto te vermijden en de wagen in deze periode buiten de werfzone te parkeren.

 • 28 okt 2019

  Werkwijze in de Victor Heylenlei tijdens de maand november

   

  Momenteel worden in de Victor Heylenlei de rioleringswerken uitgevoerd en de woningen aan de oneven straatzijde op de nieuwe leidingen aangesloten. Om de toegang naar de opritten en traiteur Derkinderen te voorzien werd een steenslagbedding aangelegd aan de even zijde van de straat. De Oude Steenweg wordt terug opengesteld voor doorgaand verkeer.

   

  Tegen half november verwachten wij dat de huisaansluitingen aan de oneven zijde voltooid zijn. Op dat moment wordt de omslag gemaakt naar de huisaansluitingen aan de even zijde. De steenslagbedding wordt verplaatst naar de oneven zijde, zodat de bewoners de straat in kunnen met de wagen en de traiteur bereikbaar blijft.

   

  De steenslagbedding is voorzien als toegang voor de traiteur en als noodtoegang voor de bewoners. Het is mogelijk om langs deze bedding te laden en lossen of de oprit te bereiken, maar om de toegang tot de traiteur te garanderen verzoeken wij vriendelijk niet op deze bedding te parkeren. Wij vragen de wagen te parkeren buiten de werkzone en kunnen de toegang tot de oprit niet altijd garanderen tijdens de werkuren, van 07:00 tot 17:00. Klein oponthoud op de bedding is altijd mogelijk als gevolg van het normale werfverkeer.

 • 10 okt 2019

  Werken in de Victor Heylenlei vanaf 14 oktober

   

  Op 14 oktober start Willemen Infra - Franki Construct met de werken op de Victor Heylenlei en Oude Steenweg.

   

  Kruispunt Victor Heylenlei - Oude Steenweg (14 oktober - 27 oktober)

  De aannemer zal een aansluiting maken aan de riolering in de Oude Steenweg. Het kruispunt Victor Heylenlei - Oude Steenweg zal 2 weken lang afgesloten zijn voor gemorotiseerd verkeer. De Lange Kroonstraat wordt in deze periode doodlopend, maar tussen de Oude Steenweg en de Molenlei wordt zij tijdelijk een tweerichtingsstraat. Er zal een parkeerverbod worden ingesteld en de bewoners zullen hun woning kunnen bereiken of verlaten via de Molenlei.

  De bewoners van de Victor Heylenlei zullen toegang hebben tot hun straat via de Oude Steenweg, aansluitend op de Molenlei. Het fietspad blijft open. De bewoners van de Oude Steenweg aan de zijde van de N10 zullen enkel toegang hebben via de N10.

   

  Victor Heylenlei (14 oktober 2019 - januari 2020)

  De nutsmaatschappijen Fluvius en Telenet voeren momenteel hun laatste werken uit. Voor de aanleg van de riolering zal nadien de wegenis volledig worden opgebroken. De opritten in de Victor Heylenlei blijven zoveel mogelijk bereikbaar.

  Wanneer de rioleringswerken voor jouw oprit komen zal je die oprit gedurende enkele dagen niet kunnen gebruiken. De aannemer brengt je daarvan tijdig op de hoogte. In het kader van uw en onze veiligheid vragen we om het verkeer tijdens de werkuren (07:00 tot 17:00) zoveel mogelijk te beperken en de wagen buiten de werkzone te parkeren.

   

  Oude Steenweg (start januari 2020)

  Hier starten we nadat de rioleringswerken in de Victor Heylenlei zijn afgerond.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Frank Lenaerts

Werfleider THV Willemen Infra-Franki Construct

Werfkeet: Gasthuishoeven, achter tennisterrein