Projectoverzicht

DST3020 - Conc.Diest: Smodderpotstraat en Zichemseweg
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 14 oktober 2019

De werken zullen 6 maanden duren

Aquafin legt in opdracht van de stad, een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Smodderpotstraat en Zichemseweg in Diest. Hierdoor sluiten we het afvalwater van deze straten aan op de waterzuivering van Diest. Tevens voeren we het regenwater apart af, wat we maximaal kunnen hergebruiken, infiltreren, bufferen of in laatste instantie afvoeren. Van de werken zal ook gebruik gemaakt worden om de wegenis te vernieuwen. Waar we riolering aanleggen komt een volledig nieuw wegdek. Tevens zal er een nieuwe toplaag aangelegd worden in de Zichemseweg/Jan Gorislaan/Nijverheidslaan vanaf de grens met Scherpenheuvel-Zichem tot aan de ring van Diest.

Nieuws en updates

 • 14 nov 2019

  Smodderpotstraat wordt doodlopende straat

   

  De werken aan de riolering in Steenweg Diest gaan vanaf maandag 18 november 2019 een volgende fase in. Daarom wordt de Smodderpotstraat afgesloten langs de kant van de Steenweg Diest.

   

  Hierdoor wordt de Smodderpotstraat een doodlopende straat. Je kunt de Smodderpotstraat enkel inrijden langs de kant van de Diestersteenweg.

 • 08 nov 2019

  Doorgaand verkeer blijft mogelijk

   

  Terwijl de aannemer de riolering in de Zichemseweg aanlegt, blijft doorgaand verkeer mogelijk op één weghelft. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten.

 • 08 nov 2019

  Rioleringswerken Zichemseweg verlopen volgens schema

   

  Tot nu toe zitten de rioleringswerken in de Zichemseweg op schema. Vanaf de Jan Gorislaan komt de riolering in de noordelijke weghelft te liggen (ongeveer ter hoogte van nr. 81). Hier zal de aannemer de straat oversteken. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk. 

   

  Richting Diest wordt de riolering doorgetrokken tot aan de Jan Gorislaan 22. Daarna keert de aannemer terug om riolering aan te leggen vanaf de Weidestraat, maar ditmaal richting Scherpenheuvel. Hier komt de nieuwe riolering tot en met de Zichemseweg 106.

   

  Als de rioleringswerken goed blijven opschieten, dan kan vermoedelijk in december de onderlaag asfalt worden aangebracht. De werken in de Smodderpotstraat beginnen ten vroegste in januari 2020.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Sien Houtmeyers

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: de akker tussen Zichemseweg 87 en 83