Projectoverzicht

BRN3013 - Zuiddamme
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 februari 2022

De werken zullen 25 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en de gemeente Beernem het afvalwater van ongeveer 130 inwoners uit Oedelem, dat nu nog rechtstreeks in de grachten en de Zuiddambeek, Zoetebeek of Biezemoerbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Na de uitvoering van dit project zal het afvalwater worden gezuiverd in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Beernem.

Om dit te realiseren zullen Aquafin en de gemeente Beernem een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Hierbij wordt het afvalwater gescheiden van het regenwater opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Beernem. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op hun beurt afwateren naar de waterlopen in de buurt.

Om het bovenlokaal fietsroutenetwerk verder uit te bouwen, is de Provincie West-Vlaanderen mee in het project gestapt. Er wordt immers een fietspad aangelegd langs de Scherpestraat en de Beernemstraat, tussen de rotonde in Beernem en de bebouwde kom in Oedelem. De aanleg van dit fietspad wordt uitgevoerd in kader van het Fietsfonds.

Nieuws en updates

 • 18 mei 2022

  Werken in Scherpestraat tot Zoetebeek

  Werken in Scherpestraat tot Zoetebeek

   

  De aannemer werkt volop in de Scherpestraat tot de Zoetebeek (fase 1). Ondertussen is het fietspad in beton aangelegd van huisnummer 29 tot de rotonde. Enkel aan de inbuizing aan de fietsoversteek moet dit nog gebeuren. Ook de greppel is voor een deel aangelegd.

   

  In de week van 30 mei plaatsen we de bemaling en gaan we verder met de aanleg van de riolering.

 • 28 mrt 2022

  Fundering fietspad in Scherpestraat (fase 1)

   

  Deze week plaatsen we de verhoogde borduren aan de bushaltes. Daarna leggen we de fundering van het fietspad en werken we de opritten aan tussen de huisnummers 17 en 31.

   

  In de week van 4 april wordt de fundering van het fietspad verder aangebracht. Mogelijk gieten we die week ook de boordstenen en de goten in beton. Dit is voorlopig nog onder voorbehoud.

 • 01 mrt 2022

  Overzicht werken Scherpestraat

   

  Door het slechte weer kon de aannemer niet werken tussen 18 en 21 februari. Eind deze week beginnen we met het plaatsen van waterkerende wanden. Tussen deze wanden worden de rioolbuizen gelegd.

   

  Verder plaatsen we de straatkolken en leggen we een funderinglaag van Scherpestraat 1C tot 15. Daarna bereiden we de koffer van de rijweg en de fundering voor tussen de huisnummers 19 en 31.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Pieter Desplenter

Werfleider aannemer Vanlerberghe

Locatie werfkeet:

Berendonkstraat t.h.v. het kruispunt met de Beernemstraat